BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 21:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Polak-kombinator
PostNapisane: 8 maja 2010, 19:52 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Ja czasem smigam swoja trojka sluzbowo nawet ok godziny 2 w nocy. Zadko ale przepis o ktorym mowicie niezle by mnie udupil bo musialbym kupic 2 auta. Na razie zamierzam skorzystac z furtki w postaci motocykla, ktory nie musi miec ewidencji przebiegu gdy jezdzi w firmie. Pali calkiem sporo (wiecej niz moja trojka) wiec zawsze to troche do przodu no i bede mogl spokojnie bracna faktury benzyne, chemie, kosmetyki samochodowe, czesci i oleje.

Swoja droga kiedys slyszalem ze goscia ukarali za to ze wzial w koszty opony o innym rozmiarze niz mial na aucie. Tlumaczenie ze mial inne felgi wtedy nie pomoglo. Ostatnio kupowalem swoznie do lanosa i na paragonie widnialo "swozen opel kadet", z tego to bym sie chyba nie wytlumaczyl gdybym wrzucil to w koszty :P

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 9 maja 2010, 11:11 
Częsty bywalec

Moje BMW: Em Fünf
Kod silnika: S62B50
Ten artykuł to stek bzdur, w sprawie odliczania VAT-u to troche bardziej skomplikowana sprawa a nie ogarniam tematu w 100%, wiec nie bede się wypowiadał, pomijając wszystkie możliwe opcje, jak mu już nie wyszło z ciężarówką, to montuje pasy bezpieczeństwa, kanape, jedze z tym w odpowiednie miejsce, robią mu montaż, dają zaświadczenie, fakture, robią przegląd i ma auto osobowe....... Robią ludzi w balona takimi idiotycznymi artykułami........ :wsciekly:

PostNapisane: 9 maja 2010, 19:02 
Forumowy terrorysta

Przemek napisał(a):
dlaczego auto osobowe nie może być autem firmowym, od którego można odliczyć VAT, następnie paliwo i VAT w paliwie?

A dlaczego ma być? Czy osoba fizyczna pracująca na etacie jest gorsza? Pracuje/generuje dochód firmy za co otrzymuje wynagrodzenie, ponosi koszty paliwa/w dłuższym okresie serwisowania swojego auta.

PostNapisane: 9 maja 2010, 19:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
renoraines napisał(a):
Przemek napisał(a):
dlaczego auto osobowe nie może być autem firmowym, od którego można odliczyć VAT, następnie paliwo i VAT w paliwie?

A dlaczego ma być? Czy osoba fizyczna pracująca na etacie jest gorsza? Pracuje/generuje dochód firmy za co otrzymuje wynagrodzenie, ponosi koszty paliwa/w dłuższym okresie serwisowania swojego auta.

hehehe ,widze że komunizm sie klania, albo wszyscy albo nikt
brawo ;)
to moze "bmw dla wszystkich" :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 11 maja 2010, 17:18 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320i e36
ktoś pisze głupoty a potem inni jeszcze w to wierzą. osobiście sprowadzaliśmy audi a6 z 2008 r. i przerobiliśmy go na samochód ciężarowy. i nie było żadnych problemów aby go zarejestrować. wszystko można było pujść i załatwić bez żadnych machlojek. oczywiście jest potrzebny rzeczoznawca i trochę znajomości języka aby w niemczeh można było się dogadać w urzędzie komunikacji. według mnie piszą takie materiały ludzie którzy są opłacani przez salony aby pisali bzdury i ludzie zrazzili się do samochodów zza granicy. bo to według naszych salonowych sprzedawców to wszystkie są złomami. żal mi takich ludzi którzy w to wierzą.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1