BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 czerwca 2025, 21:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Czujnik ABS
PostNapisane: 26 marca 2010, 19:44 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39
Serwus.
Mam takie zapytanie .Od 3 dni podczas hamowania (nie zawsze)czuje pod pedalem hamulca takie jakby chrobotanie i dziwny dzwiek dochodzi tak jakby z okolic tarczy hamulcowych :/ .Czasami pedal potrafi byc twardy czasem miekki,a dzieje sie to od momentu jak wjechalem prawym kolem w zapadnieta studzienke,2 tyg temu zmienialem tarcze i klocki wszystko bylo ok ,dodam jeszcze ze kontrolki trakcji i abs sie nie swieca.
Spotkal sie ktos z czym takim ???

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E39] CZUJNIK ABS???
PostNapisane: 26 marca 2010, 20:22 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 520i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=54536
Jedź na kompa. Miałem podobnie.Abs jakby na wcześnie się załącza. Pojechałem na kompa.Komp do auta i sprawdzaliśmy prędkości obrotowe kół. Czujnik był niby ok ale na prędkościach obrotowych oszukiwał w stosunku do innych kół. Wymieniłem i jak ręką odjoł. Nie kupił zamienników !!! Bo nie będzie to chodziło jak trzeba :)

PostNapisane: 27 marca 2010, 08:25 
Zacna persona forum

siem -jesli wpadles w studzienke a przed oki sprawdz te strone zawieszenia i zbieznosc-pzdr

PostNapisane: 27 marca 2010, 13:58 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39
Bylem dzisiaj na kompie,i tak jak kolega mowil komp do srodka i nic nie wykazalo,wjechalem na podnosnik i wyszlo ze mam koncowke do wymiany bo jest juz dosc znacznie zajechana i przez to moga byc te drgania tak powiedzial mechanik co mi to ogarnial,a wracajac do domu zaswiecily sie kontrolki trakcji i abs (pedal przestal wibrowac). Po wylaczeniu zaplonu i wlaczeniu ponownie kontrolki zgasly ale po przejachaniu sie,i kilkaktrotym hamowaniu znowu bylo czuc wibracje i tak do powtornego zaswiecenia sie kontrolek .Moze to wina koncowki ze kolo wpada w drgania i wlacza sie abs a moze to czujnik juz padl calkowicie?? wymienie koncowke zresetuje blad z abs-em bo pewnie go teraz pokaze i zobacze co dalej sie bedzie dzialo
Pozdr.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1