BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 22:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak poradzic sobie z upierdliwym sasiadem?????
PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Potrzebna pomoc i dobre rady, bo nie mamy pojęcia jak podejśc do kwestii.

Od roku mieszkamy na nowym osiedlu w Wilanowie, gdzie mieszkaja w większości młodzi ludzie. Obok pomieszkuje gość z żoną i dzieckiem (też młodzi) i bez przerwy wydzwania na policję na nas i innych sasiadów, ze za głośno, ze spać nie może, (ma mieszkanie z jedną sypialnią, w której łóżko sasiaduje z moim salonem), ze gra muzyka, ze gadamy na balkonie, ze pies szczeka jak ktos przechodzi klatką... I to wcale nie jest potrzebna wielka impreza! Ba, jaka impreza! przez tego typa nie robiłem imprezy juz chyba rok, a ten dzwoni na policje jak są u nas 4 osoby, jemy obiad i leci muzyczka w tle! Na sasiadów donosi co weekend, a Policja przyjeżdża i chce mandaty wlepiac, ze niby jakies burdy, wrzaski itd... a to normalne domowe spotkania...

Przeciez to jest nienormalne, zeby typ z dziewuchą terroryzowali wszystkich sasiadów! Bo maja dziecko i sypialnię obok! Powiedziałem juz mu parę razy, ze zawsze może na wies wracać, bo tam jak sie zakopie w sianie będzie miał ciszę, ale nie wziął chyba tego sobie do serca... W miescie trzeba nauczyc sie z ludźmi zyc, a nie oczekiwac, że wszyscy będa na palcach chodzic...

Macie pomysł co dalej? chcemy spotkać się z dzielnicowym, zeby go przekonac co do charakteru spotkań towarzyskich i żeby postraszył tych mongołów, ze jak beda z byle pierdoła policji głowe zawracac to będa pociągnięci do odpowiedzialności... bo juz nie wiem co robić... we własnym mieszkaniu czuję się normalnie zaszczuty!!!!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Jak poradzic sobie z upierdliwym sasiadem?????
PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:35 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
bierute napisał(a):
Macie pomysł co dalej? chcemy spotkać się z dzielnicowym, zeby go przekonac co do charakteru spotkań towarzyskich i żeby postraszył tych mongołów, ze jak beda z byle pierdoła policji głowe zawracac to będa pociągnięci do odpowiedzialności... bo juz nie wiem co robić... we własnym mieszkaniu czuję się normalnie zaszczuty!!!!

To chyba najlepszy pomysł.

Ja jestem ogólnie za ciszą, spokojem, etc, ale jak masz normalne spotkania towarzyskie to niech gość spada, podstaw pod ścianę 500W, byle by nie w ciszy nocnej i szybko go wykurzysz.

Możesz też złożyć zażalenie że dziecko drze ryj i twój pies przez to szczeka i ty też czujesz dyskomfort. Jak on, to i ty, czemu nie.

Oczywiście rozumiem że gość po prostu Wam nie pozwala normalnie funkcjonować, bo jak Wy tam rzeczywiście odpierdzielacie jakieś cyrki (a kto Cię bracie bierute wie, czy rzymskich orgii nie organizujesz) no to wtedy inna sprawa.

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:37 
Zacna persona forum

przeprowadz się do domku jednorodzinnego ;)

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:41 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
bierute napisał(a):
Potrzebna pomoc i dobre rady, bo nie mamy pojęcia jak podejśc do kwestii.

Od roku mieszkamy na nowym osiedlu w Wilanowie, gdzie mieszkaja w większości młodzi ludzie. Obok pomieszkuje gość z żoną i dzieckiem (też młodzi) i bez przerwy wydzwania na policję na nas i innych sasiadów, ze za głośno, ze spać nie może, (ma mieszkanie z jedną sypialnią, w której łóżko sasiaduje z moim salonem), ze gra muzyka, ze gadamy na balkonie, ze pies szczeka jak ktos przechodzi klatką... I to wcale nie jest potrzebna wielka impreza! Ba, jaka impreza! przez tego typa nie robiłem imprezy juz chyba rok, a ten dzwoni na policje jak są u nas 4 osoby, jemy obiad i leci muzyczka w tle! Na sasiadów donosi co weekend, a Policja przyjeżdża i chce mandaty wlepiac, ze niby jakies burdy, wrzaski itd... a to normalne domowe spotkania...

Przeciez to jest nienormalne, zeby typ z dziewuchą terroryzowali wszystkich sasiadów! Bo maja dziecko i sypialnię obok! Powiedziałem juz mu parę razy, ze zawsze może na wies wracać, bo tam jak sie zakopie w sianie będzie miał ciszę, ale nie wziął chyba tego sobie do serca... W miescie trzeba nauczyc sie z ludźmi zyc, a nie oczekiwac, że wszyscy będa na palcach chodzic...

Z wieśniakami się nie dogadasz niestety. U mnie na przeciwko balkonu wybudowali 3 nowe bloki w których miesza 90% przyjezdnych. Rozjeżdżają trawniki, nie potrafią zaparkować normalnie na parkingu, urządzają sobie spacery z malutkimi dziećmi środkiem osiedlowej drogi... Ile razy próbowałem kulturalnie zwrócić uwagę od razu wyjeżdżają z mordą zero rozmowy. Tacy ludzie są nie przystosowani do życia w mieście. Zaczęli nałogowo parkować w zatoczce pod moim balkonem która służyła ludziom nie za parking a miejsce gdzie można na chwile podjechać wyładować zakupy, meble czy inne sprzęty i nie leźć z tym aż z parkingu. Zwracanie uwagi nie pomagało aż któregoś dnia ktoś życzliwy z klatki obok trafił dwa samochody balonem z farbą :D Z chamem niema co podejmować rozmowy bo to strata czasu.

Ja bym zrobił tak poszedł do niego i przeprowadził ostateczną rozmowę jak dorosły facet z drugim facetem i postarał się wyjaśnić tą kwestię jeżeli nie poskutkuje to powiedzieć mu że to on w takim razie zaczyna wojnę i jeżeli chcę to zaczynać pomimo tego że ma w domu małe dziecko i zapewne na nim się to odbije to gratulujesz mu zaparcia.

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:45 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Uroki mieszkania w klatce :)
Pozostaje olać typa i zaprzeczać wszystkiemu jak przyjdzie policja.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:46 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Hehe, już to widzę -u bierute impra na całego, przyjeżdża policja, cisza, bierute otwiera w koszuli nocnej i takiej komicznej czapce z pomponem, z lampką, udając zaspanego pyta 'ale osso chozi'. :rotfl:

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Bobby_Valentino napisał(a):
Ja bym zrobił tak poszedł do niego i przeprowadził ostateczną rozmowę jak dorosły facet z drugim facetem i postarał się wyjaśnić tą kwestię jeżeli nie poskutkuje to powiedzieć mu że to on w takim razie zaczyna wojnę i jeżeli chcę to zaczynać pomimo tego że ma w domu małe dziecko i zapewne na nim się to odbije to gratulujesz mu zaparcia.
tylko pod warunkiem ze bedziesz nagrywal ta rozmowe(koles moz e nagrywac i probowac Cie sprowokowac i oskarzyc o grozby)

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:47 
Administrator

becek napisał(a):
koles moz e nagrywac

wtedy bierute moze go pozwać ze nagrywał bez jego zezwolenia :rotfl:

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:49 
Naczelny killer

Do 21:59:59 muza na maksa... a pozniej koniec beforka i na miasto... rano wychodzac do pracy tez bym przystawil glosnik do sciany i tak zeby u niego bylo dobrze slychac zostawil ostatnia plyte Behemotha... po tygodniu zmieknie mu rura... :rotfl:

Kyokushin napisał(a):
wtedy bierute moze go pozwać ze nagrywał bez jego zezwolenia

A niby co to za przestepstwo? :)

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:50 
Zacna persona forum

Panowie, zeby nie było - jestem normalny i tak tez sie zachowuje. Nie urządzam dzikich imprez. Je tez jestem za cisza i spokojem, ale nie koniecznie w każdą weekendowa sobotę... Nie chce zapraszac gośći i potem tłumaczyć się z wizyty policji - ludzie juz myślą, ze w jakimś cyrku mieszkam...

Co do "ostatecznych rozmów" - w ostatnią sobotę [cenzura] doniósł na sasiadke (ja nawet nie wiedziałem, tzn nie słyszałem, że u niej impreza jest) z tekstem, ze sasiadka mu grozi!!! hahaha (smiech przez łzy) - chyba wasz pomysł z pójsciem na wojne i dawać im popalic poza godzinami ciszy nocnej jest jedynym wyjsciem... myślałem o jakichs srodkacjh prawnych (no bo jak on udowodni, ze jest za głosno - miernikiem, czy co?) ale nie wiem jak się do tego zabrać... na policje specjalnie nie licze, bo sam fakt, ze muszą przyjechac na interwencję nastraja ich od razu niechetnie i o przychylnośc będzie trudno... :wsciekly:

muzy na cały regulator przed wyjsciem do pracy nie zostawię, bo w domu kot i pies oszaleje, a nade mna mieszkafajna para z dwójką dzieci, raczej nienarzekajaca i nie chcę im koło pióra robic...

Ostatnio edytowano 12 kwietnia 2010, 12:51 przez bierute, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:50 
Administrator

Condor napisał(a):

Nie wiem, ponoć nie można nagrywać bez zgody strony nagrywanej... mógłby bierute mieć jakieś straty moralne :rotfl:

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:51 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW
Kod silnika: 007
Garaż: Taki tam stary rupieć.
Chyba najlepszym wyjściem jest normalna rozmowa. Kłótnią nigdy się nic nie załatwi. Jak zrobisz coś typu balon z farbą jak pisał Bobby to możesz spodziewać się tego samego.

Ja z racji zawodu-zajęcia czy jak to nazwać, mam inne rozwiązania :). Mojego klienta sąsiadka bardzo dawała się we znaki, zainstalował zagłuszacz i wyłączył jej komórki oraz telewizję i radio. Urządzenie działało w czasie gdy klient był w pracy.

Innym sposobem jest zainstalowanie urządzenia emitującego niską częstotliwość słyszaną tylko przez dziecko (są w internecie nawet gotowe pliki na mp3), bardzo przeszkadza i daje po uszach :) ale z drugiej strony co jest dziecko winne. Ty nie słyszysz, dziecko płacze.

W ostateczności możesz coś im podrzucić i poprosić kogoś o wykonanie anonimowego telefonu (a to narkotyki, a to co innego) :).

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:52 
Administrator

bierute napisał(a):
muzy na cały regulator przed wyjsciem do pracy nie zostawię, bo w domu kot i pies oszaleje, a nade mna mieszkafajna para z dwójką dzieci, raczej nienarzekajaca i nie chcę im koło pióra robic...

Dogadaj się z nimi, z kotem i psem też.
Po 22 zadzwoń na policję że jego dzieciak drze ryj i nie możesz spać.
Możesz też powiedzieć że się z żoną głośno awanturuje, jak sąsiedzi zrobią to samo, będzie to lepiej wyglądać.
Przecież, to, czy się awanturował czy nie, jest nie do udowodnienia.

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:53 
Naczelny killer

Dobra, panowie, nastepna impreza u bierute, w ten piatek od 18 do 21:59 :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:55 
Zacna persona forum

hehehe, determintator, to juz wyjścia awaryjne... :hyhy: nie chce okazac się takim samym matołem jak oni... sam myslałem, o wieszaniu kartek, ze w lokalu 54 mieszkaja donosiciele... :hyhy: albo im jakąś zdechłą rybe do ogródka wrzucic...

najgorsze jest to, ze jakis czas temu ten mongoł pytał mnie czy by nie mógł na moim miejscu garazowym skutera trzymac... ciekawe czy jakbym się zgodził czy tez by donosił...?

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:56 
Administrator

Powiedz mu że może stanąć, następnie zadzwoń do SM że ktoś ci stanął na miejscu parkignowym :D

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:57 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Zagłuszanie telefonów radia i TV to bardzo dobra opcja a druga to zgłoszenie na Policję ale najlepiej do jakiegoś centrum przemocy rodzinie że on wraca późno i się dobija pijany do drzwi a potem są awantury zastrasza żonę i ją bije ale ona boi się rozmawiać z sąsiadami no i że dziecko płaczę co chwilę jak on tylko wraca do domu. Jak sprawą się zajmie kurator bo muszą coś takiego sprawdzić to może się uspokoi.

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:58 
Specjalista

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47
Kyokushin napisał(a):
Condor napisał(a):

Nie wiem, ponoć nie można nagrywać bez zgody strony nagrywanej... mógłby bierute mieć jakieś straty moralne :rotfl:

Ostatnio znajoma miala sprawe w sadzie bo zostala oszukana przy kupnie dzialki i radca prawny kazal jej nagrac rozmowe telefonem jak do babki dzwonila bo przez dyktafon nie mozna.

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:59 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
Po 22 zadzwoń na policję że jego dzieciak drze ryj i nie możesz spać.
Możesz też powiedzieć że się z żoną głośno awanturuje, jak sąsiedzi zrobią to samo, będzie to lepiej wyglądać.
Przecież, to, czy się awanturował czy nie, jest nie do udowodnienia.

:ok: dobry pomysł. trzeba chama jego metodami wykurzyć...

Kyokushin napisał(a):
Dogadaj się z kotem i psem też.

tak, weź się z nimi dogadaj... Zenek tylko się za sukami rozglada, a Henio... ech... szkoda gadac...

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 12:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
bierute napisał(a):
najgorsze jest to, ze jakis czas temu ten mongoł pytał mnie czy by nie mógł na moim miejscu garazowym skutera trzymac... ciekawe czy jakbym się zgodził czy tez by donosił...?

to "na gębe" sie zgódz a potem go podp***ol że tam parkuje :hyhy: :P

Typer EURO 2016 - I miejsce

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1