BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 22:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Motocyklista wygrał w sądzie z zarządcą autostrady
PostNapisane: 21 kwietnia 2010, 21:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
qqiz napisał(a):
Podobno został spałowany, potraktowany gazem i wsadzony do aresztu na 3 miesiące a potem wychłostany publicznie

tego nie słyszałem. w dyby go zamknęli?
qqiz napisał(a):
Czyżbyś był motocyklistą?

nie :)
qqiz napisał(a):
I czemuż nie jesteś tak łaskaw wobec "samochodziarzy"?

jestem łaskaw dla wszystkich. ogólnie czekam na czasy kiedy po autostradzie będzie można jeździć za free, czyli tak jak powinno być
KoNiK napisał(a):
Moim zdaniem... jest wielka afera bo to był właśnie motocyklista...
Jak by to zrobił nagle pojedyńczy kierowca tira czy osobówki, nawet byśmy o tym nie słyszeli a co dopiero gdzieś w mediach...

x2

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 21 kwietnia 2010, 21:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
Trochę inny temat ale w nawiązaniu do drobnych pieniędzy.

Ja ostatnio rozbiłem świnkę skarbonkę i uzbierało się 200zł wiec pomyślałem że wpłacę do banku (PKO) bo przez rok nie wydam takich grosiaków. I co się okazało? stara baba w okienku miała wielki problem z przyjęciem w takim bilonie :zdziwko: No po prostu paranoja. Powiedziała żebym poszedł sobie do innego oddziału gdzieś tam gdzieś tam bo u nich jest tylko jedno okienko będąc przy tym bardzo nie miła, no myślałem że padnę heh Powiedziałem że jakby Pani nie zauważyła to okienka są dwa tylko jedno jest zawszę zamknięte a pani pięć koleżanek pije w tym momencie kawkę nie zważając na kolejkę, po drugie z jakiej paki mam iść do innego oddziału, idę tam gdzie chce i gdzie mam bliżej. Po czym wielce obruszona pani przestała sie do mnie odzywać :szok: czaicie? zadaje jej pytanie a ta naburmuszona nic nie mówi. W tym momencie przegieła pałę, poszedłem do dyrektora i wyjaśniłem sobie parę spraw, dyrektor przeprosił i powiedział że porozmawia z kasjerką , aha to była ostatnia moja styczność z tym bankiem bo konto już zamknąłem.

Teraz konto mam w innym banku gdzie przy zakładaniu pani zapytała miło czy może chcę kawę itd, nie wiem po co tyle czasu traciłem czas nerwy i pieniądze w PKO.

PostNapisane: 21 kwietnia 2010, 21:41 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
PKO to bank emerytów i rencistów nie wiem jak mogłeś tam w ogóle założyć konto :D

PostNapisane: 21 kwietnia 2010, 21:41 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
..::KoNik::.. napisał(a):
Moim zdaniem... jest wielka afera bo to był właśnie motocyklista...
Jak by to zrobił nagle pojedyńczy kierowca tira czy osobówki, nawet byśmy o tym nie słyszeli a co dopiero gdzieś w mediach...

Jest afera, bo tak chcieli organizujący akcję motocykliści.
Kolejny dowód na siłę ich lobby, które zdobywa wszędzie wpływy.
Taka już prawidłowość, że jak koleś jest po 50tce, łazi w skórzanych gaciach i stać go na harleya, to zazwyczaj ma też pozycję i kasę.
Motocykliści to w miarę zwarta grupa, ma wpływy i obawiam się, że skutecznie wywalczy kolejne przywileje kosztem reszty społeczeństwa :kwasny:

trollu napisał(a):
jestem łaskaw dla wszystkich. ogólnie czekam na czasy kiedy po autostradzie będzie można jeździć za free, czyli tak jak powinno być

Bądź więc łaskaw formułować myśli precyzyjnie, bo do tej pory wypowiadałeś się jakbyś chciał uprzywilejować motocyklistów kosztem reszty :kwasny:

Bobby_Valentino napisał(a):
qqiz napisał(a):
Podobno został spałowany, potraktowany gazem i wsadzony do aresztu na 3 miesiące a potem wychłostany publicznie

Chyba zaczynam kojarzyć tą akcję... To nie jest przypadkiem ten sam typ którego za karę przykuli do skały i codziennie orzeł wyrywał mu wątrobę i która codziennie odrasta ?

Tego nie wiem, ale wołali na niego chyba Prometeusz, czy jakoś tak i wywieźli gdzieś w Kaukaz
:rotfl:

PostNapisane: 21 kwietnia 2010, 21:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
PKO to bank emerytów i rencistów nie wiem jak mogłeś tam w ogóle założyć konto :D
no bez kitu, założyłem bo u mnie w rodzinie mieli i tylko dlatego poza tym to było moje pierwsze konto a do banku i tak nie chodziłem bo wszytko załatwiam przez internet więc te kolejki też były mi obojętne a co do ilości bankomatów to aż tak źle nie było. W każdym razie, nie mam już wątpliwej przyjemności korzystania z usług PKO :)

PostNapisane: 21 kwietnia 2010, 21:51 
Częsty bywalec

Moje BMW: BMW E38
Kod silnika: M52tuB28
Garaż: Jest:
E39 525iA
Było:
E38 lift oxfordgruen metallic
Było:
E46 sedan m52
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=155271
E46 m47n
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141422
E36 1.8 is Coupe
qqiz nie wiem czy jestes politykiem ale tak sie zachowujesz...
Z twoich wypowiedzi wynika że Wszyscy chcą okradać biedne społeczeństwo zaczynając od motocyklistów poprzez górników, nauczycieli, rolników itp.

..::KoNik::.. napisał(a):
qqiz napisał(a):
Jak nic przypomina mi to walkę górników o emerytury pomostowe, nauczycieli o wcześniejsze emerytury,

Wiadomo, że nie pracujesz w zadnym z tych zawodów bo byś miał inne zdanie...

A motocyklistą jesteś..? ;)

PostNapisane: 21 kwietnia 2010, 22:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
qqiz napisał(a):

Chyba zaczynam kojarzyć tą akcję... To nie jest przypadkiem ten sam typ którego za karę przykuli do skały i codziennie orzeł wyrywał mu wątrobę i która codziennie odrasta ?

Tego nie wiem, ale wołali na niego chyba Prometeusz, czy jakoś tak i wywieźli gdzieś w Kaukaz
:rotfl:

To był sęp a nie orzeł, a i czy faktycznie wyżerał mu wątrobe czy co innego też kwestia dyskusyjna

Obrazek

A co do samej akcji motocyklistów, to nie podpada w jakiś sposób pod tamowanie ruchu czy coś takiego?

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 21 kwietnia 2010, 22:08 
Zacna persona forum

:zdziwko:

:rotfl: :super:

PostNapisane: 21 kwietnia 2010, 22:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 22 kwietnia 2010, 08:49 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Idąc tym tokiem rozumowania, uważam że kierowcy samochodów osobowych nie powinni płacić za przejazd, a motocykliści tak.

PostNapisane: 22 kwietnia 2010, 09:30 

Uważam że na bramce powinno się dawać dowód rejestracyjny z dopuszczalną całkowitą masą auta, dodatkowo powinny być kamery, które sprawdzają szerokość opon a przyjmujący do algorytmu wyliczenia kasy powinien jeszcze brać pod uwagę liczbę osób, wagę auta, opór powietrza, przyspieszenie do setki, max prędkość, średnią emisję spalin, wiek kierowcy, czas uzyskania prawa jazdy...

I najważniejsze: Jak w aucie świeci się rezerwa to 50% rabatu bo przecież zapłaci niezłą cenę za litr na autosradowej stacji benzynowej. A jak zaleje więcej jak za 250zł to na wyjazdowej powinien dostać zwrot za autostradę na podstawie punktów lojalnościowych stacji benzynowych.

Czy jest ktoś kto zrobi taki algorytm? Byłoby sprawiedliwie!

Czekamy na prostesty tirowców! na pusto płacić powinno mniej na pełno więcej!

WAGI na każdych bramkach!!!

Dodam że... wg. mnie motocyklista powinien zostać co najmniej wychłostany.

Zapominacie że z tymi drobniakami to była zorgranizowana akcja a nie pojedynczy przypadek. Jak na moj gust wszyscy uczestnicy powinni zostac ukarani za to że zarządca drogi miał pomniejszone zyski tego dnia i za to że utrudniali ruch innym. Na pewno akcją się chwalili w necie więc sprawdzić to nie byłoby trudno... przynajmniej w serialu amerykańskim...

PostNapisane: 22 kwietnia 2010, 10:56 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
Wątrobę Durniu! Wątrobę! :padam: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

PostNapisane: 22 kwietnia 2010, 11:06 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Generalnie temat podzielony jest tak: albo ktoś ma motor i jest za, albo ktoś nie ma i nie może sobie wyobrazić, że ktoś inny może mieć lepiej. Zwykła zawistność ot co!
Skoro samochody osobowe i ciężarowe mają oddzielne stawki, to wg mnie dla jednośladów, też powinna być oddzielna, bo jakby na to nie patrzeć, nie są to samochody. Dla zaskoczenia dodam, że jeżdżę tylko 2śladami i nie posiadam kat.A.

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 22 kwietnia 2010, 11:13 
Zacna persona forum

mroova81 napisał(a):
Generalnie temat podzielony jest tak: albo ktoś ma motor i jest za

mroova81 napisał(a):
Skoro samochody osobowe i ciężarowe mają oddzielne stawki, to wg mnie dla jednośladów, też powinna być oddzielna,

dziwne zeby ktoś miał motor i był temu przeciwny, wiec temat nie ma końca :] ja osobiście jestem za tym aby stawka była równa dla wszystkich i nie ukrywam ze motocyklistów po prostu nie znosze :]

PostNapisane: 22 kwietnia 2010, 11:19 

mroova81 napisał(a):
Generalnie temat podzielony jest tak: albo ktoś ma motor i jest za, albo ktoś nie ma i nie może sobie wyobrazić, że ktoś inny może mieć lepiej. Zwykła zawistność ot co!

Bzdura.

Niech sobie płacą i 1zł, ale niech nie robią wielkiej akcji i niech nie utrudniają życia innym. Są ludzie, którzy uważają że są wielce pokrzywdzeni i robią afery. Tego nie toleruję.

mroova81 napisał(a):
Skoro samochody osobowe i ciężarowe mają oddzielne stawki, to wg mnie dla jednośladów, też powinna być oddzielna, bo jakby na to nie patrzeć, nie są to samochody. Dla zaskoczenia dodam, że jeżdżę tylko 2śladami i nie posiadam kat.A.

Mrówa, czy poszedłbys do sklepu typu Real i zrobił aferę że kupujesz colę 1L za 3,79 a 2L kosztuje 4,59 i domagasz się aby ta 1l kosztowała maks 2,5zł bo tak jest sprawiedliwie? Albo czy zrobiłbyś aferę w sklepie osiedlowym że Persil kosztuje u nich 19,9zł a w realu ten sam 12,8zł, mało tego powiedziałbyś że są złodziejami.

PostNapisane: 22 kwietnia 2010, 11:41 
Specjalista

Przebarwiasz trochę z tymi przykładami. A lują od autostrad, od tego trzepania kapuchy, też już się we łabach przewraca. Być może masz udziały w A2 lub A4. Jak tak to szacun, ale jak nie, to nierozumiem twojego stanowiska. Mnie jeszcze żaden motocyklista w żaden sposób nigdy nie spowolnił nigdzie i podejżewam, że nikt z wypowiadających się tutaj ludzi na bramce za takowym motocyklistą w kolejce nie czekał.
BTW: Kocie, a jak stoisz w korkach, to też w ten sposób, aby tylko motocykliści i skuterkowcy, i cykliści nie mogli cię wyminąć? Czemu oni mogą być szybciej w domu, a ty nie? To naturalne, że każdy chce najlepiej dla siebie, ale nienaturalne, że każdy nie może znieść, że ktoś inny ma lepiej...

PostNapisane: 22 kwietnia 2010, 12:25 

mroova81 napisał(a):
Mnie jeszcze żaden motocyklista w żaden sposób nigdy nie spowolnił nigdzie i podejżewam, że nikt z wypowiadających się tutaj ludzi na bramce za takowym motocyklistą w kolejce nie czekał.

Karcisz inny za to że jak są moto to są za moto a jak auto to za auto a sam piszesz że jak nikt z nas nie stał przez protest moto to nie powinien mieć za złe. Czyli jak mnie nie pobiją na meczu to mam być za uniewinnieniem kiboli?

mroova81 napisał(a):
BTW: Kocie, a jak stoisz w korkach, to też w ten sposób, aby tylko motocykliści i skuterkowcy, i cykliści nie mogli cię wyminąć? Czemu oni mogą być szybciej w domu, a ty nie? To naturalne, że każdy chce najlepiej dla siebie, ale nienaturalne, że każdy nie może znieść, że ktoś inny ma lepiej...

A skąd taki pomysł? Napisałem że jak dla mnie mogą płacić i 1zł ale niech nie robią protestu utrudniającego innym życie. Ja się usuwam jak jedzie motor czy skuter. Natomiast robię to z czystej kultury osobistej. Natomiast wk.. mnie to jak jest ciasno, stoję szóchą w korku i widzę że zaraz na kilak cm minie mnie motor i rozumiem tych co to wk... :D Bo
1.Taki ch.. albo nie ma rejestracji, albo zasłoniętą
2.Ucieknie
3.I tak już będę miał element lakierowany a nie oryginał.

Nie chodzi tu o to kto ma lepiej. Chodzi o szacunek do innych. Podobnie jak z parkowaniem nauki jazdy obok Twojego ślicznego autka. Czy instruktor się zatrzyma i włoży kartkę z telefonem?

PostNapisane: 22 kwietnia 2010, 12:41 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
mroova81 napisał(a):

Spłycasz na maxa albo nie potrafisz sobie wyobrazić innego rozumowania, ot co! :P

Mi chodzi o wstręt do przywilejów. Niezależnie czy się w nie łapię osobiście czy nie.
Chodzi też o sam błąd podstawowy takiej akcji. Jak ktoś jest właścicielem, to decyduje za ile sprzedaje. Jak się nie podoba to nie kupuj albo próbuj negocjować. Jak się nie da to trudno.

Ale nie, najlepiej robić akcje i dymy. Pójść z oponami pod sejm, a kijami na policje albo komuś życie utrudnić.
Zwykły, prosty i chamski szantaż: zróbcie nam taniej albo Wam pokażemy :wstyd:

A przykład Kota ze sklepem wcale nie jest nie na miejscu

PostNapisane: 22 kwietnia 2010, 12:50 
Specjalista

Jeżeli przywilejem nazywasz przejazd ode mnie (Września) do Nowego Tomyśla i z powrotem za mniej niż 44zł motorkiem, który może ważyć pewnie mniej niż ja sam? To ja na piechotę bym musiał zabulić 45zł? Z kotem doszedłem mniej więcej do porozumienia, powiedział on, że jemu nie przeszkadzałoby aby motocykliści płacili złotówkę nawet. Nie podobały mu się formy protestu kierowców tych najlżejszych pojazdów. Twojego toku jednak nie rozumiem. Okradają nas/ich a ty jeszcze tego bronisz. Ile będziesz musiał zapłacić od bramki, do bramki, aby sam wziąć płonącą szmatę i iść protestować? 87zł? 121zł? Czy sądzisz, że za cenę = 11zł za czasami mniej niż 50km i często mniej niż 130km/h dla samochodu oraz tak samo dla motocykla, dostajesz warty tego standart? Lepiej nie kontynułujmy tego wątku, bo mam jeszcze jakąś stówkę w miedzi...

Zbliża się 14sta więc pomału życzę wszystkim udanej reszty dnia :D

Ostatnio edytowano 22 kwietnia 2010, 12:54 przez mroova81, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 22 kwietnia 2010, 12:53 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Też jestem przeciwny przywilejom.
Odnośnie tego że ktoś jest właścicielem tej drogi to tak nie do końca że może sobie co chce, bo wszyscy po części się na tą drogę zrzucaliśmy.
Fakt faktem, z powyższego wynika tym bardziej to że opłatę powinien ponosić każdy.

Czy mniejszą czy nie? Jak ciężarówki mają większą niż auta osobowe, to być może i motocykle mogły by mieć niższą niż auta osobowe.
Patrząc już tutaj drogą logiki i punktu 'technicznego' to motocykl ani tak nie zużywa asfaltu ani nie zajmuje tyle przestrzeni (choćby na długość) co auto osobowe... ale tu już raczej nie o rozmiary ale o zużycie może chodzić.

W każdym razie, moje stanowisko to: tyle samo lub nieco mniej, ale nie wcale.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1