BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 21:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Drogi na Litwie, Łotwie i Estonii.
PostNapisane: 9 kwietnia 2010, 13:43 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Thomas_HD napisał(a):
110 km/h jest na litwie na autobahnie- nawet jest znak wyzej na fotce.
I drogi maja lepsze niz w PL, i lepiej, ostrozniej jezdza-
nie wiem nad czym tu dyskutowac...?

Nad tym że to mocno naciągane wnioski, o drogach już było, mają jedną czy dwie "lepsze".
A że lepiej i ostrożniej jeżdżą? Litwini? To ja na innej Litwie bywam i inne 10tyś Litwinów mi się pod oknem przewala codziennie :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 9 kwietnia 2010, 13:50 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Thomas_HD napisał(a):
i lepiej, ostrozniej jezdza-

hehehe strasznie ostrożniej, nie daj boże na LT tira wyjechać, bo oni nie zjeżdżają ani na centymetr. U siebie są niby grzeczni, u nas robią bydło.
80 maja na zwykłych drogach.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 9 kwietnia 2010, 14:45 
Częsty bywalec

Moje BMW: F34 335i
Eeeee tam- uprzedzenia masz Boogie i zawiść przez Ciebie przemawia.
"Polskie drogi" i hamstwo na nich są slynne na cała Europe :kwasny:
jakos nie widzialem na Litwie zeby na autobahnie jechal ktos szybciej niz 120 km/h
a w PL- gdzie jest taki sam limit-
120 km/h jada tylko TIRy i niedzielni kierowcy.
Nie slyszalem zeby zlapali jakiegos kierowcy TIRa litewskiego czy to za alkohol czy za powazne przekroczenie przepisow-
a z Polskimi kierowcami TIRow jest to na porzadku dziennym- ostatnio mowili w radiu ze Polski TIR cofal na autobahnie kilkaset metrow :mur:

PostNapisane: 10 kwietnia 2010, 15:41 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E30 i golf III
Boogie na Litwie nigdy nie będzie większego ruchu bo jest zbyt mała gęstość zaludnienia! Mała gęstość zaludnienia jest przyczyną małego ruchu na Litwie. W Polsce na 1 km2 przypada 118 ludzi, a na Litwie na 1 km2 przypada 50 ludzi. W Finlandii jest jeszcze mniejszy ruch niż na Litwie bo tam przypada na 1 km2 16 ludzi.
Czyli na 1 km2 masz na Litwie jakieś 40% samochodów co w Polsce!
Oprócz tego znaczenie ma też ilość mieszkańców, Polska- 38 mln, a Litwa- 3,3 mln.
Jeszcze raz mówię, przejedź całą Polskę i przejedź całą Litwę. Jak jedziesz przez Litwę to jazda jest świetna, super drogi- proste, równe, nie trzeba jechać przez miasto, bardzo dobrze oznaczone, malutki ruch, a w Polsce, generalnie, słabej jakości drogi, dziurawe i kręte, duży ruch, słabo oznaczone, jazda przez miasto w korkach po totalnie fatalnych drogach.

A ograniczenia prędkości na Litwie są takie:
Ograniczenia prędkości samochodów w km/h:
W obszarze zabudowanym: 50
Poza obszarem zabudowanym: 90
Autostrady: 110 lub 130

Nie wiem skąd te twoje 80 km/h? W Szwecji jest 70 km/h poza miastem- na normalnych jednojezdniowych drogach.

PostNapisane: 2 maja 2010, 10:42 
Poszukaj zanim zapytasz

Nordicwolf za każdym razem się powtarzasz. Poleciałeś już na forum skyscrapercity za wyzwiska pod adresem innej osoby (to tylko świadczy o tobie). Piszesz o tej Litwie jak by była rajem na ziemi a Polskę mieszasz z gównem... Wypisujesz takie brednie na temat stanu naszych dróg że się rzygać chce. Nie wiem gdzie ty masz tej słabej jakości drogi, większość dróg krajowych jest w dobrym stanie, wiele dróg lokalnych jest remontowanych, budujemy w końcu autostrady ale nie ma co się dziwić osobie której tok myślenia zatrzymał się kilkanaście lat temu... Podniecasz się tymi pseudo autostradami na Litwie z przystankami dla autobusów :) może jeszcze zatoczki dla wozów z końmi powinni zrobić które tam się poruszają też ci to będzie pasować? Piszesz że drogi w polskich miastach są tragiczne, zatem co mam powiedzieć o drogach w miastach Litewskich tam to jest dopiero tragedia... No ale nie jak to wspomnienia z przed 8 lat i wklejanie cudzych zdjęć, powodzenia!

PostNapisane: 12 maja 2010, 11:13 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E30 i golf III
superkot634 drogi na Litwie są znacznie lepsze niż w Polsce. ZNACZNIE LEPSZE.

PostNapisane: 12 maja 2010, 11:15 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nie są.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1