jiGsaw napisał(a):
Kyo - jak nie sprawdzałeś co GPS pokazywał przy 100km/h na liczniku to ten Twój pomiar nie może być traktowany poważnie.
Sprawdzałem, przy 100 licznikowym miałem ok 97km/h poprzez GPS.
Takie przekłamanie jest w każdym E39, to również sprawdzałem...
Gumiś napisał(a):
Ja swoim 530dA robiłem powtarzalne 7,8 wg GPS ( o ile to pomiar wiarygodny) a teoretycznie jest 8s. Brałem się z 528i parę razy, zazwyczaj byłem minimalnie z przodu, ale zdarzało się też być minimalnie z tyłu, no ale w takich przypadkach to liczy sie też (a może przede wszystkim) skill kierownika. No ale 6,5s w przypadku 528i to wkładamy między "dzieci z bullerbyn" i "plastusia"

Skoro swoim 'ropniakiem' zszedłeś tylko 0.2s to nie znaczy że inni nie umieją zejść więcej, plastusiu.
Gumiś napisał(a):
namów właściciela Twojego byłego 528i na wyscig chociażby z Condorem
Myślisz że jeździbłym tym autem które mam teraz a sprzedał 528i jeżdżące jak na filmie??
Niestety jak napisałem, to E39 już nie istnieje... jakby istniało i miałbym je to mieli byście FULL HD 1080p 6.5s 0-100.
szlagier napisał(a):
Ustaw się z 330ci, Civicem TyperR, albo Focus RS i będziesz widział jak wygląda przyspieszenie w 6,5s do 100km/h.
528 w serii i 6,5s- nie ma tematu!

Brałem się z astrą OPC (katalogowo 6.5s) i do 100 szły auta niemal łeb w łeb z mała przewagą astry, nie wiem, pół maski się wysuwał, później astra mi uciekała.
Najciekawsze jest to że takie pierdoloty że się nie da, że niemożliwe, wymyślają goście którzy nie stali obok tego auta, nie jechali nim, nie nagrywali filmu.
Film jest, pokazuje taki stan jaki był. Auto licznikowe 100 zapięło w ok. 6.5s.
Przypuszczam że każdym zdrowym 328/528 w manualu, dobrze startując i zmieniając bieg można podobny film, bez problemu nagrać.
Wiec tu nie ma że ktoś w to wierzy, czy jest możliwe czy nie, tylko to jest już fakt dokonany.
Nie, to nie, temat zamykam.