Witam moje bmw to e39 530d z 1999 roku 184 km i mam nietypowy problem

,a mianowicie usterka występuje na zimnym jak i ciepłym chociaż na ciepłym sporadycznie. Silnik po dodaniu gazu, przyśpieszaniu i obrotach około 2 tys i w zwyż w pewnym momencie mimo puszczenia pedału gazu i wciśnięciu sprzęgła (jak się pedału sprzęgła nie wciśnie to silnik szarpiąc przyśpieszy a potem odpuści ) słychać głośne stuki wtryskiwaczy no i co za tym idzie chmura czarnego dymu a silnik przyśpiesza do odciny i wraca do obrotów biegu jałowego . Na bank nie jest to turbo ( mgła olejowa ) bo jeździłem ze zdjętą rurą turbo z kolektora ssącego i również te stuki występowały ( przypomina to spalanie stukowe ) a poza tym myłem cały układ turbo ( rury ) wymieniłem regulator na pompie ale bez zmian. Jak się go przeciągnie po obrotach to czasami jakby komputer odcinał jeden lub więcej z wtrysków bo niema mocy i kuleje dymiąc na biało~niebiesko po chwili silnik pracuje normalnie i nie dymi . W kompie była usterka ciśnienia na listwie wysokiego ciśnienia CR , że ciśnienie jest za wysokie ale to była jednorazowa usterka. Pomocy nie wiem co to może być