BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 20:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Prośba o złożenie kompa - prezent na komunię
PostNapisane: 6 marca 2010, 13:09 
Forumowicz

Moje BMW: Brak
tak grafe zmień jeżeli ma być do gier, śmigałem na tej karcie i daje rade ale z najnowszymi na dużym monitorze może mieć delikatne kłopoty ;) a ram jak cie stać :P

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 6 marca 2010, 15:25 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 530D
Kod silnika: m57d30
Wiesz, napiszę coś szczerze, może trochę pochopnie, ale...

Jeśli masz kasę i ochotę dać dzieciakowi co najlepsze, to czemu nie, ale z drugiej strony. Komp ma być dla dzieciaka dość małego, nie popadajmy w paranoję. To jest jeszcze dziecko, wątpię aby wykorzystało choć w 3/4 moc takiego zestawu - chyba, że będziesz z nim grał na wypasionych grach. ;) :)
Będą jakieś pokemony i inne Ben10, czy co tam jest na topie teraz, czasami coś poważniejszego do grania, filmy, mp3 (bo przecież innego formatu nie trzeba <-- ironia ;) ), www i jakiś soft ze szkoły dodany do książek i raczej tyle. W momencie kiedy dzieciak podrośnie i zapotrzebowanie na większą moc obliczeniową kompa wzrośnie, to już będzie "za stare" do gier. Różnica 100-200 zł. jest jeszcze do zniesienia i warto dołożyć, ale kiedy w grę wchodzi większa kwota ja bym się zastanowił - poważnie. :looka:
Jeśli masz wolną kasę, to czemu nie.
Wybór należy do Ciebie... :cwaniak:

PostNapisane: 6 marca 2010, 15:38 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
Lucass_81 napisał(a):
Będą jakieś pokemony i inne Ben10

No zależny, moim zdaniem chłopaki w wieku komunijnym zaraz będą wgrywały najnowszego NFS i takie tam podobne, no i głupio by troszkę było gdyby komputer odmawiał posłuszeństwa w obsługą gier bedacych na czasie...

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

PostNapisane: 6 marca 2010, 16:22 
Częsty bywalec

COUPE, to fakt, że różnie dzieciaki kombinują i może być trochę kicha. Ale na trochę słabszym sprzęcie także pójdzie, a chłopak nawet nie dostrzeże różnicy w jakości i szczegółowości grafiki/obrazu. Często pomagam znajomym przy kompach i znajomym znajomych, itd. ;) i z tych osób, które mają dzieci w podobnym wieku, taka gierka nie zawsze jest grana, tylko pa paru/parunastu dniach nudzi się i jest sobie na hdd a w pojawia się nowa/druga i powt. z rozrywki. Tutaj różnie bywa.
Chodzi mi o to, że nie zawsze jest sens unosić się dumą, na zasadzie "postaw się, a zastaw się". ;) Dlatego podkreśliłem, że jeśli ktoś może sobie finansowo pozwolić, to czemu nie. A druga sprawa, że dawanie drogich prezentów dzieciom, no kurcze, ja wiem, że to jest I komunia Św., no ale bez przesady. Wg mnie naprawdę dobry telefon, dobry komp/notebook, rower, ew. kamera, czy konsola, etc. Ale wydawanie 2 kpln. ... :chytry: :zawstydzony: bo ja wiem... dziecko nawet czasami nie wie, ile to jest pracy aby zarobić, a ile paliwa :rotfl: Ja za taką kasę wyremontował bym moją beemę - gdybym miał wolne tyle $$. :hurra:

PostNapisane: 6 marca 2010, 18:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: E-36/E-46
Kod silnika: M50B20 S2/M54B30
Garaż: Blaszany
Prawie wszystko się zgadza ale co jeśli chłopak będzie miał ten komp z 3 lata?Teraz może się nie zna dobrze na kompach(nie wiem) ale napewno po roku czasu postępy będą ogromne(chyba że go komputery poprostu nie interesują).A niestety każda nowa gra ma wyższe wymagania.Fak może nie dostrzec szcegółowości grafiki ale czy się tnie czy nie to wydaje mi się że zobaczy :ok:

PostNapisane: 6 marca 2010, 19:05 

Moje BMW: ....................
Kod silnika: ....................
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... lit=wodzu6
Słuchajcie.... potrzebuję kompa na teraz (wiadomo, ze za rok to będzie gł :cenzura: ), zobaczcie na to co zaproponowałem i napiszcie co by zmienić... jaki element na jaki.....wiadomo cena ok.1400pln ale i z 1500 nie będę płakał - tylko to to już maks. :]
No chyba, że całość to złom :kwasny: Mało się znam na tym biznesie :hyhy:

PostNapisane: 6 marca 2010, 20:48 
Częsty bywalec

Kris86 napisał(a):
Prawie wszystko się zgadza ale co jeśli chłopak będzie miał ten komp z 3 lata?Teraz może się nie zna dobrze na kompach(nie wiem) ale napewno po roku czasu postępy będą ogromne(chyba że go komputery poprostu nie interesują).A niestety każda nowa gra ma wyższe wymagania.Fak może nie dostrzec szcegółowości grafiki ale czy się tnie czy nie to wydaje mi się że zobaczy :ok:

Jeśli chłopak się wkręci w kompy to i tak sam pozmienia, to na co będzie chciał. A podejrzewam, że będzie się kierował marketingiem a nie parametrami, bo zwyczajnie nie będzie ich rozumiał. Np. 9600 GT będzie lepsze od 8600 GT bo ma większą cyfrę w nazwie, nie zwróci uwagi na parametry. Mojej żony chrześniak miał w ub. roku komunię, dziś komputer mu służy jedynie do internetu (w tym na potęgę ściąga i dokładnie sam nie wie co), gg i gierek (fakt ;) ). Ale on nie zwraca uwagi na to w co gra. Dzieci nie są aż tak wymagające, nie zwracają uwagi na szczegóły w gierach tak jak my. Dla nich ma być kolorowo i tyle, to je kręci, w końcu to dzieci. Ale to także uogólniam. Wiem, że są niektóre naprawdę z predyspozycjami. Parę lat temu na dorabiałem sobie jako opiekun pracowni inf. w szkole i pewien sześciolatek przyniósł z domu CD z inst. jakiejś gry. On doskonale wiedział co robi i co ma kliknąć. Może nie rozumiał samego procesu instalacji, ale radził sobie!! :zdziwko: Niejeden mój znajomy teraz nie wie co to jest instalacja i deinstalacja softu.
Jedyne co mnie przekonuje, to że lepsza gra może się przyciąć na średniej klasowo grafice, ale gdy ustawi się np.: niższą rozdzielczość już będzie lepiej+parę szczegółów i pójdzie. Dzieciak nie wie jak to zrobić, to niech rodzic to zrobi, rodzic nie wie jak, zawsze jest ktoś ze znajomych, itd. ;) Rodzice powinni nadzorować komputer, w końcu dzieciak nie może spędzać po pół dnia przed monitorem i grać.
I tyle moich meandrów i wymądrzeń. :zawstydzony:

Wodzu6 dodaj jeszcze ze 2 wiadra RAMu ... tzn. 2 GB i będzie :ok: COUPE dobrze gada.

PostNapisane: 6 marca 2010, 21:06 

Moje BMW: ....................
Kod silnika: ....................
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... lit=wodzu6
Lucass_81, Skoro tak mówisz to tak zrobię dorzucę jeszcze 2GB RAM'u i taki zestaw kupię :] Dziękuję Wszystkim którzy pomogli mi rozwiązać tak bardzo dla mnie trudny temat :padam:

PostNapisane: 14 marca 2010, 11:52 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B22
Witam
podlacze sie pod temat

Potrzebuje komp dla taty, typowo do Internetu, Offica, czasem do filmow itp.
Budzet do ok 1500zl.
Mozecie podsunac jakas fajna konfiguracje? Moze byc caly zestaw lub osobne czesci do zlozenia. Mile widziane linki z Allegro. Pzdr :)

PostNapisane: 14 marca 2010, 14:40 
Pierwsze kroki

Jeśli chodzi o zestawy z allegro to nie polecam. Jeśli szukasz kompa do 1500 zł to istotne znaczenie ma to, czy z monitorem czy bez. Jak co, to napisz do mnie na PW, to napiszę Ci jakąś dobrą konfigurację.

Polecam wszystkim internetowy sklep http://www.apollo.pl (mam nadzieję, że nie jest to zabronione). Sklep zajmuje się sprzedażą części komputerowych i ma lepsze ceny niż taki komputronik. No i są solidni.

Edit: ktoś wrzucił linka do zestawu z allegro - procesor może i dobry, ale go nie wykorzysta, a grafika do niczego... Ogólnie powtarzam - nie kupujcie gotowych zestawów! Niby łatwiej, prościej, ale lepiej się trochę potrudzić i mieć porządniejszy sprzęt. Kolega Kris dał ciekawe zestawy, z czego ja bym wolał ten pierwszy z procesorem Intela.

Jak ktoś potrzebuje pomocy przy ułożeniu jakiegoś komputera służę pomocą!

PostNapisane: 14 marca 2010, 15:26 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B22
Monitor juz mam takze szukam kompa bez niego. Wstepnie powiedzialem ze moze byc zestaw z allegro ale slyszalem ze duzo ludzi nie poleca kupowania takich zestawow takze pewnie kupie osobno wszystkie czesci i poskladam. Nie potrzebuje wypasionej karty graficznej do gier, jak mowilem komp bedzie czasem uzywany do ogladania filmow ale to tez bez przesady. Piszcie tylko jakie komponenty najlepiej kupic zeby potem nie zalowac i zebypotem mozna bylo rozbuowac sprzet :P

PostNapisane: 16 marca 2010, 17:48 
Pierwsze kroki

http://forum.pcformat.pl/forum-7.html

zwróć sie o pomoc na tym forum, bardzo pomocni uzytkownicy i z pojęciem.

PostNapisane: 17 marca 2010, 20:46 
Pierwsze kroki

jeżeli jest ktoś zainteresowany to mam super kompa za tanie pieniądze,
procesor athlon2500xp plus na bartonie,
plyta epox 8RDA3I najmocniejsza jaka byla pod pc,
karta gigabyte radeon 9550 z radiatorami na pamięciach 128/128mb
sprzedam za 450zł lub zamienie na jakiś tel kom lub rtv, agd, sprzęt audio

komputer+monitor+myszka optyczna+klawiatura wielofunkcyjna

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1