BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 00:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jakie polecilibyście auto do 20 tys.
PostNapisane: 15 marca 2010, 19:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
Kod silnika: nie wiem nie znam si
nie widze w sensu wciskania komus bmw jak kogos nie jarzy pasja do samochodow i nie czerpie przyjemnosci z jazdy samochodem tylko traktuje to jako swoj srodek lokomocji
niestety w takim wypadku lepiej mu polecic prosta jak budowa cepa octavie 1,9tdi bo bedzie to duzo tanszy w utrzymaniu samochod niz bmw 530d

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 15 marca 2010, 20:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
spider napisał(a):
wipeer napisał(a):
ale co że niby e36 328 z konca produkcji to gówno?

Wiesz to zalezy w jakim jest stanie

No oczywiście ze stan jest tutaj najważniejszy ale dysponując taką gotówką można znaleść coś godnego uwagi.

theDAMIstrzu napisał(a):
a za te pieniądze można sobie wymienić turbo

No tyle że z silnikiem benzynowym nie będzie tego problemu a przecież nie mało jest postów na forum że poszło turbo wtryski czy pompa.

theDAMIstrzu napisał(a):
Większość rzeczy będzie tańsza. Sprawdź sobie w jakimś katalogu, nie będę po kolei wymieniał.

No wymień kilka a nie ogólnikowo mówisz że coś jest droższe a coś tańsze nie podając żadnego przykładu

theDAMIstrzu napisał(a):
jeśli ktoś pyta o tanie w utrzymaniu auto- najlepiej diesla, to rzucisz mu jako propozycję e36 w benzynie?
tak e36 318is + sekwencja lub (jeśli nie E36) e46 318+ sekwencja

Bobby_Valentino napisał(a):
Jest jeszcze coś takiego jak "obiektywizm w ocenie".

Obiektywnie rzecz biorąc to w czym e46 318 będzie gorsze od dwusuwowej astry? poza tym że bedzie 3 lata starsza i spali 2 l więcej?

I nie mówie że astra to zły samochód były u mnie dwie w rodzinie i spisywały sie bez zarzutów.

PostNapisane: 15 marca 2010, 20:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
tomasz86 napisał(a):
nie widze w sensu wciskania komus bmw jak kogos nie jarzy pasja do samochodow i nie czerpie przyjemnosci z jazdy samochodem tylko traktuje to jako swoj srodek lokomocji
niestety w takim wypadku lepiej mu polecic prosta jak budowa cepa octavie 1,9tdi bo bedzie to duzo tanszy w utrzymaniu samochod niz bmw 530d

Idąc dalej tym tropem, kto wie czy nie lepiej polecić tico z gazem :)
Jak ukradną albo się popsuje, to na złom i drugi. Te 20 koła na pewien czas starczy.

Ale racja, za 20tys dużo lepiej kupić octavię. Zawsze można naklejkę OCP nakleić i będzie lans :D

Zresztą już swoje napisałem, podkochuję się potajemnie w VAG-ach i czekam tylko na odpowiednią okazję;]
Wszystkie te opowieści o BMW to jak zawsze propaganda właścicieli. Tak naprawdę to oczywiście w e36 plecy i tyłek szybciej zaczynają boleć niż w golfie, motor jest mniej trwały i pali ze dwa razy tyle w złotówkach, choćbyś miał gaz. Na dodatek bmw gazu nie lubi i zaraz się psuje. Dziwnym trafem części tych samych producentów są od razu droższe z uwagi na przeznaczenie do BMW. Tarcza hamulcowa, świece czy klocki z tej samej firmy, do BMW kosztują x2.
Ostatnio nawet jak kupowałem opony identyczne jak ma kolega w passacie tdi, to mi więcej policzyli, już nie mówiąc o ubezpieczeniach i parkingach strzeżonych.
A najgorsze, że w moim mieście tylko jeden mechanik umie BMW naprawić, a i to trzeba długo czekać, bo woli naprawiać francuzy i japończyki :zalamany:

I wiecie co? Najgorzej już świadczy o pseudo inżynierach z Monachium fakt, że nawet w takim 316i mam jakąś kontrolę trakcji. Co za bzdura! Nie potrafią nawet zrobić samochodu, którym się normalnie da jechać, bez tony elektroniki :mur: Kolegi golf tdi świetnie trzyma się drogi bez takich wynalazków. A wynalazki to wiadomo: kłopoty, usterki i koszty :kwasny:

P.S. Dodatkową zaletą skody jest świetne zawieszenie, dzięki któremu auto idzie jak po szynach nawet w najostrzejszych zakrętach oraz bogaty wybór akcesoriów do tuningu w atrakcyjnych cenach :ok:

Obrazek

PostNapisane: 15 marca 2010, 20:44 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Sprostowanie, części do BMW są nie dwa, a trzy razy droższe, przecież kolega już o tym pisał.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 15 marca 2010, 20:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 Coupe +Mustang
qqiz, skończ tą żenadę. Jeśli nie umiesz wyrazić tego co myślisz na poziomie, to nie pisz nic, zamiast utwierdzać stereotypy nt. kierowców bmw.

wipeer napisał(a):
No wymień kilka a nie ogólnikowo mówisz że coś jest droższe a coś tańsze nie podając żadnego przykładu

Nie będę dzwonił bez sensu do sklepu, a nie znam żadnego katalogu z częściami online w którym można by porównać rzeczowo, jeśli ktoś może to niech wrzuci i porównamy.

PostNapisane: 15 marca 2010, 20:57 

theDAMIstrzu napisał(a):
Nie będę dzwonił bez sensu do sklepu, a nie znam żadnego katalogu z częściami online w którym można by porównać rzeczowo, jeśli ktoś może to niech wrzuci i porównamy.

No ja sobie porównałem tak jak już pisałem, w porywach 10% różnicy na eksploatacji.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 15 marca 2010, 21:02 
Zacna persona forum

theDAMIstrzu napisał(a):
qqiz, skończ tą żenadę. Jeśli nie umiesz wyrazić tego co myślisz na poziomie, to nie pisz nic, zamiast utwierdzać stereotypy nt. kierowców bmw.

Masz rację, kończę żenadę :)
Aby zaraz, wspólnie z Tobą...

theDAMIstrzu napisał(a):
wipeer napisał(a):

theDAMIstrzu napisał(a):
E36 to zupełnie inne koszta, można by za to 3 octavie utrzymać.

...zwalczać stereotypy i szerzyć rzeczową prawdę o cenach części zamiennych.
Wszyscy dobrze wiemy, że jest tak jak piszesz. I nie trzeba tego wcale nigdzie sprawdzać bez sensu. Każdy wie, że tak jest :]

Ostatnio edytowano 15 marca 2010, 21:08 przez qqiz, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 marca 2010, 21:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
focus, Audi A3, Golf V, i jeszcze zostanie:)
beemki za drogie:)

PostNapisane: 15 marca 2010, 22:16 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
wipeer napisał(a):
Obiektywnie rzecz biorąc to w czym e46 318 będzie gorsze od dwusuwowej astry? poza tym że bedzie 3 lata starsza i spali 2 l więcej?

I nie mówie że astra to zły samochód były u mnie dwie w rodzinie i spisywały sie bez zarzutów.

Dwusuwowej ? Eeee nawet 1.6 16V weźmie mniej niż dwusuw od BMW w postaci M54B30.

Dodam jeszcze że przebieg będzie miała Beemka zapewne nie znany i wyższy od Astry no i wyższe będzie także ubezpieczenie.

PostNapisane: 15 marca 2010, 22:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
Kod silnika: nie wiem nie znam si
qqiz napisał(a):
Zresztą już swoje napisałem, podkochuję się potajemnie w VAG-ach i czekam tylko na odpowiednią okazję;]
Wszystkie te opowieści o BMW to jak zawsze propaganda właścicieli. Tak naprawdę to oczywiście w e36 plecy i tyłek szybciej zaczynają boleć niż w golfie, motor jest mniej trwały i pali ze dwa razy tyle w złotówkach, choćbyś miał gaz. Na dodatek bmw gazu nie lubi i zaraz się psuje. Dziwnym trafem części tych samych producentów są od razu droższe z uwagi na przeznaczenie do BMW. Tarcza hamulcowa, świece czy klocki z tej samej firmy, do BMW kosztują x2.
Ostatnio nawet jak kupowałem opony identyczne jak ma kolega w passacie tdi, to mi więcej policzyli, już nie mówiąc o ubezpieczeniach i parkingach strzeżonych.
A najgorsze, że w moim mieście tylko jeden mechanik umie BMW naprawić, a i to trzeba długo czekać, bo woli naprawiać francuzy i japończyki :zalamany:

hmmm.
uwazasz ze utrzymanie 328 w gazie jest nizsze od utrzymania octavi tdi?

PostNapisane: 16 marca 2010, 00:55 
Przyjaciel forum

Dwusuwowej ? Eeee nawet 1.6 16V weźmie mniej niż dwusuw od BMW w postaci M54B30.

Dodam jeszcze że przebieg będzie miała Beemka zapewne nie znany i wyższy od Astry no i wyższe będzie także ubezpieczenie.

ale w B30 to chociaż coś z tego masz bo przynajmniej jedzie.

Przebieg może i wyższy bo o rocznik starszy ale czy nie udokumentowany? ja znalazłem 4 lata temu za podobne pieniądze swoje beem z udokumentowanym przebiegiem 210tyś i służy do tej pory bez zarzutów, a też chciałem kolejnego golfa kupić (do tej pory dziękuje że tak się nie stało).

ubezpieczenie to minimalnie bo tu będziesz miał 1.6 a tu 1.9 wiec to tak samo jakbyś golfa TDI kupił, a zwyżka za markę BMW nie jest we wszystkich ubezpieczalniach.

PostNapisane: 16 marca 2010, 08:39 

qqiz skoncz wasc,wstydu oszczedz
qqiz napisał(a):
Zawsze można naklejkę OCP nakleić i będzie lans

Tak samo jak Mpower
qqiz napisał(a):
P.S. Dodatkową zaletą skody jest świetne zawieszenie, dzięki któremu auto idzie jak po szynach nawet w najostrzejszych zakrętach oraz bogaty wybór akcesoriów do tuningu w atrakcyjnych cenach

No zdjecie zapodales,a teraz kolego zapraszam do obejrzenia tego tematu viewtopic.php?f=2&t=33&start=0
I nie pograzaj sie juz takimi beznadziejnymi wypocinami

PostNapisane: 16 marca 2010, 09:08 
Zacna persona forum

spider napisał(a):
qqiz skoncz wasc,wstydu oszczedz

Wstyd to kraść ;)

Nie jest wstydem napisać prawdę na tendencyjnym forum :P

spider napisał(a):
I nie pograzaj sie juz takimi beznadziejnymi wypocinami

Przyznaję Ci rację, większe walory merytoryczne miały wypowiedzi w typie:

spider napisał(a):
To jest obled,czy juz choroba psychiczna?

lub
theDAMIstrzu napisał(a):
E36 to zupełnie inne koszta, można by za to 3 octavie utrzymać.

W końcu ona nie doczekała się Twojej krytyki :)

No i jeszcze jedna zagwozdka.

spider napisał(a):
Dwa,ze wlasnie odwrotnie, wiekszosc userow BMW cierpi na zaburzenia psychiczne

:zdziwko:
bo, poleca to czym jeździ?:
spider napisał(a):
i jest tak jak napisalem,ze poleca nawet byle jakie gowno ze znaczkiem BMW piszac,ze to super auto i takie trzeba kupic

A może dobrze wybrali, są zadowoleni i polecają szczerze?
Nie, na pewno nie. Po prostu wciskają to co sami mają na siłę, nie?

spider napisał(a):
Za moje A3 dalem mniej i moge ci powiedziec,ze jest to bardzo tanie w utrzymaniu,strasznie malo palace i bezawaryjne wozidelko.

Czyli jak ktoś ma bmw i poleca bmw to źle. Ale jak ma audi i poleca audi to dobrze? :niepewny:

Ja już się zresztą nadoradzałem :]
Oby kupujący był zadowolony z wyboru i niechaj mu przyszła fura dobrze służy :ok:

PostNapisane: 16 marca 2010, 09:14 

qqiz napisał(a):
A może dobrze wybrali, są zadowoleni i polecają szczerze?
Nie, na pewno nie. Po prostu wciskają to co sami mają na siłę, nie?

No właśnie dlaczego nie jesteś w stanie tego zrozumieć ? Pewnie Brawetowi ktoś zapłacił za promocję Astry bo sam za swoim e36 nie przepada.

wipeer napisał(a):
ale w B30 to chociaż coś z tego masz bo przynajmniej jedzie.

Yhy.

wipeer napisał(a):
Przebieg może i wyższy bo o rocznik starszy ale czy nie udokumentowany? ja znalazłem 4 lata temu za podobne pieniądze swoje beem z udokumentowanym przebiegiem 210tyś i służy do tej pory bez zarzutów, a też chciałem kolejnego golfa kupić (do tej pory dziękuje że tak się nie stało).

A po co kupować starszy samochód z dużym przebiegiem jak można sobie kupić młodszy ze znikomym ? :oczami:

PostNapisane: 16 marca 2010, 09:19 

A po co kupować starszy samochód z dużym przebiegiem jak można sobie kupić młodszy ze znikomym ?

Można też te 20tysiaków dać na pierwszą ratę za nówkę z zerowym:
http://dacia.pl/gama-dacii/sandero/prez ... /index.jsp
http://dacia.pl/media/sandero/att00022504/AM10_SAN.pdf
Nie ma lepszej opcji ;)

PostNapisane: 16 marca 2010, 09:22 
Przyjaciel forum

A po co kupować starszy samochód z dużym przebiegiem jak można sobie kupić młodszy ze znikomym ? :oczami:
2000r w BMW czy 2003 w astrze to tak czy siak nówka to to nie jest więc i przebiegiem mogą się nie wiele różnić, tym bardziej że za czasów młodości astry II pełno ich jeździło jako samochody przedstawicieli handlowych.

Przy takich rocznikach to jest to już kwestia kupienia odpowiedniego egzemplarza bo nalot to już wszystkie mogą mieć nie mały

PostNapisane: 16 marca 2010, 09:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Faktycznie trochę to dziwne, że tutaj większość nie poleca BMW, nawet nie dotyczy to tego tematu, ale również innych, gdzie ewidentnie BMW jest b. konkurencyjne.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 16 marca 2010, 10:00 

Qqiz widze,ze jestes fanatykiem i zadne argumenty i istota tematu do ciebie nie trafiaja.Ale musze ci cos powiedziec,otoz na swiecie sa jeszcze inne marki oprocz BMW,oczywiscie pewnie one wszystkie razem wziete nie maja najmniejszego startu z kazdym BMW bez wzgledu na model/rocznik.No ale coz niestety nie kazdy na tej planecie chce jezdzic BMW dlatego warto tez wspomniec o innych padaczkach na naszych dziurawych drogach.

PostNapisane: 16 marca 2010, 10:07 
Forumowicz

Moje BMW: A3 8P , ex qp e36
Kod silnika: 2.0 TDI
panowie wyluzujcie :cwaniak:

PostNapisane: 16 marca 2010, 10:09 

Tomek napisał(a):
Można też te 20tysiaków dać na pierwszą ratę za nówkę z zerowym:
http://dacia.pl/gama-dacii/sandero/prez ... /index.jsp
http://dacia.pl/media/sandero/att00022504/AM10_SAN.pdf
Nie ma lepszej opcji ;)

Oczywiście że można. Nie każdy chce starego rumpla spod znaku BMW.

wipeer napisał(a):
2000r w BMW czy 2003 w astrze to tak czy siak nówka to to nie jest więc i przebiegiem mogą się nie wiele różnić, tym bardziej że za czasów młodości astry II pełno ich jeździło jako samochody przedstawicieli handlowych.

Przy takich rocznikach to jest to już kwestia kupienia odpowiedniego egzemplarza bo nalot to już wszystkie mogą mieć nie mały

hahahaha Już widzę twoją minę jak przyjeżdżasz oglądać samochód z 2003 roku a tu się okazuje że to 2000 a sprzedający do Ciebie Panie 2000r czy 2003 to tak czy siak nówka to to nie jest hahahaha a przebieg ? Jest raptem 50 tyś więcej niż było w ogłoszeniu pewnie byś furkę łyknął i piątkę przybił :rotfl:

Panowie powinniście pojechać do jakiegoś Iraku czy Afganistanu tam szukają takich ludzi i dobrze płacą ! Zostaniecie bohaterami do tego i całe rodziny będą z was dumne że wysadziliście masę nie wiernych psów jeżdżących VW czy innym Oplem :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1