Bobby_Valentino napisał(a):
No rzeczywiście ja mam w dupie to co robię na drodze jak widzę że ktoś mi drogę zajeżdża to walę w niego przecież mam OC ! A jak przypieprzę za mocno to se SAVE`a wgram i drugi raz walnę ! O !
jawa85 napisał(a):
Czy trzeba mieć pozwolenie na używanie prądu elektrycznego? Trzeba ubezpieczyć obowiązkowo żelazko? A masowo ludzie podpalają innym domy żelazkami i rażą się wzajemnie prądem?
Ale po co robić ubezpieczenie na żelazko jak jest jedno od kradzieży, pożaru zalanie itp ?
A jak ostrożnie jeździłbyś bez ubezpieczenia? Mniej ostrożnie czy bardziej?
A co do żelazka, to od kiedy ubezpieczenie domu obejmuje jego podpalenie przez pozostawione żelazko?
KotSylwester napisał(a):
WOW, ale powiedz PO CO mi pełna odpowiedzialność emeryta rencisty, który swoim Seicento skasuje mi moje 911 odebrane tydzień wcześniej z Salonu? Albo spowoduje karambol na 20aut? Co on z tym zrobi? Posadzą go na resztę życia dla mojej satysfakcji?
No tak, dużo sprawiedliwsze jest jak się wszyscy obowiązkowo ubezpieczeni zrzucą na Twoje 911
Tomek napisał(a):
Przez 13 lat od ostatniej większej powodzi to i oni, i pisdy i inne lewactwo rządziło. Ciekawe który coś zrobił? No i co to za cudowna infrastruktura ma pomóc jak ktoś uparcie mieszka na terenie zalewowym? Może kolejne zapory i zbiorniki? Żeby następny razem jeszcze większe straty były?
Ty się nie znasz. Państwo powinno budować zapory i wały, bo w ten sposób tworzy się miejsca pracy i napędza koniunkturę
A tak na serio, to dziś pan naukowiec w Trójce przedstawił ciekawą statystykę.
Przyjęli jakiś tam duży rozmiar powodzi na potrzeby badania.
Statystycznie zdarzał się 1x na 100lat na rzekach.
Jednak na rzekach uregulowanych już 10x na 100lat.
Na rzekach uregulowanych w jakimś tam % przyjętym 6x na 100lat.
A przykład mam prosty. Biebrza wylewa momentami na kilka kilometrów. Nikt tam jednak wałów nie zbudował i nie mieszka, a my nie musimy go ratować i płacić. A jak czasem zaleje kogos mieszkającego jednak za blisko, to żadnej afery nikt nie robi. Po prostu się chłop z miejscówką przeliczył i jego problem
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)