BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 22:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] Światła dzienne - halogeny M-Pakiet
PostNapisane: 24 marca 2010, 13:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
co do legalności:

Świateł dziennych można używać zamiast obowiązkowych świateł mijania w warunkach normalnej przejrzystości powietrza, od świtu do zmierzchu. Na kloszu lampy musi widnieć oznaczenie RL.
Światła dzienne muszą być zainstalowane:
Symetrycznie względem osi pojazdu
Na równej wysokości
Odległość od ziemi do dolnej krawędzi lampy minimalnie 25 cm, od ziemi do górnej krawędzi maksymalnie 150 cm
Odległość między lampami mierzona od wewnętrznej krawędzi musi wynosić minimum 60 cm, chyba że szerokość pojazdu jest mniejsza niż 130 cm - wtedy odległość minimalna wynosi 40 cm
Lampy nie mogą wystawać poza boczny obrys pojazdu lub być zamontowane dalej niż 40 cm od niego
Ponadto minimalna powierzchnia świecenia lamp musi być ≥40cm², a w przypadku włączenia świateł mijania światła dzienne mają zostać samoczynnie wyłączone. Dodatkowo, w samochodach rejestrowanych po raz pierwszy po 31 grudnia 2009 roku, światła pozycyjne tylne, światła obrysowe przednie, boczne i tylne oraz oświetlenie tablicy rejestracyjnej nie mogą włączać się razem ze światłami dziennymi. W pojazdach rejestrowanych do 31 grudnia 2009 roku dopuszcza się zainstalowanie świateł do jazdy dziennej w taki sposób, że włącza się również oświetlenie pozycyjne oraz tablicy rejestracyjnej.

znalezione w sieci

nie widzi mi się to stylistycznie w e46 :dobani:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 24 marca 2010, 13:51 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
MaTiMa, to żeś popsuł wszystkim humor :rotfl: :rotfl:
Jednym słowem lipton :dobani:

Obrazek

PostNapisane: 23 marca 2011, 10:31 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
Kod silnika: M40
Dla tych osób które posiadaj BMW a nie mogą aktywować świateł dziennych , wymyśliłem coś takiego W środku

Obrazek

W obudowie

Obrazek

Elementy do montażu

Obrazek

Wiązka przewodów

Obrazek

jest tańsze od oryginlnego moduły DRL i aktywacji kompem , ma 3 funkcje i działa 300 % lepiej niż oryginał :) ja używam od roku w E36, super sprawa, do tego niemal litr mniej na 100 km :)

1 godzinka czasu i moduł z kabelkami :) i taki jest

efekt po uruchumonieniu silnika w mojej 5

Obrazek

Jeżeli komuś się wydaje za jasno i zna się na aparatach

to wie że wieczorkiem był po prostu dluzszy czas

naświetlania. Ustawiłem na 20 % mocy nominalnej :)

Świeci idealnie :):)

PostNapisane: 4 kwietnia 2011, 19:23 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57N
Michal.Orzel , jaki jest koszt takiej instalacji? Swiatła dzienne można aktywować kablem już za 80 zł z tego co widzę na aukcjach, tyle że i tak będzie jakiś tam pobór prądu. Myślałem żeby kupić żarówki H11 LED i AUTOMATYCZNY WŁĄCZNIK ŚWIATEŁ DO JAZDY DZIENNEJ podpiąć do przeciwmgielnych, wtedy bobór mocy to łącznie 8W. Wysokość halogenów jest większa jak 25 cm i pozostałe wymiary też są ok a myślę że literek na kloszach nikt nie będzie sprawdzał. Światła przeciwmgielne przednie i tak nie są mi potrzebne. Tylko zastanawiam się właśnie nad takim rozwiązaniem albo nad aktywowaniem oryginalnego oświetlenia DRL.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1