BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 16:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] 320d czy 320i
PostNapisane: 16 kwietnia 2010, 15:18 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320d
Kod silnika: M47
A ja podepne sie do tematu bo sam zastanawiam sie nad 320d.
codziennie do pracy robie 78 km przy czym 10 km z tego to miasto, ON tankuje tylko na stacjach, styl jazdy hmmm lubie przycisnac, na auto mam 20 kPLN jesli nie 320d to E46 z jakim silnikiem na gazie ? z gory zaznaczam ze 318i mnie nie interesuje

PostNapisane: 16 kwietnia 2010, 15:20 
Forumowy terrorysta

Skoro nie odpowiada 320d, 320i,318i to pozostaje 323i, ale za te pieniądze ciężko.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 17 kwietnia 2010, 13:18 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320d
Kod silnika: M47
zawsze do puli zawsze mozna dolozyc bardziej chodiz mi o spalanie

Tytuł: Re: BMW e46 320D czy BMW e46 320 benzyna
PostNapisane: 18 kwietnia 2010, 01:04 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M50B20
dolar$ napisał(a):
dr.tommy tak jak mowisz gazu Bmw nienawidzi!!!

Aż ciężko uwierzyć w co ludzie za brednie wierzą i jeszcze innym wmawiają :rotfl: kilka tematów niżej ktoś pisał ile zrobił km na tanim gazie 7er i nic jej nie było.. Ja ostatnio założyłem gaz do 320i tylko że e36 i chodzi naprawdę dobrze. Jedna rzecz jest bardzo ważna, gaz trzeba zakładać tylko i wyłącznie w zakładzie polecanym, a nie u kogoś w garażu oszczędzając 200zł. Ja na sekwencji mam ok 1.5l większe spalanie lpg od benzyny

PostNapisane: 18 kwietnia 2010, 20:50 
Forumowicz

Moje BMW: E46
Kod silnika: M52B28
Ja napisze tak jezdzilem wczesniej benzyniakiem e36 2.0 i bylo wszystko spoko przez 2 lata oczywiscie samochod mial swoje lata i przebieg.Troszkę mnie kosztowala eksploatacja ale oprocz benzyny i wymiany oleju nic nie wkladalem.Z czasem postanowilem zmienic na e46 i odrazu pomyslalem o 2.0 lub 2.3 w benzynie ale 2 kolegow ktorzy mieli e46 w dieslu doradzali mi zeby kupic dieselka.Wiec sie skusiłem i kupilem e46 2.0 w dieslu.I dla mnie to nie byla dobra decyzja , u mnie problemy byly w zimie akumulator swiece paliwo w moim miescie odbiegajace od normy niskie temperatury spowodowaly problemy z dotarciem do pracy.dodam ze pierwszy kolega 2.0 2001r. ma problem z pompa wtryskowa a u drugiego 2.0 2003r problem powoduja wtryskiwacze.Wedlug mnie mysle ze benzyniaki stwarzaja mniej problemow i nawet zalozenie gazu niszczy szybciej silnik ale i tak cenowo wychodzi to samo co diesel i ogolnie bardziej sie oplaca przy przegladach.Ja narazie jezdze dieselkem ale chcialbym wrocic do benzynki i planuje to na jesieni albo po zimie.Pozdrawiam wszystkich

PostNapisane: 19 kwietnia 2010, 17:50 
Forumowicz

Moje BMW: E46 320i
Kod silnika: M52
spokojna jazda 320i spalanie 10-11l benzyny oczywiście

PostNapisane: 20 kwietnia 2010, 10:18 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
mity że gaz i BMW się nie lubią to tylko gadanie osób które wolą diesla... :ok: Moje białe E36 zrobiło już ok. 40000 tys. na gazie... koszty... to tylko wymiana filterków za 10zł i raz w roku regulacja gazu za 20zł + przegląd... Przez ten okres zwróciła mi się instalacja ponad 2 razy... więc niech nawet coś by teraz walnęło... jakiś remont silnika czy coś... to i tak zaoszczędziłem tyle że mógłbym spokojnie pozwolić sobie na kupno innej nowszej jednostki napędowej... Dodatkowo za zaoszczędzoną kasę mam praktycznie całe nowe zawieszenie... więc piszcie co chcecie... gaz nie lubi gaziarzy partaczy... i tu prawda :ok: :ok:

Obrazek

PostNapisane: 20 kwietnia 2010, 11:55 
Poszukaj zanim zapytasz

JA osobiście mam Diesla i nie narzekam każdy kupuje samochód na jaki go stan najbardziej boli mnie to jak na stacje benzynowe przyjeżdrzaja kozaki fajnymi brykami i podjeżdża pod stacje gazu jeżeli stać cie na auto z silnikiem benzynowym to stać cie i na benzynę nie stać cie na benzynę kup sobie diesla na gaz powinny być tylko zapalniczki. Ja mam osobiście BMW E46 2.0D 150KONI w cyklu miejskim pali mi 6.5 litra przy średniej jeździe na trasie od 100km/h-d0 130km/h spalanie 5.5litra. Wychodzę z tego założenia ze DIESEL KOPCI DIESEL CZADZI DZIESEL NIGDY CIE NIE ZAWADZI;].Jeżeli kupisz Bmw z oryginalnymi kilometrami gdzie oleje i filtry zmieniane na bieżąco to taki diesel ci się nie zepsuje i zawsze można paliwo taniej załatwic ;]

PostNapisane: 20 kwietnia 2010, 14:42 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
alano8912, życzę Ci byś zawsze miał takie zdanie o dieslu... albo choć raz zobaczył ile kosztują do niego części... od razu mienisz zdanie :rotfl: :rotfl:

Obrazek

PostNapisane: 20 kwietnia 2010, 15:05 
Przyjaciel forum

alano8912 napisał(a):
zawsze można paliwo taniej załatwic ;]

Paliwo to na stacji się tankuje z dystrybutora...

PostNapisane: 20 kwietnia 2010, 15:40 
Poszukaj zanim zapytasz

Morfii, Mam Diesla ;]

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1