BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 20:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] 320cd steptronic ... drift
PostNapisane: 7 maja 2010, 11:03 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: future 320/30cd
Witam ... z ciekawości pytam bo jestem w trakcie szukania swojej e46 coupe w diesle i caly czas szukam 330cd w manualu ale ciezko mi znalezc cos porzadnego ... tak juz kilka miesieczny, szukam auta w miare idealnego a tu same szroty :) ... natomiast znalazlem auto wydaje mi sie OK tylko ze 320cd i to ze steptronicem ... reszta wyposazenia ok dla ciekawosci http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12292167 i teraz pytanie . Czy takim silnikiem z automatem da rade choc troszke polatac bokiem ? Pewnie w przypadku zakupu 320cd zrobi jakis chip na 175/180 km . Da rade koledzy ?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] 320cd steptronic ... drift
PostNapisane: 7 maja 2010, 11:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
1. automat się do tego nie nadaje
2. 150KM to zdecydowanie za mało (jeżeli mowa o suchej nawierzchni)
3. diesel się do tego nie nadaje (przynajmniej mi się dużo lepiej przekręcało moją starą e36 320i niż obecną e46 320d - moce identyczne)

zmień obiekt zainteresowań jak ten drift jest dla Ciebie priorytetem

PostNapisane: 7 maja 2010, 11:27 
Poszukaj zanim zapytasz

nie jest... ale majac bmw fajnie bylo by sobie czasem zarzucic dupe ;) no dobra a takie lekkie uslizgi ? po chipie ? np na sportowym trybie z wylaczonymi systemami ... przeciagnac na dwojce i wtedy proba ... tez slabo ?

PostNapisane: 7 maja 2010, 11:31 
Specjalista

Moje BMW: E46
Kod silnika: M57N
Garaż: www.sjnet.pl
na śniegu albo na mokrej nawierzchni pociągnie bokiem
na asfalcie też pociągnie ale nie długo zaraz sam zmieni bieg na wyższy nie da się w automacie jezdzić na jednym biegu

www.sjbud.pl Remonty domów mieszkań od A do Z
www.ania.sjnet.pl Biżuteria na każdą okazję
Mapy 2017, Softy do nawi , programy,
hasło: bmw
Obrazek

PostNapisane: 7 maja 2010, 11:56 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36 328i
Kod silnika: M52B28
Automatem nie narzucisz z miejsca to oczywiste bo nie ma tego strzału ze sprzegła w ogole przypiszczec bedzie ciezko. A na mokrym to szybsze łamanie w zakret tylko i gaz do podłogi i wtedy powinno rzucić a na suchym to trzeba byloby zrobic to jeszcze szybciej.

PostNapisane: 7 maja 2010, 12:12 
Poszukaj zanim zapytasz

kurde.... a wogole ktos jezdzil w takiej konfiguracji a najlepiej po chipie takim 320cd ?

PostNapisane: 7 maja 2010, 19:55 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M47
Garaż: Było.. BMW e46 320d -> było.. e87 118d -> jest.. e60 525d
jeśli chcesz mieć auto do bujania się bokiem zapomnij o dieslu zainwestuj w benzynę jeśli nie chcesz dużego silnika to przynajmniej 2.0l chociaż proponowałbym osobiście 2.2, 2.5 albo 2.8 nie będziesz musiał pytać czy da rade postawić bokiem jeśli chodzi o automat zapomnij temat zbierania boków no chyba że z konkretnym motorem. Chipa możesz zarzucić ale to też nie uratuje sytuacji i pomyśl czy nie szkoda prądu chcesz latać bokiem mieć oszczędnego diesla i pchać kasę w chipa :mur: ja też zrobiłem ten błąd kupiłem diesla a teraz marzę o benzynie pomyśl 3 razy i podejmij mądra decyzje..

PostNapisane: 10 maja 2010, 23:16 
Poszukaj zanim zapytasz

dobra ... ostatni weekend spędziłem na jeżdżeniu po Polsce i oglądaniu 320cd ... kilku ... oczywiście były ostre testy, stety automata nie biorę , bo obejrzeniu już 7 takich ogólnie od początków szukania znalazłem swój ideał ale to pod koniec tygodnia jak będę miał w garażu to zrobię fotki opis i witając się w odpowiednim dziale na stałe dołączę do forum i wielkiej rodziny bmw-maniaków ;) .... Co do tematu latania bokiem w 320cd historia 1: 320cd w steptronicu , sucha kostka brukowa , skrzynia na sport , wszystkie systemy off ... i tu wychodzi umiejętność jazdy automatem, jakieś dwa lata temu miałem 607 3.0 benzyna i trochę nauczył mnie obsługi takiej skrzyni, auto da rade lecieć bokiem! ale tylko na kostce lub mokrym zakręcie , na sucho też ale to jazda bokiem a zarzucanie dupą i tak jak wyżej pisaliście trzeba kombinować :) historia 2: 320cd z chipem na 184 km z momentem 397, manual , pełny m-pakiet ( chodzi mi głównie o zawias) , stan auta taki , że po jeździe 7'mioma e46 w coupe to dopiero teraz wiem jak to powinno jeździć , oczywiście systemy off , sucho asfalt dosyć ciepły, felgi 18 i z tyłu z tego co pamiętam 255, rondo = bokiem , skrzyzowanie 90' = bokiem i to nawet fajnie wychodzi, sekwencja prawo lewo na placu = nic dodać nic ująć . Polecam taką konfiguracje ale używane auto zadbane bardzo ciężko znaleźć. Zabawa wyśmienita ale uważam, że na sucho szkoda zawiasu na mokrym auto się tak nie męczy tymi bokami ;) a po to się ma napęd na tył prawda ;P ? kto wie może niedługo taką wam zaprezentuje jako nowy nabytek ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1