BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 15:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: E38 740d - Co sądzicie?
PostNapisane: 13 kwietnia 2010, 14:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Skoro zachowujecie się tak samo i piszecie byle pisać to przykro mi nie mój problem.

Natomiast od przebywam tu trochę i widzę jakie piszecie posty i jest to reguła byle dużo nie ważne czy mądre i na temat :)

A jak prawda boli to przykro mi bywa :)

To Biturbo nic wielkiego Bierute nie zmienia auto chodzi odczuwalnie gorzej od 740i na poziomie 735i wiem, że wyznawcom Niutonometra Wielkiego to zaakceptować ale to prawda do tego ma tyle samo mocy 235KM więc trudno, żeby jeździło lepiej.

Jak ktoś posiada 740d to może niech zmierzy czas 0-200 ja swój tez zmierzę i zobaczymy co to będzie to jedyna obiektywna metoda pomiaru bo subiektywne odczucia są na korzyść diesla oczywiście.

PS Borsuk i Gumiś nie chciałem nikogo urazić ale to Wy zaczęliście napaść na mnie bez żadnego powodu nic osobie zakładającej ten temat nie oferowałem a że 735i nawet wg instrukcji ma te samo osiągi co 740d to posiadacze diesli mogą zgłosić zażalenie do BMW, że zrobiło taki silnik )

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 13 kwietnia 2010, 15:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Zdzira 850I napisał(a):
Ojj Gumiś jak ja kocham te twoje inteligentne wypowiedzi już wiem skąd się wzięło te 3200 postów ale nie przejmuj się kiedyś dorośniesz :super: .

Jeszcze niedawno byłem pajacem, no ale wyedytowałeś, nie wiem po co. Równie denny poziom.

Zdzira 850I napisał(a):
A dla pana Gumisia proponuje nowy dział plotki i ploteczki i obgadywanie kogoś i czegoś czego na oczy nie widziałem.

Pisz do adminów, może Ci się uda :) Swoją drogą to gdzie tu widzisz pan jakieś obgadywanie? W każdym temacie wrzucasz że sprzedajesz swoje E38 więc przez wrodzoną uprzejmość chciałem Cię wyręczyć :)

Zdzira 850I napisał(a):
Swoją drogą kiedy ja komuś ostatnio proponowałem sprzedaż auta 2 miesiące temu?? hmmm chyba jakoś tak panie mądralo :)

Dokładnej daty Ci nie przytoczę, mam ciekawsze rzeczy do roboty niż wyszukiwać Twoje posty.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 13 kwietnia 2010, 15:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Zdzira 850I napisał(a):
To Biturbo nic wielkiego Bierute

no wiesz... różnica pomiędzy 530d a 535d jest ogromna, więc nie byłbym taki pewny ze druga turbina nic nie daje... daje tyle, ze przyspiesza nie od 1700 a od 800obrotów tak jak benzyna. pytanie - czy obydwa turba w 740d sa tak samo zestrojone jak w 535d, czyli małe ciągnie od dołu, duze trochę później...

poza tym łatwo 740d 235KM zrobic na 280-300KM samym programem... i wtedy 735 dostaje baty a 740i jedzie podobnie. tak jak 530i i 530d po programie...

krótko mówiac - potencjał 740d teoretycznie jest duży, nie wiem jak koszty eksploatacji...

PostNapisane: 13 kwietnia 2010, 15:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Yyyy gdzie byłeś pajacem??? Nie przypominam sobie tego???

W jakim każdym temacie dowód czy tylko doczepiłeś się tego jak rzep psiego ogona???

Nie masz dowodu a nie czasu przykro mi :)

A co do dennego poziomu to do dyskusji na temat 740d wrzucasz głupi tekst, że ja komuś coś zaraz zaoferuję to kto ma denny poziom?? Ja względem Ciebie nie używałem ironii tylko Ty to zacząłeś a teraz próbujesz to przekręcić po co się wtrącałeś na liczniku było za mało postów może napiszesz choć raz cos na temat a nie tylko o dupie maryni??

Bierute tu poruszyłeś oczywisty problem diesla można łatwo podciągnąć i wtedy nawet 740 może nie dać rady tylko jedno małe ale to 4,0d generuje 560Nm tymczasem skrzynia 5HP30 jest obliczona właśnie na 560Nm jak go podciągniemy to awaria automatu bardziej jak pewna czy to się wtedy opłaca??

Swoją drogą nie masz ciekawszych rzeczy do roboty bo nie chce mi się kłócić i nie daje mi satysfakcji objeżdżanie kolegi pasjonaty bo wtrącasz jakieś głupie teksty więc może w końcu damy temu spokój i wrócimy do tematu??

PostNapisane: 13 kwietnia 2010, 16:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Zdzira, przyznam, ze forma twojej wypowiedzi powoduje konsternacje u forumowiczów bo nie wiadomo, co do kogo mówisz... Apeluję o higiene wypowiedzi.

Co do skrzyni przy silniku 4d - nie sądze, zeby bmw dało skrzynie o wytrzymałosci 560Nm i ustawiło seryjny max moment na 560Nm...

PostNapisane: 13 kwietnia 2010, 16:47 
Zacna persona forum

bierute napisał(a):
Co do skrzyni przy silniku 4d - nie sądze, zeby bmw dało skrzynie o wytrzymałosci 560Nm i ustawiło seryjny max moment na 560Nm...
to niestety musisz uwierzyc tak samo jest w VW Toureg :]

PostNapisane: 13 kwietnia 2010, 21:25 
Częsty bywalec

Moje BMW: E38
Kod silnika: M62B44
Dziękuje bardzo za ''różne'' uwagi ale niepotrzebnie temat przerodził się w ostrą wymianę zdań. Panowie co by nie mówić to jednak w ciągu ostatnich 20 lat to silniki diesla bardziej się rozwinęły niż benzyniaki. I dzisiaj raczej nikogo nie dziwią baty w sprincie dla benzyny od diesla. Oczywiście nie ma reguły ale ja opisałem moje wrażenia z jazdy konkretnym pojazdem a nie studiowałem dane katalogowe obu samochodów. Oczywiście nie był to pomiar na torze tylko jazda po normalnej drodze publicznej. Być może 740i kolegi to szrot albo żaden z niego kierowca a ja jestem ''super kierownikiem'' :rotfl: i miałem do dyspozycji bardzo dobry wóz. A może po prostu ja przyspieszałem a koleś zwalniał (chociaż mówił co innego). Tak czy inaczej auta nie kupuję i dziękuję za opinie! :ok:

PostNapisane: 13 kwietnia 2010, 21:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Diesel się nie rozwinął, bo to by oznaczało rozwinięcie praw fizyki, rozwinął się jego osprzęt.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 13 kwietnia 2010, 21:46 
Naczelny killer

PabloM5 napisał(a):
ak czy inaczej auta nie kupuję i dziękuję za opinie!

Prosimy uprzejmie i polecamy sie zyczliwej pamieci. W takim razie temat zamykam. :cisza:

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1