BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 23:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Gaśnie przy odpalaniu
PostNapisane: 12 marca 2007, 13:06 
Mam problem od 2 dni. Gdy odpalam auto obroty wachają się od 200-1200 po czym się wyrównują i jest OK. Raz na kilka uruchomień auto nie może wyjść z niskich obrotów i gaśnie. Gdy odpali i przygazuję trochę obroty trzyma idealnie na 750. Problem jest tylko przy odpalaniu. Co to może być? Moje autko to 1.8 M40 92 Zauważyłem też że gdy odpale i obroty się wachają, zgaszę odrazu i ponownie odpalam odrazu to już tylko rozrusznik kręci i nic się nie dzieje.

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2007, 14:00 
Zacna persona forum

Silniczek krokowy obstawiam :hyhy:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 marca 2007, 00:19 
Forumowicz

sprawdz na odpalonym silniku wypnij silniczek krokowy prawdopodobnie obroty powinny sie troche podniesc i jak podepniesz spowrotem i obroty zaczna bardzo szalec to jest to wadliwy wlasnie silniczek krokowy gdzeis to o takim sprwdzaniu slyszalem na ile to jest wiarygodne to nie wiem

Tytuł:
PostNapisane: 14 marca 2007, 00:26 
Forumowicz

Jak po odpaleniu wypniesz silniczek krokowy to obroty podniosą się do ok.1000-1200 obr/min.Możesz kupic benzynę ekstrakcyjną, wymontowaći przepłukac w niej silniczek powinno mu troche przejść.Bez obaw zdjęcie przewodu z silniczka nic nie uszkodzi.

Tytuł:
PostNapisane: 14 marca 2007, 00:40 
Dzieki Panowie za wskazówki. Zanim zabiorę się za ten silniczek spróbuje czegoś jeszcze.
Pojawił się nowy wątek. Wyregulowałem na lince gazu i na tej blokadzie. I jest ok. Ale nie na długo.. na odpalania jest ok. Jak się przejadę to znowu się rozkracza. Jutro sprawdzę czy poprostu mi się nie "sciąga" linka gazu od wciskania pedału (jeżdżę raczej dynamicznie przeciętnie do 4 tys to u mnie normalna jazda). Może jakiś gwint czy to mocowanie regulacyjne linki gazu się poprostu rozklekotało i nie trzyma ustawień gdy się pociągnie pedałem linke mocniej. Jeśli to się okaże to sorry za zawracanie tyłka :wstyd: jeśli nie to będe miał problem :kwasny: Sprawdzałem dolot powietrza i na 5 minutowe oględziny z góry wszystko jest szczelne.

Tytuł:
PostNapisane: 14 marca 2007, 00:43 
Forumowicz

ta linka to raczej nie to ale jak bedziesz wiedzial na pewno ze to ona to podziel sie ta informacja ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1