jiGsaw napisał(a):
Na wszystkich turniejach cs'a, na których byłem, nie widziałem aby ktoś grał na padzie. Nie spotkałem również takiej osoby online. Nie ma o czym dyskutować w ogóle, najbardziej rozbudowane, grywalne gry to PC... chociażby większość RPG, FPS itp. itd.
Bo na konsole nie ma CS'a (chociaż nie wiem czy z HL2 nie dawali source'a)

Widziałem kiedyś na YT pojedynek jakiegoś gościa z myszką i z padem, i nie powiem żeby ten z padem nie dawał sobie rady.
To jeszcze też zależy od gry na pewno... choć w CS'a - rzeczywiście też grałem na myszy+kb a nie na padzie... ale wtedy sam byłem za myszką+kb
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
A propos rozbudowanych gier - są RPG mocno rozbudowane i na konsole, chociażby Fable II, Oblivion, Final Fantasy, wyścigi Forza PGR4/Forza2/3, Gran Turismo... nie ma takich na PC, strategie są też te same co na PC (fakt, sterowanie wolę mysz+kb).
Sterowanie padem naprawdę świetnie rozwiązują.
Nie mniej jednak, teraz robi się gry bardziej betonowe, nastawione na 'show', nie ma takich rozbudowanych gier jak kiedyś, jak np Frontier, The Guild 2.
Teraz mało jest gier wymagających zmóżdżenia, nie wynika to z tego że na PC są a na konsole nie ma... po prostu w ogóle nie ma, bo to co jest na PC w większości, jest i na konsolę.
kri100s napisał(a):
Mnie granie na kompie przestalo bawic ze wzgledu na fakt, ze co wyszedl jakis hit to musialem cos w kompie zmieniac zeby na poszlo.
Tak. Od 3 lat nie wiem co to upgrade kompa. Mam jednego laptopa z przed 5 lat i wszystko na nim śmiga.
Drugiego z przed 3 lat - tak samo... na tym nawet jakieś starsze gierki chodzą.
Gry - od 3 lat tylko właściwie x360 - zawsze 60fps na 40"

Teraz wyjątkowo wchodze w X3:Reunion/Terrain Conflict, na PC, bo lubię bardzo ten gatunek gier a niestety na x nie ma (buuu) (ale zamówiłem sobie adapter żeby bezprzewodowe pady od x podłączyć
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
)