BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 09:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E39] Ile przejade na 5mm bieżnika ?
PostNapisane: 26 marca 2010, 11:22 
Forumowicz

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N++
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=140502
Głupoty piszecie :cisza:
Mnie zawsze uczyli żeby jak najmniej uslizgiwać w zakrętach :hyhy:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 marca 2010, 12:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Tak debilnego tematu dawno nie widziałem :wstyd:

Ile pojeździsz?? Albo 2 minuty paląc gumę albo 20 tysięcy km jak będziesz jeździł ostrożnie

Masters przez takich kacapów jak Ty na łysych oponach bmw ma właśnie taka opinie mam bmw ale na opony to mnie nie stac i jeżdżę na łysych a potem będę jak typowy polak mądry po szkodzie

Filmik z niemieckiej autobahny jest do dupy ten kierowca to był idiota i tyle latał w poślizgu po całej drodze ( 3 pasmowa autostrada ) gdzie u nas masz taką szeroką drogę?? W naszych warunkach skończyłby na drzewie albo zabiłby niewinnych ludzi z na przeciwka.

Jak spadnie deszcz i jest wodna koleina z przeciwka jedzie tir ( czyli na środek drogi raczej nie zjedziesz ) to co zrobisz będziesz jechał 40km/h w trasie bo pada deszczyk?? Przez to tworzysz zagrożenie bo ludzie bez łysych opon chcą jechac choćby w deszczu te 70km/h i w tym deszczu musza cie wyprzedzać ale co Cię to jestes polakiem myślisz tylko o osbie

Z Zakovem kłóciłem sie wiele razy ale tutaj ma zdecydowana rację w swoich wypowiedziach.

Co do teorii opanowania poślizgu przy prędkościach rzędku 90km/h na typowej polskiej drodze na zakecie zanim zdążysz coś zrobić to chwycisz pobocze albo rozwalisz się na aucie z przeciwka kontry to się fajnie robi na placyku zimą przy 30km/h jak człowiek sam wymusza poślizg natomiast jak cię zaskoczy na trasie i nie jesteś przygotowany i nie masz umiejętności co najmniej jak Hołowczyc to możesz tylko zmówić zdrowaśkę.

Więc pitolenie, że jestem mistrzem zakrętów w BMW to zostaw sobie na czas jak będziemy komentować twoje rozbite auto na onecie dla dzieci neostrady.

Aha i jak bez problemu okręcasz M43 na ręcznym to spoko długiego życia twojemu BMW życzę jak będziesz sprzedawał daj znać co by nikt od ciebie tego biednego auta nie kupił z tego forum.

A po drugie do latania to kup prawdziwe BMW ( sorry nie mogłem się powstrzymać mistrzu zakrętów bo do udowadniania wszystkim wszystkiego tym komarkiem to już się nie przyznawaj )

Amen

PostNapisane: 26 marca 2010, 13:25 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46,e90,e60,e61
Kod silnika: M52TU,n62b44,m57
Zdzira 850I napisał(a):
Ile pojeździsz?? Albo 2 minuty paląc gumę albo 20 tysięcy km jak będziesz jeździł ostrożnie

naucz się czytać ze zrozumieniem kolega pisał że jeździ spokojnie.
Zdzira 850I napisał(a):
Masters przez takich kacapów jak Ty na łysych oponach bmw ma właśnie taka opinie mam bmw ale na opony to mnie nie stac i jeżdżę na łysych a potem będę jak typowy polak mądry po szkodzie

Przepraszam wszystkich nie zwykłem tak postępować ale nie lubie hamstwa - więc kacapem starego sobie nazywaj albo starszą/ Mam normalne opony ale jak już inteligencie dostrzegłeś mam m43 więc do zabawy toto się nie nadaje. No i na drodze jestem kulturalniejszy od 70% kierowców (bo myśle jak auto prowadze i myślę o innych uczestnikach ruchu).

Zdzira 850I napisał(a):
Filmik z niemieckiej autobahny jest do dupy ten kierowca to był idiota i tyle latał w poślizgu po całej drodze ( 3 pasmowa autostrada ) gdzie u nas masz taką szeroką drogę?? W naszych warunkach skończyłby na drzewie albo zabiłby niewinnych ludzi z na przeciwka.

Lubisz wyzywać innych - może po Polskiej drodze by jechał wolniej ?, mimo wszystko poradził sobie. Nie wiem co tam się stało więc się nie wypowiadam ...

Zdzira 850I napisał(a):
Jak spadnie deszcz i jest wodna koleina z przeciwka jedzie tir ( czyli na środek drogi raczej nie zjedziesz ) to co zrobisz będziesz jechał 40km/h w trasie bo pada deszczyk?? Przez to tworzysz zagrożenie bo ludzie bez łysych opon chcą jechac choćby w deszczu te 70km/h i w tym deszczu musza cie wyprzedzać ale co Cię to jestes polakiem myślisz tylko o osbie

Po raz kolejny czytaj a później kłap chyba pisałem że w trase zakładam normalne opony ? Po ulicach którymi mam zwyczaj jeździć tirów nie widuję. Czy bym miał 1 mm czy 8mm to itak będe omijać koleiny bo nie lubię po nich jeździć (wiadomo jeśli tir czy inne auto jedzie to albo przyśpieszam albo zwalniam by móc jechać jak najwygodniej). Zgodnie z przepisami tymi drogami nie można jeździć szybciej niż 40km do 23:00.

Zdzira 850I napisał(a):
Aha i jak bez problemu okręcasz M43 na ręcznym to spoko długiego życia twojemu BMW życzę jak będziesz sprzedawał daj znać co by nikt od ciebie tego biednego auta nie kupił z tego forum.

masz rację m43 nie powinno się jeździć / to auto dla dziadków i calutkie mi się sypie (ironia)

Zdzira 850I napisał(a):
A po drugie do latania to kup prawdziwe BMW ( sorry nie mogłem się powstrzymać mistrzu zakrętów bo do udowadniania wszystkim wszystkiego tym komarkiem to już się nie przyznawaj )

Żenada ty będziesz miał 2,0 powiesz 1,6 no co ty tym się nie jeździ twój kolega będzie miał 2,5 i to samo powie tobie itd . Kompletnie nie rozumiem takiego gadania co z tego że mam 1,6 (fakt chcę wymienić na e46 przynajmniej 2,0). Mam łysą oponę i nie muszę auta katować nie widzę potrzeby kupowania M3 by od święta wejść bokiem w zakręt (głównie gdy popada) kiedyś owszem szalałem strasznie autem teraz mi go szkoda .

PostNapisane: 26 marca 2010, 13:27 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Zdzira dobrze prawi ! :ok:

A co poniektórzy panowie to wiedzę na temat samochodów i motoryzacji mają nie lepszą od 15 letniej blondynki z tipsami a brylować próbują.

Jesteście mądrzejsi od koncernów oponiarskich które zalecają lepsze opony na tylną oś. ABS to też dla was widzę dalej zagadka... Ja pier....

I jakie opony 5mm ! Założę się że to wysokość ogólna bieżnika a nie do ogranicznika czy mają ze 2-3mm gumy a czymś takim to się pali pod Sejmem jak przyjeżdżają górnicy albo stoczniowcy. Wam się pewnie serce kraje że takie oponki z dymem idą jak by na nich jeszcze sezon albo dwa polatał.

Żenada, żenada i jeszcze raz żenada !

Masters napisał(a):
nie lubie hamstwa - więc kacapem starego sobie nazywaj albo starszą/

Za takie hasło powinieneś dostać gonga w ryj. Na rodzinę wjeżdżają tylko najgorsze cfele i lamusy.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1