BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 21:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Stacja bezynowa/Policja/ kontorla pojazdu
PostNapisane: 28 marca 2010, 19:21 
Forumowicz

Moje BMW: E36 325i
Kod silnika: 2xM50b25
Witam.
ostatnio mialem niemila sytuacje zwazana z Policją wjechałem ok godziny 23:50 na stacje bezynowa statoil i zatrzymałem sie na miejscu dla niepełnosprawnych (zostawaijac meijsce dla jeszcze jednego samochodu) doslowienie na 2 minuty i w tym czase przyjechała policja i policjant wlepił mi mandat w wysokosci 500zł ale go nie przyjolem i sprawdził stan mojem BM'ki i co sie okazło nie milem jednego swiatla stopu i swiateł wsteczenego ale dopatrzył sie tez luzów w układze kierowniczym których defakto nie ma :P wszystko nowe. :) i sprawdził PALCEM głebokosc bierznikoa , i poedził ze za mały ,a jest 3-4mm (mierzyłem)a dopuszczlny to chyba 1.7 mm bynajmniej jeszcze opona nie jest starta do ograniczników. i zabrałmi dodod , moje pytanie czy zrobił to prawnie czy bezprawnie , i co ma teraz zrobic zeby odzysac dowodzik , a co mam zrobic jak mi przyjedze wewanie do grockiego.
POZDRO

popraw błędy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Stacja bezynowa/Policja/ kontorla pojazdu
PostNapisane: 28 marca 2010, 19:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
musisz miec nadzieje ze nie porzyjdzie z grockiego, a jak przyjdzie to licz sie na koszta, a zeby odzyskac dowod idz na policje, raczej jedz tylko musisz miec wszystko ok w swoim samochodzie, wiec wymien co musisz i nie wiem czy nie bedziesz musial na przeglad jechac ... ale poczekaj na wypowiedzi innych

PostNapisane: 28 marca 2010, 19:27 
Forumowicz

Moje BMW: E38
Kod silnika: M60B40
mandat za zle parkowanie pewnie zostanie i za brak stopu i swiatel cofania to reszty musisz sie jakos klucic i udowodnic ze to jest ok :)

PostNapisane: 28 marca 2010, 19:30 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
I dobrze. Oby sąd dowalił kolejne 500 + koszty sprawy.

PostNapisane: 28 marca 2010, 19:30 
Forumowicz

Garaż: omega Bfl 3,0 V6
e39 520i
vectra 1,8i
Policjant wyraźnie chciał w "łapę"
Co do zaparkowanego auta to niestety miał racje i jak sprawa trafi do sądu a sędzia będzie służbistą to przegrasz a jak bardziej człowiekiem to umorzy ze względy na niską szkodliwość czynu...
Co do zabrania dowodu olej to, tzn te głąby ciągle nam zabierają dowody. A to zato ze przerobiliśmy wydech i pracuje "za głośno" na jego psie ucho itp itd.
Co do odzyskania to podjedz na STK i chłopaki powiedzą Ci co i jak ....

ps. Co do świateł to żarówki mogą się przepalić w każdej chwili a byłeś na stacji wiec w każdej chwili mogłeś kupić ....

PostNapisane: 28 marca 2010, 19:39 
Forumowicz

Bobby_Valentino napisał(a):
I dobrze. Oby sąd dowalił kolejne 500 + koszty sprawy.

Kolego nie wiesz jak było wiec nie mów co ty byś dał ciekawe co bys zrobił gdybys znalazł sie na moim miejscu , miejsca wokoło były zajte ja nie moglem sie ruszac ale nie jstem inwalida ale mialem zakwasy , wiec stanowlem na to 4 minuty a tak noralnie to nigdy sie nie zatrzymoje na tych miejscach .
Daruj sobie takie komenty. :mur:

popraw błędy

PostNapisane: 28 marca 2010, 19:41 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
mateuszek89 napisał(a):
Kolego nie wiesz jak było wiec nie mów co ty byś dał ciekawe co bys zrobił gdybys znalazł sie na moim miejscu , miejsca wokoło były zajte ja nie moglem sie ruszac ale nie jstem inwalida ale mialem zakwasy , wiec stanowlem na to 4 minuty a tak noralnie to nigdy sie nie zatrzymoje na tych miejscach .

Zakwasy miałeś ? Ojeeej biedactwo :( Jeszcze koledzy się z Ciebie akurat tego dnia śmiali i dostałeś dwójkę z uwagą do dzienniczka :( Ojoj... Ciężki dzień.

PostNapisane: 28 marca 2010, 19:46 
Forumowicz

Bobby_Valentino napisał(a):
mateuszek89 napisał(a):

Zakwasy miałeś ? Ojeeej biedactwo :( Jeszcze koledzy się z Ciebie akurat tego dnia śmiali i dostałeś dwójkę z uwagą do dzienniczka :( Ojoj... Ciężki dzień.

Fajnie. stało sie i co stalem tam 2 minuty a samochod dluzej stał jak go psy sparwdziły i wszystko spisywały wiec widzisz to jest chore. Ja nie jestem z tych chamów co staja tam nagminie i zostawiaj samochody na 2-3godziny tylko rzo w nocy mi sie przytrafiło na 5 minut k [cenzura] wlasnei wtedy policja sie pojawiła , cikawe co ty bys poedził jak by ci sie tak przytrafiło.

PostNapisane: 28 marca 2010, 19:51 

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
mateuszek89 napisał(a):
i zabrałmi dodod , moje pytanie czy zrobił to prawnie czy bezprawnie , i co ma teraz zrobic zeby odzysac dowodzik , a co mam zrobic jak mi przyjedze wewanie do grockiego.
POZDRO

1. Zabrał Ci dowód w sensie ze podpisywałeś kwitek?
I odebrałeś od nich notatkę która zezwala Ci się poruszać tym pojazdem?

Jeżeli tak, to z jedziesz na najbliższa stacje kontroli pojazdów, robisz dodatkowe badania (20zł) i z pozytywnym wynikiem jedziesz odebrać swój dowód w wydziale komunikacji...

2. Czy odmówiłeś zabrania dowodu, i nic nie podpisywałeś, jak i również nie otrzymałeś żadnego kwitka... (zabrali dowód, i dostałeś zakaz poruszania się autem)
Jeżeli nic nie podpisywałeś, to jak najszybciej jedz do komisariatu i wyjaśnij sytuacje (oj będziesz miał niezłe pouczenie---serio :hyhy: ) Ponieważ potrzebujesz kwitka potrzebnego do zrobienia dodatkowych badań na stacji diagnostycznej... Bo bez niego nici, nie odbierzesz dowodu, a sprawa trafi do sadu... Przegrasz..... miałeś za duzo minusów jak na jedna kontrol...

Osobiście byłem w 2 sytuacji... I nie radziłbym polonizować w razie kontroli, bo i tak z nimi nie wygrasz... :zawstydzony: Miałem zabrany dowód za białe diodowe postojówki, które kupiłem już z autem, i które zawsze na przegladzie corocznym nie sprawiały problemów... No ale każdy ma swoje zdanie (panowie akurat mieli inne niż ja) a na przegladzie się wyparli ze zawsze mogłem zmienić, bo u nich by takie żarówki nie przeszły badan (bo widzieli ze policja dowód zabrała to się obsss-rali :mur: ) :dobani:

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

Ostatnio edytowano 28 marca 2010, 19:58 przez COUPE, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 28 marca 2010, 19:53 
Zacna persona forum

z tymi zakwasami to sie uśmiałem jeżeli to choroba to nalezy mi sie renta :rotfl: :rotfl:

swoją drogą to był jakis ch*j nie policjant :dobani:

PostNapisane: 28 marca 2010, 19:54 
Forumowicz

Moje BMW: E38
Kod silnika: M60B40
te chu** najbardziej czepiaja sie BMW i musza cos wynalesc trzeba sie pilnowac i dbac o stan i bedzie spoko

PostNapisane: 28 marca 2010, 19:57 
Forumowicz

COUPE napisał(a):
mateuszek89 napisał(a):
i zabrałmi dodod , moje pytanie czy zrobił to prawnie czy bezprawnie , i co ma teraz zrobic zeby odzysac dowodzik , a co mam zrobic jak mi przyjedze wewanie do grockiego.
POZDRO

1. Zabrał Ci dowód w sensie ze podpisywałeś kwitek?
I odebrałeś od nich notatkę która zezwala Ci się poruszać tym pojazdem?

Jeżeli tak, to z jedziesz na najbliższa stacje kontroli pojazdów, robisz dodatkowe badania (20zł) i z pozytywnym wynikiem jedziesz odebrać swój dowód w wydziale komunikacji...

2. Czy odmówiłeś zabrania dowodu, i nic nie podpisywałeś, jak i również nie otrzymałeś żadnego kwitka... (zabrali dowód, i dostałeś zakaz poruszania się autem)
Jeżeli nic nie podpisywałeś, to jak najszybciej jedz do komisariatu i wyjaśnij sytuacje (oj będziesz miał niezłe pouczenie---serio :hyhy: ) Ponieważ potrzebujesz kwitka potrzebnego do zrobienia dodatkowych badań na stacji diagnostycznej... Bo bez niego nici, nie odbierzesz dowodu, a sprawa trafi do sadu... Przegrasz..... miałeś za duzo minusów jak na jedna kontrol...

Nic nie podpisalem ale dostalm kwitek i tam wypisane z jakich powodów zabrany dowod i ze niby to jest na 7 dni :)

PostNapisane: 28 marca 2010, 20:00 
Forumowicz

Clatrine napisał(a):
z tymi zakwasami to sie uśmiałem jeżeli to choroba to nalezy mi sie renta :rotfl: :rotfl:

swoją drogą to był jakis ch*j nie policjant :dobani:

nie no wiesz przesadzilem ale serio tak było zaczolem biegac z kumpel a nie robielm tego od roku i w srode 10 km i w czwartek 10km a w piatek nie moglem sie ruszac;/ :D ale olac to moja głupota. ze stanołem

PostNapisane: 28 marca 2010, 20:03 

mateuszek89 napisał(a):
Nic nie podpisalem ale dostalm kwitek i tam wypisane z jakich powodów zabrany dowod i ze niby to jest na 7 dni :)

No to luzik... masz lepszą opcje niz ja kiedyś miałem...

Czyli w ciągu tych 7 dni jedziesz na pierwszą lepszą stacje diagnostyczna, oczywiście sprawnym autem :P (tam gdzie robisz przeglądy coroczne) i robisz dodatkowe badania (ja płaciłem 20 zł) z pozytywnym wynikiem (dostaniesz notę) z która się udajesz do swojego wydziału komunikacji (tak gdzie rejestrowałeś auto) i odbierasz swój dowód ;)

Żadnej sprawy nie będziesz miał... ;)

Moja e39

PostNapisane: 28 marca 2010, 20:05 
Forumowicz

piotrb90 napisał(a):
te chu** najbardziej czepiaja sie BMW i musza cos wynalesc trzeba sie pilnowac i dbac o stan i bedzie spoko

tylko widzisz przeglad robilem 20dni wczesnij i nie było problemów no fak faktem miałsastrzezenie do tego ze nie ma swaitełcofania ale wszysto inne było ok i zrobił mi ten przeglad bez gadania.
Naewno nie mialem luzów w układze kierowniczym poprostu cos mi stukało ale to nie byl luz .

PostNapisane: 28 marca 2010, 20:10 
Forumowicz

COUPE napisał(a):
mateuszek89 napisał(a):

No to luzik... masz lepszą opcje niz ja kiedyś miałem...

Czyli w ciągu tych 7 dni jedziesz na pierwszą lepszą stacje diagnostyczna, oczywiście sprawnym autem :P (tam gdzie robisz przeglądy coroczne) i robisz dodatkowe badania (ja płaciłem 20 zł) z pozytywnym wynikiem (dostaniesz notę) z która się udajesz do swojego wydziału komunikacji (tak gdzie rejestrowałeś auto) i odbierasz swój dowód ;)

Żadnej sprawy nie będziesz miał... ;)

Ok dzieki kolego :) poprosu pierwszy raz mam taka sytuacje mam ciezki charakter a psów nie znoszę ,powedzilm mu jeszcze potem kilka słow jak widzielm ze nie da sie dogadac z nim (luzy w kierownicy mnie rozjebały ) , czasem trafi sie spoko ale to jak jest rutynowa kontrola, a tak to masakra.

PostNapisane: 28 marca 2010, 20:12 
Zacna persona forum

z Psami to wiesz :hyhy:

jak masz kiełbase dla nich to są ok jak nie to sam widzisz :hyhy:

PostNapisane: 28 marca 2010, 20:17 

mateuszek89 napisał(a):
Ok dzieki kolego :) poprosu pierwszy raz mam taka sytuacje mam ciezki charakter a psów nie znoszę ,powedzilm mu jeszcze potem kilka słow jak widzielm ze nie da sie dogadac z nim (luzy w kierownicy mnie rozjebały ) , czasem trafi sie spoko ale to jak jest rutynowa kontrola, a tak to masakra.

Bywa, ja tez wtedy miły nie byłem :D

A z przeglądami to sam wiesz jak jest, zawsze da rade coś naciągnąć ;)

Moja e39

PostNapisane: 28 marca 2010, 20:21 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34 ix/e30/e39
Kod silnika: M50B25/M20B20/M57D25
Garaż: e34 525 ix -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=21841
e30 320i -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=52144
e39 525d -> soon :)
Współczuję zabrania dowodu, ale miejsce dla niepełnosprawnych ma swoje prawa. Nie przyjąłeś mandatu, to Cię utemperowali. Pokazali kto tu rządzi. Teraz oprócz mandatu poniesiesz jeszcze dodatkowe koszty.

e34 525 xDrive -> viewtopic.php?t=21841
e30 320i -> viewtopic.php?t=52144

PostNapisane: 28 marca 2010, 20:29 

mateuszek89 napisał(a):
i policjant wlepił mi mandat w wysokosci 500zł ale go nie przyjolem

YYYY ups to gdzieś przegapiłem..... :zdziwko:
Wiec mandat został tylko i wyłącznie wystawiony ze zaparkowałeś auto w niedozwolonym miejscu... I nie myśl ze za stan techniczny auta...

Sprawa za nieprzyjęcie mandatu prawdopodobnie i najprawdopodobniej trafi do sadu grodzkiego... Wiec ciekawie nie będzie...

Niesprawność auta to jedno... (jedynie co mogą zrobić to zabrać dowód)
Nieprzyjęcie mandatu, za parkowanie w miejscu niedozwolonym dla normalnej fizycznej osoby- będzie problem :hyhy: Ja bym się w to nie pchał... Bo ewidentnie zawiniłeś stojąc w tym miejscu, w którym nie powinieneś...
Teraz to tylko czekać, na list polecony :przestraszony: , a jak nie było to dawno to radziłbym pojechać na komisariat który cie tak urządził i przyjąć mandat, i przeprosić ładnie...Ale to jak najszybciej... ;)

Moja e39

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1