BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 22:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Stacja bezynowa/Policja/ kontorla pojazdu
PostNapisane: 31 marca 2010, 07:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 COUPE+COMPACTe36
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94308
jiGsaw napisał(a):
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, bo poskąpiłeś przecinków, ale jeżeli Twój kumpel śmiga autem mamy i sobie parkuje na miejscach dla niepełnosprawnych na jej konto, to też coś tutaj chyba nie tak.

dobrze zrozumiałeś, karta leży w schowku a osoba na która jest wypisana jest najczęściej 150km dalej

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 31 marca 2010, 08:09 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
CZECHU napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, bo poskąpiłeś przecinków, ale jeżeli Twój kumpel śmiga autem mamy i sobie parkuje na miejscach dla niepełnosprawnych na jej konto, to też coś tutaj chyba nie tak.

dobrze zrozumiałeś, karta leży w schowku a osoba na która jest wypisana jest najczęściej 150km dalej

Gratulujemy kolegi :hurra:
:wstyd:

PostNapisane: 31 marca 2010, 08:27 
Forumowicz

Moje BMW: E34
Kod silnika: M30B35
Za jedną usterkę 20zł czyli musisz usunac wszystkie usterki jak amsz ich 3 to 60zł, wybranie dowodu nie problem, hmm pewnie palarze ci wniesli sprawe do sądu, WKRECAJ albo weź kogos kto jest niepełnosprawny ze jechałeś z nim i niech on w sądzie potwierdzi. powinno pomóc

PostNapisane: 31 marca 2010, 08:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
piterptf napisał(a):
Za jedną usterkę 20zł czyli musisz usunac wszystkie usterki jak amsz ich 3 to 60zł, wybranie dowodu nie problem, hmm pewnie palarze ci wniesli sprawe do sądu, WKRECAJ albo weź kogos kto jest niepełnosprawny ze jechałeś z nim i niech on w sądzie potwierdzi. powinno pomóc

Co jeden, to lepszy cwaniak ;)

Czekam na kolejne złote myśli :rotfl:

PostNapisane: 31 marca 2010, 10:28 
Uzależniony od forum :)

Czy naprawde tak mega ciezko jest po prostu nie stawac na miejscach dla inwalidy? Bo na razie to widze,ze podsuwacie sposoby jak tam stanac i uniknac kary :wstyd: :mur: Nie wiem ja mam tak jakos dziwnie zakodowane,ze wole stanac dalej i sie przejsc niz bezczelnie zajac miejsce dla inwalidy,to miejsce jakos mnie "parzy"

PostNapisane: 31 marca 2010, 10:57 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
spider napisał(a):
wole stanac dalej i sie przejsc niz bezczelnie zajac miejsce dla inwalidy,to miejsce jakos mnie "parzy"

Tak. Mam tak samo.

PostNapisane: 31 marca 2010, 12:15 

Przyjmij na klatę karę i na przyszłość pamiętaj :)

ta akcja mi się podoba http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95 ... h_dla.html

PostNapisane: 31 marca 2010, 12:16 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
A ja sobie teraz laurke wystawie,

nigdy nie byłbym w stanie stanąć na takim miejscu, wewnętrzna sprzeczność mnie blokuje.
Pomijam że na stacji można stanąć wszedzie praktycznie.

Tak samo jak nigdy nie nalepiłbym sobie na zderzak nalepki , stop wariatom drogowym.
Świety nie jestem, i też ta sprzeczność nie pozwalałaby mi nawet pomyśleć o takiej nalepce.
Ale kiedyś się zszokowałem, jade sobie, nagle jakaś Honda mnie wyprzedza na chama, jedzie po bandzie, ciemna szyba, ryczy tłumik, a na zderzaku nalepka - stop wariatom drogowym.
Schizofremia, albo nie wiem co. Powinien sie ktos tym zająć, skąd u ludzi takie rozdwojenie.... coś jak krzyczący w pikietach "złodzieje" najgłośniej, sami kradną na codzień i kombinują co tu tylko wynieść....

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 31 marca 2010, 12:31 

Boogie napisał(a):
Ale kiedyś się zszokowałem, jade sobie, nagle jakaś Honda mnie wyprzedza na chama, jedzie po bandzie, ciemna szyba, ryczy tłumik, a na zderzaku nalepka - stop wariatom drogowym.
Schizofremia, albo nie wiem co. Powinien sie ktos tym zająć, skąd u ludzi takie rozdwojenie.... coś jak krzyczący w pikietach "złodzieje" najgłośniej, sami kradną na codzień i kombinują co tu tylko wynieść....

Ciekawe czy jak idziesz na kabaret, oglądasz komedię, albo słyszesz dowcip też mówisz bezsens., No ale nie każdy rozumie poczucie humou innych.

PostNapisane: 31 marca 2010, 12:34 
Naczelny killer

A ja mam jedno podstawowe pytanie:

Czy to aby na pewno bylo miejsce dla niepelnosprawnych? Bo na wiejszosci stacji sa namalowane koperty, z reguly dookola drzwi, ale nie bardzo kojarze aby byly one oznaczone jako miejsca dla niepelnosprawnych. Jedz na ta stacje i zrob zdjecia. Jezeli nie ma oznaczen to mowisz w sadzie, ze nie przyjales mandatu bo byla bledna kwalifikacja czynu bo i owszem stales w miejscu wydzielonym ale nie na miejscu dla niepelnosprawnych. Poza tym parking stacji to nie droga publiczna a teren prywatny i o ile obsluga stacji nie wezwala policji to moim zdaniem nie mieli prawa interweniowac. Wiem, ze planowali jakies zmiany w tych przepisach. Trzeba dokladnie sprawdzic co i jak. Poza tym pojazd byl zaparkowany a nie w ruchu zatem nic policji do tego czy jest sprawny czy nie i czy masz dokumenty czy nie. Mozna ich bylo spuscic na drzewo ale mialbys przerabane i czekaliby na ciebie przy wyjedzdzie albo polowali pozniej. Tak czy siak z dobra papuga sprawa wybitnie do wygrania.

Uszy do gory.

PostNapisane: 31 marca 2010, 15:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Boogie napisał(a):
A ja sobie teraz laurke wystawie,

nigdy nie byłbym w stanie stanąć na takim miejscu, wewnętrzna sprzeczność mnie blokuje.
Pomijam że na stacji można stanąć wszedzie praktycznie.

Tak samo jak nigdy nie nalepiłbym sobie na zderzak nalepki , stop wariatom drogowym.
Świety nie jestem, i też ta sprzeczność nie pozwalałaby mi nawet pomyśleć o takiej nalepce.

Żartujesz? Przecież to oczywiste, że nakleił tą naklejkę aby wyszydzić tą akcję lub jako prowokację. Podobnie jak "316i dbam o przyrodę - jeżdżę na gazie", kto widział mistrzostwa w paleniu gumy ten wie o jakie auto chodzi. ;)

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 31 marca 2010, 16:06 
Forumowy terrorysta

Condor napisał(a):
Poza tym parking stacji to nie droga publiczna a teren prywatny i o ile obsluga stacji nie wezwala policji to moim zdaniem nie mieli prawa interweniowac. Wiem, ze planowali jakies zmiany w tych przepisach.

Zgadza się, podobnie jak droga osiedlowa (bez znaku strefa zamieszkania) - można jeździć bez zapiętych pasów, włączonych świateł itd i za to policja nie ma prawa ukarać mandatem z powodów jak wyżej.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1