BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 23:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] nie chodzi na beznynie, na gazie ok. co robić??
PostNapisane: 17 marca 2007, 13:37 
Pierwsze kroki

nie chodzi na benzynie!!!!!
witam all, panowie mam problem wczoraj kupiłem 316 E36 w gazie i na nim chodzi bez problemu ale jak chce przełączyć na beznznie to gaśnie i wogóle nie chce odpalić na beznzynie. czy może ktoś mi coś doradzić?? pomóżcie!!! mój mail : mat.boss@interia.pl

Ostatnio edytowano 17 marca 2007, 13:39 przez mat.boss, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2007, 13:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
mat.boss, pompa paliwa padła prawdopodobnie :( bo gość jeździł na gazie i miał mało paliwka w baku i ją zatarł :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2007, 13:51 
Pierwsze kroki

a ile pompa paliwa kosztuje do E36 ??

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2007, 13:52 
Uzależniony od forum :)

kierunek kolega z forum Stones1 :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2007, 16:36 
Pierwsze kroki

kolega biały ma pewnie rację mogę podpowiedzieć ci taki myk jak już wymienisz pompę to zaopatrz się w taki moduł, który po przełączeniu na gaz odłącza pompę paliwa i znika grożba zatarcia :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2007, 16:55 
przedmówcy maja 100 % racji :D Stare Fachury :) pisałem takiego samego posta jak ty tylko miałem troche wiecejsz szczescia niz ty i pompa ocalona ufff:D tez kupiłem taki sam model 316 e36 i chłopaki prawdopodobnie naginali cały czas na gazie a w baku z paliwem ociupinka ja miałem zapieczony wtrysk bo na sucho chodziło to wszystko ale zatankowalem jakies 30 l paliwka zalałem taki uzdatniacz do paliwa który smaruje wtryski i pomalutku efekty widac jezdze narazie na paliwie i coraz lepiej bryka :D ty widocznie miałes mniej szczescia... pozdro ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2007, 17:00 
szyderax? a gdzie mozna zaopatrzyc sie w taki modół? u gazownika? ile to kosztuje i czy to pasuje do wszystkich instalacji? :D jak bys mógł to prosze o odpowiedz ;) z góry dziekuje :D niezla by to mogła byc rzecz taki modól ...

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2007, 19:09 
Forumowicz

Goloner napisał(a):
a gdzie mozna zaopatrzyc sie w taki modół? u gazownika? ile to kosztuje i czy to pasuje do wszystkich instalacji? :D jak bys mógł to prosze o odpowiedz ;) z góry dziekuje :D niezla by to mogła byc rzecz taki modól ...

Z tego co wiem to mozna porostu zamatowac przełącznik w srodku samochodu którym bedziesz sam wyłączał pompe.jak przełączysz na gaz to wtedy przełączniczek pstryk i pompa bedzie wyłączona a to zrobi Ci kazdy elektryk!!

Na nowym felunku - http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=21221

Tytuł:
PostNapisane: 20 marca 2007, 02:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E36 323ti Compact
Kod silnika: M52B25
Kubek napisał(a):
Goloner napisał/a:
a gdzie mozna zaopatrzyc sie w taki modół? u gazownika? ile to kosztuje i czy to pasuje do wszystkich instalacji? jak bys mógł to prosze o odpowiedz z góry dziekuje niezla by to mogła byc rzecz taki modól ...

Z tego co wiem to mozna porostu zamatowac przełącznik w srodku samochodu którym bedziesz sam wyłączał pompe.jak przełączysz na gaz to wtedy przełączniczek pstryk i pompa bedzie wyłączona a to zrobi Ci kazdy elektryk!!

20 zł kosztuje przekaźnik który bedzie sam odłaczał pompe przy przełączeniu na gaz ,pozatym taki przełacznik działa tak ze z chwilą kiedy braknie gazu i instalacja samoczynnie przełaczy sie na benzyne czujnik automatycznie właczy pompe

http://www.allegro.pl/item176148029_prz ... aliwa.html

moje CB -- > President Harry II ASC + Sirio ML-145

Mój mały czarny diabełek BMW 323Ti Compact

Tytuł:
PostNapisane: 21 marca 2007, 06:38 
oo kurde :D dzieki chłopaki, szczerze powiem moze to i troche wstyd ale nie wiedziałem o takim czyms :D raczej na pewno sie w to zaopatrze :D dzieki za link do aukcji ;) pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 21 marca 2007, 13:26 
Pierwsze kroki

dzięki bardzo panowie za wszelkie info :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2007, 19:47 
Forumowicz

podtrzymuje opinię przedmówców podobny problem miałem dawno temu w polonezie :wstyd: jak już wiedziałem że jeżdził nim będę do końca :szok: to tankowałem tylko gaż po kilku miesiącach padła pompa paliwa(odpalanie i jazda tylko na gazie :dobani: )i jak zmieniłem zdanie już było zapóźno zatankowałem Pb podczas jazdy przełączyłem i nic i zowu na gaz.Na Pb udawało mi się tylko jak rozpędziłem się do 100 przełączałem na benz.i na siłe na 5 dopuki nie zassał ale robiłem to tylko jak gazu było mało stacja daleko a w baku coś jeszcze było i musiałem bo i tak połowa wyciekała przez pompę.Jak teraz pomyśle jaki ja kidyś głupi byłem :wstyd: :mur: :wstyd: a poża tym wtryski też prawdopodobne

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1