BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 23:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] 318is. nie zapala
PostNapisane: 21 marca 2007, 23:00 
Forumowicz

Witam dzisja po deszczu nie chcial zapalic mi silinik. Po tym jak przejechalem kilka kilometrow zaparkowalem na 10min i nie chcial zapalić. To co sam mogłem stwierdzić to
- mam nieszczelna tylną lampe tzn jej okolice i dostała sie woda do bagażnika ( całkiem sporo)
- bezpieczniki i przekażniki są ok. zamienialem je między sobą i nadal bez zmian
- rozrusznik kręci
- objawy tak jakby nie bylo paliwa ale paliwo jest w baku całkiem sporo
- nie ma napięcia na pompie paliwa pod kanapą
- samochód troszke postał przez ten czas co sprawdzałem to i kiedy zmontowalem wszystko ponownie tak jak ma byc tzn kanape itd. itp. i mialem juz iść do domu odpalił jak należy
- nie jest to też cos ze nie odpala na ciepłym silniku albo na zimnym bo pózniej odpalil i ciepły i zimny po czym znów przejechał 30km i to samo sprawdzanie co to może być montaż demontaż kanapy sprawdzanie kabli czy do nich gdzieś sie nie dostała woda po deszczu i nic mija moment i działa
moje pytanie czy na tych kostkach przy pompie paliwowej powinno byc napięcie cały czas a jak nie cały czas to kiedy powinno być
i czy brak napięcia na tych kablach to czego moze byc przyczyna

Ostatnio edytowano 22 marca 2007, 08:54 przez Martin_j80, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2007, 15:08 
Forumowicz

Dzisiaj za to znów zapalil bez problemu mimo tego ze snieg go dość mocno zasypal :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2007, 19:27 
Pierwsze kroki

po prostu twoje kable wysokiego napięcia są już stare i zaśniedziały, bo dostało się do nich trochę wody. Nie chce ci odpalić bo mają przebicie i cała iskra wali ci po bloku silnika a nie na świece. problem rozwiązany.\

rozwiązanie???
1. kupić przewody wysokiego napięcia\
2. zdemontować stare i oczyścić miejsca w których się je podłącza.
3.założyć nowe kable.
4. w drogę ze spokojną głową że ci zapali

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2007, 20:29 
Forumowicz

To akurat dobre wiesci dla mnie bo kable i tak miałem w tym tygodniu zmienić. Bałem sie juz że to może pompa paliwa

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2007, 20:32 
Pierwsze kroki

Witam napięcie na pompę paliwową powinno być po zapłonie na kilka sekund może to nie być za karzdym razem i oczywiście w trakcie rozruchu jak i pracy silnika pzdr. :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2007, 20:50 
Forumowicz

No własnie a u mnie jak nie chcial zaplić to na stykach przy pompie napięcia nie było wcale ale więc dla pewnosci tez to posprawdzam te kable dokładnie. Ale kable WN juz zamawiam u Stone1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1