BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 23:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] Problem z paliwem szatkuje :(
PostNapisane: 13 marca 2007, 18:37 
Witam!
No to tak BMW 316i e36. Problem jest taki ze na benzynie ma nie równe obroty i szatkuje:/ jakby na jedna swiece nie chodził ale wszystko wymienione własnie dzis i swiece i przewody. W czasie jazdy nie moze zebrac sie na obroty a silnik cos wyraznie trzyma brak mocy i szarpie. Mam instalacje i jak przezucce na gaz silnik pracuje równiuteńko bez zadnych problemów. Wyraznie cos z układem paliwowym tylko co?:/ prosze o pomoc jesli ktos spotkał sie z takim przypadkiem bede bardzo wdzieczny;) ... aa byłem jeszcze u znajomego i powiedział mi ze to moze filtr paliwa albo sie zapiekł wtrysk i powiedzcie mi czy jak kupie uzdatniacz do paliwa taki co czysci caly układ to jest taka mozliwos ze odpiecze ten wtrys czy juz amen.

Ostatnio edytowano 13 marca 2007, 21:17 przez Goloner, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2007, 23:38 
Forumowicz

takim jak to nazwales uzdatniaczom tak do konca bym nie wierzyl aczkolwiek mozesz sprobowac. Znajomy prawdopodobnie dobrze Ci podpowiedzial ja bym na Twoim miejscu podjechal jeszcze do jakiegos mechanika i podpial pod komputer moze wtedy cos jeszcze pokaze moze jakies bledy czy cus

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2007, 23:57 
Forumowicz

Jak potrafisz to zdemontuj listwe wtryskiwaczy i niech ci ktoś zakręci rozrusznikiem.Każdy wtryskiwacz powinien rozpylac w krztałcie stożka.Ja miałem podobne objawy silnik nierówno wkręcał się na obroty szatkował.Po demontażu listwy okazało sie,że jeden wtryskiwacz był przytkany, a dokładnie w jego końcówce jest osadzony taki plastik który formuje wtryskiwane paliwo w stożek,i właśnie to padło.Naprawiłem to mało profesjonalnie bo po prostu wydłu :super: bałem ten plastik.Ale silnik chodzi rowno i bez problemu wkręca sie na obroty. :super:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1