BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 19:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E30] zawieszenie gwintowane z e36 do e30
PostNapisane: 17 marca 2010, 00:11 
Poszukaj zanim zapytasz

chodzi mi tu o zawieszenie ( wiem że takie tematy są na tym forum ! czytałem je ale żaden mi nie rozjaśnił do końca sytuacji ) mianowicie chodzi mi o wstawieni gwintu od e36 do e30 ze względów na cene jaką posiada gwint z e36 ( jest dużo tańszy niż do e30 np. K-Sport do trzydzieściwa to koszt rzędu 3600 zł, co nie za bardzo mi podchodzi ) więc czy wstawienie gwintu z e36 to realny temat ??? jak tak to co za przerubki za tym się kryją, czy trzeba wymieniać wachacze ?? czy mogą zostać 30-stowskie, czy trzeba robić jakiś mix zawieszenia z poszczegulnych modeli ??? (np.e30,32,34,36,38) i o ile to jest możliwe chciałbym zostać przy roztawie śrób 4x100 !! gdyż posiadam zaje... felgi na ten rozmiar co nie zdaż się często i gęsto.( wielu użytkowników tego forum się zastanowi a czemu gwint ??! chodzi o to że nie moge swej bumki obniżyc na stałe gdyż jeżdze nią na codzień przez cztery pory roku, co w zime sprawia potężne problemy na obniżeniu { sami wiecie o co chodzi } więc na okres zimowy poprostu robiłbym z mojego trzydzieściwa przysłowiowego CZOŁGA !!! )a dokładnie codzi o to czy - pasowały by trzydziestowskie przednie wachacze jeśli nie to z jakiego modelu je podmienić ??? czy silentbloki mogły by zostać czy też wymieniać na jakieś inne ?? z jakiego modelu wziąć wachacze tylnie żeby pasowały ??? ( TAK NA BOKU -- czy amorki ze sprężynami z e36 posują do e30 bez wymiany tylniego wachacza ) :wstyd:. czy na przodzie nie pojawiłby się jakiś negatyw ?? lub czy nie byłyby cofnięte koła ??? a co z końcówkami drążków kierowniczych ?? ( słyszałem że byłyby potrzebne dłuższe ) PROSZE PORADŹCIE !! :wstyd: Z GÓRY DZIĘKUJĘ !!!!! SORKA za źle zatytułowany temat :wstyd: :zawstydzony:

Ostatnio edytowano 17 marca 2010, 11:36 przez SIWYe30, łącznie edytowano 4 razy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: z e36 do e30
PostNapisane: 17 marca 2010, 07:38 
Forumowicz

Moje BMW: E30 COUPE DIAMANT
Kod silnika: M40B16>M73B57SWAP
moze byc ciezko z pozostaniem 4x100
wahacz od m3e36 gwint zwrotnica zacisk jazma tarcza to potrzebne na jedna strone ale juz na 5x120

Tytuł: Re: z e36 do e30
PostNapisane: 17 marca 2010, 08:24 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
SIWYe30, zatytułuj poprawnie temat.. :ok:

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1