BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 21:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jak poradzic sobie z upierdliwym sasiadem?????
PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 13:03 
Uzależniony od forum :)

Polecam wzmacnianiacz domowy, do tego subwoofer np. koda 1000. Rano wychodzisz z domu , włączasz jaki muzyński kawałek gdzie basy są ciągłe i długie, kawałek zapętlasz, głośniki wyłączasz, zostaje sam SUB.

1.Trudno będzie dojść skąd ten bas.
2.Powtarzac do skutku

Ciągły długi bas żeby szklanki chodziły. W dodatku podłącz to pod taki zegar do gniazdka, żeby się wyłączayło na 1,5godziny przed twoim powrotem

sorki za bledy ale cz-b forum mi chodzi tak ze wyrazy sie pokazuje 2sek po napisaniu.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 13:09 
Uzależniony od forum :)

Tez mielismy podobne jazdy z 2 sasiadami a mieszkam w domku jednorodzinnym.Im przeszkadzalo,ze kabel TP przebiega nad jego dzialka,ze tuje na naszym ogrodku rosna za blisko plota,ze ojciec na wlasny koszt utwardzil publiczna droge przed domem bo kiedys po deszczu nie dalo sie dojechac.Za kazdym razem probowalismy bardzo grzecznie i delikatnie dac do zrozumienia,ze ich argumenty sa bezsensowne i nie szukamy problemow.Niestety to nie skutkowalo,az pewnego dnia ojciec stracil cierpliwosc i potraktowal sasiada takim stylem i jezykiem jak on nas.Od tamtej pory cisza i spokoj :D Tak wiec z chamami trzeba po chamsu,bo po dobroci nic nie zalatwisz.U ciebie jest szansa,ale nie w pojedynke tylko kilka osob na ktorych donosi musi wspolpracowac.Moze sprobujcie jego wlasna bronia,tez dzwoncie na policje,ze awantury rodzinne,ze bije zone i dziecko itp.Plan B to zapros kilku kolegow z forum nie sie zjada beemki pod blok,a w razie co niech grupka naszych przeprowadzi z nim monolog ;) :D.Co do puszczania muzyki odradzam,bo po co maja cierpiec inni do okola przez jednego debila.

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 13:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Bobby_Valentino napisał(a):
Zwracanie uwagi nie pomagało aż któregoś dnia ktoś życzliwy z klatki obok trafił dwa samochody balonem z farbą :D Z chamem niema co podejmować rozmowy bo to strata czasu.

Condor napisał(a):
Do 21:59:59 muza na maksa... a pozniej koniec beforka i na miasto... rano wychodzac do pracy tez bym przystawil glosnik do sciany i tak zeby u niego bylo dobrze slychac zostawil ostatnia plyte Behemotha... po tygodniu zmieknie mu rura...

Determinator napisał(a):
Innym sposobem jest zainstalowanie urządzenia emitującego niską częstotliwość słyszaną tylko przez dziecko (są w internecie nawet gotowe pliki na mp3), bardzo przeszkadza i daje po uszach :)

Determinator napisał(a):
W ostateczności możesz coś im podrzucić i poprosić kogoś o wykonanie anonimowego telefonu (a to narkotyki, a to co innego) :).

Kyokushin napisał(a):
Możesz też powiedzieć że się z żoną głośno awanturuje, jak sąsiedzi zrobią to samo, będzie to lepiej wyglądać.
Przecież, to, czy się awanturował czy nie, jest nie do udowodnienia.

Kyokushin napisał(a):
Powiedz mu że może stanąć, następnie zadzwoń do SM że ktoś ci stanął na miejscu parkignowym :D

Bobby_Valentino napisał(a):
Zagłuszanie telefonów radia i TV to bardzo dobra opcja a druga to zgłoszenie na Policję ale najlepiej do jakiegoś centrum przemocy rodzinie że on wraca późno i się dobija pijany do drzwi a potem są awantury zastrasza żonę i ją bije ale ona boi się rozmawiać z sąsiadami no i że dziecko płaczę co chwilę jak on tylko wraca do domu.

Macie jeszcze jakieś dobre rady?
:|

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 13:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
qqiz, wysil się trochę, a nie powtarzasz rady innych...

:rotfl:

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 13:22 
Zacna persona forum

bierute napisał(a):
qqiz, wysil się trochę, a nie powtarzasz rady innych...

:rotfl:

Są tak cudowne, że nie mogłem się powstrzymać :rotfl:

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 13:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
A na zwykły postrzał w kolano to nikt nie wpadł :P

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 13:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Ja proponuję mój zestaw od 6:00 do 21:59:

Radmor 5102TE + Altusy 140 ( 2szt ) + Altusy 110 ( 2szt ) i zostawiasz Reqiuem For A Dream w skali na wzmacniaczu do 10 zostawiasz na 8 i bas 0 a wysokie +2 i powodzenia wymięknie pierwszego dnia.

Z chamami trzeba po chamsku wiesz czemu:??

Nie kłóć się z idiota bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem :D

Zestaw na allegro jakby co:

Radmor http://www.allegro.pl/item982481934_rad ... s_bcm.html

Altus 140 http://www.allegro.pl/item997790958_alt ... lumny.html

Altus 110 http://www.allegro.pl/item993279489_alt ... lecam.html

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 13:30 
Zacna persona forum

Rozumiem, że pan niesłusznie dzwoni na policję i do innych.
Skoro tak, to uciążliwość sprowadza się do konieczności otwarcia drzwi i zaprzeczenia doniesieniom.

Jak to nie pomaga, to będzie proces, a skoro sprawa jest oczywista, to wiadomo co zeznają wszyscy sąsiedzi.

Ale widzę, że wszyscy raczej radzą bardziej lub mniej zaawansowane formy konfrontacji lub brutalnych złośliwości.

Może i lepiej, ja się nie znam, z lasu jestem

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 13:34 
Forumowicz

Moje BMW: Było 540i, 320Ci
Według mnie takie wojenki nic nie dadzą "ty mi zrobiłeś tak to ja ci zrobie tak", jak w podstawowce..
Ale zależy kto to jest, na jednego chamski odwet może podziałac, na innego będzie to młyn na wodę.
Ja bym był za wspólną rozmową z innymi cierpiącymi sąsiadami z dzielnicowym.

A co do tego pomysłu z wykończeniem muzyką, to już było: 0.36 min :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 14:10 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
bierute, nawet nie wrednie czy głośno, ale zapuść sobie na 2 miesiące jeden kawałek jak będziesz do roboty wychodził, tak żeby grał w loopie, jakiś taki chwytliwy, rytmiczny, wpadający w ucho, ale na tyle głośno by on go słyszał.
jak spotkasz gościa, to zanuć ten kawałek :rotfl:

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 14:44 
Częsty bywalec

Kyokushin napisał(a):
bierute, nawet nie wrednie czy głośno, ale zapuść sobie na 2 miesiące jeden kawałek jak będziesz do roboty wychodził, tak żeby grał w loopie, jakiś taki chwytliwy, rytmiczny, wpadający w ucho, ale na tyle głośno by on go słyszał.

A pozniej tylko czekac na taki post. :rotfl:

http://www.insomnia.pl/ha%C5%82a%C5%9Bliwy_s%C4%85siad!!!!!!!!!-t600982.html

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 14:45 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):

...hłe hłe hłe...

:-" Can't read my, can't read my
no he can't read my pokerface..." :-"

:-({|= :-({|=

:rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 14:55 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Witam, faktycznie ciężka sprawa, kiedyś była tu podobna dyskusja o parkowaniu na ulicy i chyba o krzewach na działce, blisko płotu, nie pamiętam jak się skończyły.
Ale, bicie, straszenie, gówno na wycieraczce, uszkodzenie czegoś na początek bym odradzał. Można mieć potem jeszcze większe problemy. Trzeba by go jakoś sprytnie załatwić(tzn unormalizować Twoje życie), tylko jak?...
Myślę, że policji też na pewno nie na rękę jest jeździć do waszego bloku kilka razy w tygodniu i nawet żadnego mandatu nie wystawić, to też są ludzie, im też się nie chce do takich spraw zapewne jeździć, to ciężko udowodnić. Więc najpierw powinniście zorganizować coś a'la tajne spotkanie lokatorów ws uciążliwego jegomościa i działać wspólnie, trzymać się jakby co jednej wersji żeby potem różne kwiatki nie powychodziły. I tak, można co jakiś czas zadzwonić, za każdym razem kto inny, że u niego też jest hałas(trochę donoszenie, ale cóż, inni lokatorzy też to potwierdzą), może się jakoś dogadać z dzielnicowym odnośnie tej sytuacji i z nim złożyć mu wizytę,przemówić mu do rozsądku, że np gdy tu jedzie policja na jego wezwanie to zagraża to bezpieczeństwu, bo może gdzieś w tym czasie radiowóz i policjanci są bardziej potrzebni np przy kradzieży czy wypadku. A jest w ogóle jakaś norma regulująca poziom hałasu, kiedy jest już zakłócanie spokoju? Jeżeli tak to pożyczyć czy kupić miernik hałasu i sprawdzić najpierw czy jest tak głośno. I mieć pomiar jako dowód.
Oczywiście na początku przyjmujemy, że po dobroci już się z nim dogadać nie można, a Ty i inni lokatorzy nie szalejecie, tylko normalnie żyjecie.
Ja mieszkam w domu ale czasem sąsiedzi robią imprezę czy u nas jest głośniej i nikt jaj nie robi. Jak auto myję to też by się mogli przyczepić.
No ale w ogóle, to gość musi być coś nie tego, a za śmieciarką czy pługiem w zimie też goni i dzwoni na policję że mu przeszkadza?
Szczerze, to tylko brakuje żeby się jakaś nowa budowa koło was zaczęła... chyba by gość zwariował.

Przyszedł mi jeszcze jeden pomysł-może go załatwić kulturą i wychowaniem? Np wszyscy mówią mu dzień dobry, grzecznie odpowiadają itp Może to go zastanowi? A jak nie no to jakieś bardziej inwazyjne środki trzeba zastosować.

Dodam, że jak zaczniesz walczyć to spodziewaj się różnych anomalii, np zaklejonych zamków, porysowań drobnych, urwanych jakichś części- oczywiście jeżeli gość jest do tego zdolny, a z opisu wynika że raczej jest chamski i upierdliwy.

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 15:29 
Zacna persona forum

rzecz w tym, że gośc jest (był) nawet (ale bez przesady) grzeczny... i początkowo przychodził np ze skarga, ze jest zbyt głosno. ale jak my po prostu mieliśmy spotkanie w kilka osób, wiadomo rozmowy, jakas tam muzyczka (bez huku i tańców) i uwazalismy, ze jest w granicach normy (by było - przynajmniej dla przeciętnych ludzi) i tak jemu mówilismy (nie wiem, spoziewał się ciszy absolutnej, czy co? przypominam, ze ma łóżko sąsiadujace z moim salonem - tak na prawde przed kupnem mieszkania takie rzeczy sie sprawdza i nie kupuje sypialni przy czyimś pokoju dziennym) to ten juz w ogóle przestał przychodzić i od razu wali na policję! albo mój Zenek - szczeka jak ktos sie kręci po klatce. a ten bałwan od razu ze skarga do strazy miejskiej! kiedys nagrałem Zenka - szczekał w sumie jakies 8 minut na całe 10 godzin mojej nieobecności w domu. i to jest takie upierdliwe?

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 15:34 
Forumowicz

Moje BMW: E39
wiesz, wg mnie i Ciebie i większości ludzi to normalne, że ludzie w dzień jednak żyją. wg niego widocznie nie. a ustalaliście już coś wspólnie, co zrobić?

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 15:35 
Przyjaciel forum

Nasraj mu na wycierzczkę i nalej na drzwi :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: ;)

I tak na zmianę wszyscy sąsiedzi co dzień kto inny :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: ;) ;)

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 15:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Zdzira 850I napisał(a):
Nasraj mu na wycierzczkę i nalej na drzwi :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: ;)

I tak na zmianę wszyscy sąsiedzi co dzień kto inny :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: ;) ;)

Albo wszyscy naraz :hyhy: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 15:44 
Zacna persona forum

I am 5 napisał(a):
wiesz, wg mnie i Ciebie i większości ludzi to normalne, że ludzie w dzień jednak żyją. wg niego widocznie nie. a ustalaliście już coś wspólnie, co zrobić?

chcemy spotkać się z dzielnicowym, to raz. wyżalić się, pokazac ze jestesmy normalni, a nie jakieś chamy, wskazać, ze sa jedynymi ludźmi, którym przeszkadza nasze sąsiedztwo, ewentualnie, jeżeli jest taka mozliwość złożyc oficjalna skrage na sasiadów za szkalowanie i pomawianie o nienormalne zachowanie.

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 15:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Bierute zrob spota u siebie ,wpadniemy ,pogadamy,pogrilujemy i sasiada wystraszymy...

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 15:57 
Przyjaciel forum

hmmm z tym spotem czemu nie ja przywiozę stereo :D

Ale ostrzegam ja dużo jem i dużo piję :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1