dolt napisał(a):
Kurde, już sam zgłupiałem:/
To do lampy o oznaczeniach DCPL można wstawiać żarniki czy nie?
Po oznaczeniach wychodzi, że niby można ale nie mając soczewki to i tak bez sensu a założenie soczewek do tych lamp, tak jak teraz patrze jest niemożliwe:/
Mozna DCPL i D2S poszukaj na kloszach jesli masz D2S to masz klosze przystosowane pod xenon a na pewno takie masz oznaczenia, sam mam taki zestaw hidów i na przegladzie facet popatrzył widzial ze cos bylo grzebane ale zobaczyl ze jest oznaczenie DCPL i powiedzial ok, waznie zeby nie było widać po otwarciu maski przetwornic bo moze nie byc za ciekaiwe, ale nie problem Ja umiescielem je obok belki w zderzaku tak ze jak otworzysz maskę nie widac przetwornic. mam tez xenon w halogenach tak ze bez problemu upchnie sie tam 4 przetwornice

co do barwy to tak mialem kiedyś 6000K I było po czasie za mało błękitne potem 8000k i ostatecznie mam 10000k i jestem zadowolony co do opini ze nic nie widac na drodze u mnie jest ok.
załozenie soczewek do zwykłych lamp jest możliwe sam tak zrobiłem konstrukcja lamp jest taka sama, zamocowanie tez tylo na pierwszy zot oka wydlada niemozliwie, jak co moge doradzic to i owo. widzialem jakis czas temu srodki soczewka z odblaskiem na allegro za 320zl to za darmo praktycznie jak za takie cos.
co do spryskiwaczy to ja nie mam i nawet nie mam imitacji wystarczy na przegladzie zwalic na to ze w tym roczniku co sie ma auto nie bylo spryskiwaczy montowanych u mnie przeszlo bez problemu to samo wciskasz policji jak maja jakis problem.