Rufios napisał(a):
Jak jeździsz na 16'' balonach to chyba nie jeździłeś na 18'' czy 19'' i nie wiesz chyba w czym problem
A jak ty się pytasz to też chyba nie jeździłeś.
Ja mam w eMce 19tki na lato i 18tki na zimę. Nie widzę problemu w jeżdżeniu na tym po Polskich drogach. Oczywiście wszystko zależy od osobistych preferencji. Dla jednych jakakolwiek seryjna beemka będzie za twarda bo się nie buja jak łódka, a dla innych seryjne M3 na 19 które jest dosyć sztywnym autem będzie za miękkie. Z moich doświadczeń to przy tak dużej feldze lepiej nie robić german style bo łatwo porysować ranty. A co do tego że opony zaraz dostają bombli albo felgi się gną to powiem tak że ja mam seryjne felgi (produkowane przez BBS'a), a na tym topowy model opony dobrego producenta i potrafiłem wpaść przy dużej prędkości w taką dziurę że aż mi się wewnętrzne lusterko przestawiło, a felg wciąż proste. Jeżdżę po różnych drogach (oczywiście te gorsze staram się omijać ale czasami się nie da), wjeżdżam na krawężniki itd. robię dosłownie wszystko co robi normalny samochód i jak już pisałem felgi są wciąż proste, a na oponach nigdy się nie pojawiły żadne guzki.