BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 19:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: dlaczego ludzie ze słabszymi silnikami sa troche dyskryminow
PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 21:47 
marcin1341 napisał(a):
A jak kobieta za kierownicą to co ma za małe :rotfl:

dyndzla? :rotfl: nie mogłem się powstrzymać ;)

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 21:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
marcin1341 napisał(a):

cycki? :niepewny:

Typer EURO 2016 - I miejsce

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 12 kwietnia 2010, 22:42 
lol... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 13 kwietnia 2010, 07:40 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
rybik napisał(a):
marcin1341 napisał(a):

dyndzla? :rotfl: nie mogłem się powstrzymać ;)

:rotfl: :rotfl: tez bym nie mogl :rotfl: :rotfl: upadlem

PostNapisane: 13 kwietnia 2010, 09:33 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 328i
Kod silnika: M52
Mózg :hurra:

PostNapisane: 14 kwietnia 2010, 17:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: m52b20
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... adams+320d

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... iadams+e30
yogi7456 napisał(a):
:rotfl: tez bym nie mogl :rotfl: :rotfl: upadlem

marcin1341 napisał(a):
Mózg :hurra:

Ludzie :rotfl: :rotfl: ...śmieje sie jak głupi do tego monitora jak to czytam :hyhy: :hyhy: ..

Co do tematu, ja tam nigdy nikomu nie powiedziałem, że jest "gorszy" bo ma mniejszy silnik, w ogóle stwierdzenie co najmniej śmieszne :] . Sprawa się ma inaczej, gdy mi ktoś pisze, że mam do kitu felgi, coś tam nie pasuje, a sam zażyna swoje 3XX na "blaszokach" i ma mega LOTĘ do łapania cyfry...kompletnie nie chodzi tu o silnik, chodzi o gust a raczej jego brak...generalnie mam gdzieś co ludzie tam piszą, nie piszą, ma się mnie podobać, ale nie znoszę jak wiesio-tjuner mi mówi co mam robić :D .

I też go nie dyskryminuję, tylko odpowiadam w miarę na jego zarzuty ;)

Tak więc nie bardzo rozumiem sens tego wątku, rzucający przy okazji ogromnym (przy czym niezrozumiałym) żalem ;)

PostNapisane: 14 kwietnia 2010, 21:20 
Forumowicz

Moje BMW: e36 ---> e39
Kod silnika: M42B18---> m52b25
Conrad napisał(a):
KotSylwester napisał(a):
co do są eurogąbki?

no co Ty, nie wiesz?
w ogóle nie jesteś kul :wstyd:

:rotfl: HIT leżę :rotfl: :rotfl: "kul" :rotfl:
yogi7456 napisał(a):
Cytuj:
nie silnik się liczy tylko kierowca :hyhy:
w moim przypadku nie mam nic do mniejszych silników gdyż takie również sam użytkuje

3.0 to mały silnik?spoko

Dla jednego to co jest sufitem dla drugiego jest podłogą
Kyokushin napisał(a):
A guzik:

Zoom in (real dimensions: 800 x 600)Obrazek

Traktuje wszystkich równo, niezależnie od pojemności.
Grasz w Diablo ? Który poziom tej Amazonki ? (Amazonki ? :) )

Uploaded with ImageShack.us

PostNapisane: 14 kwietnia 2010, 21:38 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 / CBR F4
Kod silnika: M47 / 600cc
samochód oraz silnik jaki w nim się znajduje kupuje pod siebie a nie pod kogoś z forum. chce niech szydzi, mnie cieszy to co mam i tyle, nie jeden pisał że disel to się do traktora nadaje, jest to pewnego rodzaju urażenie ale dla mnie to np ludzka głupota :) jest wygodniej, jest taniej, jestem w stanie zrobić dużo km w ciągu roku to mam disla bo stać mnie na jazde, po co mi piękne v8 jak miałbym tylko nim w niedziele do kościoła dziadków do kościoła wozić bo mi na paliwo dadzą :wstyd:

PostNapisane: 14 kwietnia 2010, 21:41 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
ruhh napisał(a):
samochód oraz silnik jaki w nim się znajduje kupuje pod siebie a nie pod kogoś z forum. chce niech szydzi, mnie cieszy to co mam i tyle, nie jeden pisał że disel to się do traktora nadaje, jest to pewnego rodzaju urażenie ale dla mnie to np ludzka głupota :) jest wygodniej, jest taniej, jestem w stanie zrobić dużo km w ciągu roku to mam disla bo stać mnie na jazde, po co mi piękne v8 jak miałbym tylko nim w niedziele do kościoła dziadków do kościoła wozić bo mi na paliwo dadzą :wstyd:

Dobrze prawisz :) To jak te komentarze w galerii "Fajny... Ale szkoda że automat :/" hehe Nie masz tak jak ja to jesteś do dupy ! :D

PostNapisane: 14 kwietnia 2010, 21:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
Ja tam zawsze zauważałem, że jeśli chodzi o BMW, to wszędzie piszą, że ma mieć R6 pod maską, a o pojemności rzadko się wspomina. To nie amerykaniec, żeby musiał mieć 5l pod maską.

Jak dla mnie to każdy jest równy bez względu na silnik, ja zamiast BMW miałem kupić Lupo 1.4Tdi :hyhy:.

PostNapisane: 14 kwietnia 2010, 22:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 325
BMW musi miec pod maska V8 :D

PostNapisane: 14 kwietnia 2010, 22:19 
Zacna persona forum

DAN V8 napisał(a):
BMW musi miec pod maska V8 :D

:super: :super: :super:

PostNapisane: 14 kwietnia 2010, 22:30 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Bartek9856 napisał(a):
Grasz w Diablo ? Który poziom tej Amazonki ? (Amazonki ? :) )

Grałem kiedyś, chyba z 10 lat temu albo więcej, to nie mój screen.

PostNapisane: 14 kwietnia 2010, 23:10 
Forumowicz

Cytuj:
jeden ma 2,5 i sie cieszy i jezdzi na Pb a drugi na LPG bo go nie stac na Pb

Cytuj:
mnie np. czasem trudno zrozumieć ludzi, którzy kupują 2.5-2.8 a później gazują, bo nie stać ich na paliwo

Skąd te kretyńskie przeświadczenie, że gazuje się z braku pieniędzy? :rotfl: Mam dwa samochody, sam nimi dwoma jeżdżę, jeden z nich zamienię niedługo na e39 540, bo mi się spodobała i zgadnijcie... zainstaluję lpg power. Czy nie stać mnie na benzynę? Stać mnie nawet na trzecie auto, ale po co mam przepłacać jak frajer ponad dwukrotnie na każdym litrze paliwa, tymbardziej że robię ze 30000km rocznie.
Po prostu szkoda mi pieniędzy, jazda nie jest dla mnie tyle warta. Kiedy mogę płacić za litr paliwa 2zł a nie 5, to jazda na benzynie jest dla mnie wyrzucaniem pieniędzy w błoto.
Docierają też do mnie jakże uzasadnione pytania w stylu: "nie szkoda ci auta?!" Nie szkoda mi, bo nie dzieje się mu żadna krzywda.
Temat lpg trafnie podsumował kiedyś Mariusz Pudzianowski - powiedział że ludzie po prostu nie potrafią liczyć.

Nawet gdybym był kimś, kogo nie stać na lanie benzyny do np. 2.5, to i tak wolałbym zagazowane 2.5 niż "czyste i nie skażone" 2.0, które mijałbym jak przydrożne słupki, mknąc lewym pasem. Jest to dla mnie oczywiste.

PostNapisane: 14 kwietnia 2010, 23:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
inrzynjer napisał(a):
Cytuj:
jeden ma 2,5 i sie cieszy i jezdzi na Pb a drugi na LPG bo go nie stac na Pb

Cytuj:
mnie np. czasem trudno zrozumieć ludzi, którzy kupują 2.5-2.8 a później gazują, bo nie stać ich na paliwo

Skąd te kretyńskie przeświadczenie, że gazuje się z braku pieniędzy? :rotfl: Mam dwa samochody, sam nimi dwoma jeżdżę, jeden z nich zamienię niedługo na e39 540, bo mi się spodobała i zgadnijcie... zainstaluję lpg power. Czy nie stać mnie na benzynę? Stać mnie nawet na trzecie auto, ale po co mam przepłacać jak frajer ponad dwukrotnie na każdym litrze paliwa, tym bardziej że robię ze 30000km rocznie.
Po prostu szkoda mi pieniędzy, jazda nie jest dla mnie tyle warta. Kiedy mogę płacić za litr paliwa 2zł a nie 5, to jazda na benzynie jest dla mnie wyrzucaniem pieniędzy w błoto.
Docierają też do mnie jakże uzasadnione pytania w stylu: "nie szkoda ci auta?!" Nie szkoda mi, bo nie dzieje się mu żadna krzywda.
Temat lpg trafnie podsumował kiedyś Mariusz Pudzianowski - powiedział że ludzie po prostu nie potrafią liczyć.

Nawet gdybym był kimś, kogo nie stać na lanie benzyny do np. 2.5, to i tak wolałbym zagazowane 2.5 niż "czyste i nie skażone" 2.0, które mijałbym jak przydrożne słupki, mknąc lewym pasem. Jest to dla mnie oczywiste.

Ja jak kupowałem 328 to cały czas byłem nastawiony na montaż porządnej sekwencji, ostatecznie tego nie zrobiłem, ale nie wiadomo co przyniesie przyszłość. Jak na razie to jak jadę w trasę mam do dyspozycji Octavię TDi.
Generalnie zwolennikiem gazu nigdy nie byłem, ale tak jak kolega umiem liczyć, po co jeździć 1.6 jak można taniej 2.8? Zawsze jest jeszcze Diesel, ale puki co nie stać mnie na 3.0d E46.
Jeśli założę LPG, to po to żeby więcej jeździć w końcu do tego służy samochód. Na co dzień i tak nie wykorzystuję więcej jak 1/4 mocy silnika.

PostNapisane: 15 kwietnia 2010, 00:15 
Forumowicz

Silnik wysokoprężny (pomijając tak subtelne różnice jak np. brzmienie) może okazać się dużo droższy w razie awarii i podczas kupna, mi osobiście nigdy nie przypadł do gustu w samochodzie osobowym :)
Lpg choć niektórym kojarzy się bardzo negatywnie, może wzmacniać radość z jazdy - na stacji za każdym razem "prosimy do pełna" bez wyrzutów sumienia i jeździmy, aż się od tego nie porzygamy :D
Znam osoby, które kupiły sobie np. 750 i w trasę jeżdżą drugim autem (malutką popierdułką), ale wolą to niż profanację marki :!:

Wysoka cena za trochę urojeń :hyhy:

PostNapisane: 15 kwietnia 2010, 00:27 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
inrzynjer napisał(a):
Skąd te kretyńskie przeświadczenie, że gazuje się z braku pieniędzy?

A skąd to kretyńskie przeświadczenie, że ktoś ma przeświadczenie, że gazuje się z braku pieniędzy? :-k Gazuje się dla oszczędności, to chyba jasne. A że oszczędność może być rezultatem braku pieniędzy... :hyhy:
inrzynjer napisał(a):
Lpg choć niektórym kojarzy się bardzo negatywnie, może wzmacniać radość z jazdy - na stacji za każdym razem "prosimy do pełna" bez wyrzutów sumienia i jeździmy, aż się od tego nie porzygamy :D

Jak "ma się kasę" to się to samo robi z benzyną, proste :D Napisałem w "...", bo dla różnych ludzi ten zwrot ma różne znaczenie ;)

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 15 kwietnia 2010, 00:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 325
maaaad napisał(a):
inrzynjer napisał(a):
Skąd te kretyńskie przeświadczenie, że gazuje się z braku pieniędzy?

No tak, dla przyjemności się to robi :)
inrzynjer napisał(a):

hehe... zaraz bedzie dyskusja ze biedaki jezdza na lpg i profanacja jest instalowanie lpg do BMW :) podziele sie z wami moja opinia :)
Mam znajomych jak i podejrzewam tez macie takich znajomych... ktorzy zarabiaja w ciagu np miesiaca tyle ze normalny polak moglby zyc za to 10 lat nie oszczedzajac i... co ciekawe... maja auta na gaz :D m5 e60 zagazowane, land rover nie pamietam, ale prawdopodobnie tez zagazowne, tych ludzi naprawde stac na paliwo, ale oszczednosc jest domena ludzi inteligetnych i potrafiacych liczyc. Jesli ktos mowi ze ten zaklada lpg do 5.0l bo jest biedny a sam jezdzi 1,6 na pb to sam jest biedny... ale umyslowo. KTos to ma takie auto potrafi liczyc i wie co mu sie oplaca, po cholere ma wywalac kase na 30 litrow pb skoro moze wydac na 35 litrow gazu a za oszczednosci pojechac z cala rodzina na wakacje, lub w inny pozyteczny sposob wydac/zainwestowac pieniadze. Przyslowie mowi: nie wazne ile zarabiasz wazne ile potrafisz oszczedzic, najczesciej Ci co sie panasza ze kogos nie stac na cos tam sami zazdroszcza albo nie maja kontaktu z rzeczywistoscia. Gdy kupielm 7 nie mialem zamiaru zakladac gazu no bo gaz do takiej fury? po za tym myslalem ze nie bede zbyt duzo nim smigac bo jest sluzbowka... :P jednak okazalo sie ze w ciagu roku machnalem jakby nigdy nic 20.000km jak pomysle o tym na co moglem spozytkowac oszczednosci ktore uzyskalbym majac lpg...a wsadzilem w palio to doszedlem do wniosku ze nie ma na co czekac, w ten o to sposob jutro jade montowac instalke BRC, i bede sie cieszyc ze jezdze za pol darmo. Podwojna radosc... jazda BMW... o połowe taniej...

peace

PostNapisane: 15 kwietnia 2010, 01:24 
Forumowicz

Cytuj:
A skąd to kretyńskie przeświadczenie, że ktoś ma przeświadczenie, że gazuje się z braku pieniędzy? :-k Gazuje się dla oszczędności, to chyba jasne. A że oszczędność może być rezultatem braku pieniędzy... :hyhy:

Cytatu nie zauważył? Wypowiedzi, które wkleiłem (wiele zresztą by się takich znalazło w wielu tematach) świadczą o tym, że jest pewien stereotyp związany z montowaniem instalacji lpg.

Cytuj:
Jak "ma się kasę" to się to samo robi z benzyną, proste :D Napisałem w "...", bo dla różnych ludzi ten zwrot ma różne znaczenie ;)

Nie takie proste jak ci się wydaje :] Celowo zaznaczyłem, że stać mnie na jazdę na benzynie, ale podkreśliłem też że leję do pełna gaz bez wyrzutów sumienia. Gdybym robił to na benzynie to miałbym właśnie wyrzuty sumienia, że przepłacam jak frajer. DAN ci to porządnie wyjaśnił w poście wyżej - ludzie bogaci są bogaci właśnie dlatego, że "nie stać" ich na wyrzucanie pieniędzy w błoto, kiedy można łatwo zaoszczędzić ogromne sumy :)

PostNapisane: 15 kwietnia 2010, 07:13 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
inrzynjer napisał(a):
Cytatu nie zauważył?

No właśnie zauważył, stąd zdziwienie :niepewny:
Bo co innego nie mieć kasy, a co innego oszczędzać.
inrzynjer napisał(a):
Celowo zaznaczyłem, że stać mnie na jazdę na benzynie, ale podkreśliłem też że leję do pełna gaz bez wyrzutów sumienia.

Przeczytałem poprzedni post Kolegi ze zrozumieniem. Ja leję do pełna benzynę również bez wyrzutów sumienia, mam na paliwo taki a taki budżet i się w nim wyrabiam, więc wszystko gra i nie widzę tu nic skomplikowanego.
Widzę, że wyczuleni jesteście bardzo na to, że ktoś wam LPG wypomina i bardzo was to rusza, a powinniście położyć na to lachę i nie poruszać tematu (po raz kolejny zresztą :D). Ktoś chce oszczędzać jeżdżąc na LPG - nie mam z tym absolutnie żadnego problemu, ale nie róbcie z jazdy na LPG jakiejś cnoty głównej, a z osób jeżdżących na paliwie, do którego zaprojektowano silniki - ułomów i frajerów.
A domeną ludzi inteligentnych jest również mierzenie sił na zamiary 8)
Sorry za OT.

One redline a day keeps a mechanic away.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1