BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 22:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: nie ogłoszą stanu klęski żywiołowej bo ....
PostNapisane: 19 maja 2010, 16:05 
Forumowicz

Darek napisał(a):
sadzisz ze wystarczy jak grzecznie poprosisz? potem konczy sie tak jak widac na załaczonym obrazku

Jeśli chcesz być przymuszany i uszczęściliwany przez państwo to proszę bardzo, tylko nie każ innym też "być uszczesliwianym". Wku*** mnie ludzie którzy sądzą że państwo wie wszystko lepiej od nich :dobani:

jawa85 napisał(a):
To jest naprawde madre co napisales. To jak by nie bylo obowiazkowego OC komunikacyjne to pewnie bys nie wykupil i za wypadek placil ze swojej kieszeni albo i nie i wtedy poszkodowany by Cie cale zycie ganial po sadach.

Jeśli nie wykupujesz ubezpieczenia to BIERZESZ pełną odpowiedzialność za wszystke szkody które mogą z tego wyniknąć.

valdorane napisał(a):
Skoro ubezpieczenie nie byłoby obowiązkowe, to nie miał by powodu ganiać go po sądach, a za szkody zapłaciłoby się jednorazowo (np. 1000 zł) niż płacić przez praktycznie cały czas posiadania pojazdu X tysięcy zł składki, której prawdopodobnie nie wykorzystamy i to bez możliwości zwrotu.
A za leczenie płaciłby nasz kochany NFZ.

Ogólnie masz racje, z tym że NFZ też powinien być zlikwidowany. To by z pewnością podniosło atrakcyjność ubezpieczeń i nikogo nie było by trzeba przymuszać.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:06 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Mi tam obowiązkowe OC póki co bardzo sprawnie zastępuje PDC :cwaniak:
A na E30 to rzeczywiście się zupełnie nie opłaca, ale co zrobisz jak podatek OC trzeba bulić :/

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
Adam_ napisał(a):
Jeśli nie wykupujesz ubezpieczenia to BIERZESZ pełną odpowiedzialność za wszystke szkody które mogą z tego wyniknąć.

tak? nawet jak kogoś zabijesz? nawet za płacenie komuś dożywotniej renty w wysokości np 5tys zl/mies?
zastanawiałeś sie nad tym ze nawet jak umrzesz to twoje długi z tym związane nie znikają, ani nie sa anulowane tylko przechodzą na współmałżonka, dzieci, rodziców....

nad tym chyba sie nie zastanowiłeś pisząc tego posta

Adam_ napisał(a):
tylko nie każ innym też "być uszczesliwianym". Wku*** mnie ludzie którzy sądzą że państwo wie wszystko lepiej od nich

niektórych ludzi powinno się już dawno ubezwłasnowolnić tudzież wykastrować, wiec lepiej jak ktoś myśli za nich niz oni sami za siebie

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:20 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36 328
Kod silnika: M52B28
Adam_ napisał(a):
jawa85 napisał(a):
To jest naprawde madre co napisales. To jak by nie bylo obowiazkowego OC komunikacyjne to pewnie bys nie wykupil i za wypadek placil ze swojej kieszeni albo i nie i wtedy poszkodowany by Cie cale zycie ganial po sadach.

Ciekawe ilu sprawców wypadku jest w stanie pokryć 100% szkodę na nowym samochodzie. Lub nawet 10000. Gdybyś był poszkodowanym w życiu byś tych pieniędzy nie odzyskał.

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:27 
Forumowicz

Darek napisał(a):
tak? nawet jak kogoś zabijesz? nawet za płacenie komuś dożywotniej renty w wysokości np 5tys zl/mies?
zastanawiałeś sie nad tym ze nawet jak umrzesz to twoje długi z tym związane nie znikają, ani nie sa anulowane tylko przechodzą na współmałżonka, dzieci, rodziców....

Ja nie neguje słuszności ubezpieczenia. Neguje tylko PRZYMUS. Nie można ludzie traktować jak bezmózgie bydło - zabiłeś, rozbiłeś, płać. Po za tym sąd nie każe Ci płacić 5k miesięcznie jesli nie będzie mógł tego wyegzekwować.

Darek napisał(a):
niektórych ludzi powinno się już dawno ubezwłasnowolnić tudzież wykastrować, wiec lepiej jak ktoś myśli za nich niz oni sami za siebie

To co mówisz to czysty faszyzm, wybacz :niepewny:

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:27 

Adam_ napisał(a):
jawa85 napisał(a):

WOW, ale powiedz PO CO mi pełna odpowiedzialność emeryta rencisty, który swoim Seicento skasuje mi moje 911 odebrane tydzień wcześniej z Salonu? Albo spowoduje karambol na 20aut? Co on z tym zrobi? Posadzą go na resztę życia dla mojej satysfakcji?

OC jest obowiazkowe po to że jak ktoś jedzie swoim autem i drugi mu wjedzie w d.. to żeby tamtem go na miejscu nie zabił, bo już będzie wiedział że kasy nie wyegzekfuje. A jak nie chcą mieszać ubezpieczyciela? No problem dogadują się bez jego wiedzy.

A bezpieczeństwo?
Jak ktoś słusznie zauważył. TO że mam OC nie znaczy że mi ktoś zapłaci za moje auto jak dzwon będzie z mojej winy.

Co do ubezpieczenia gospodarstw od powodzi za 100-200zł. Czy może ktoś wkleić RZETELNE źródło?

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:28 
Forumowicz

marecki900 napisał(a):
Ciekawe ilu sprawców wypadku jest w stanie pokryć 100% szkodę na nowym samochodzie. Lub nawet 10000. Gdybyś był poszkodowanym w życiu byś tych pieniędzy nie odzyskał.

Zawsze można mu zlicytowac dom, samochód etc.

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:32 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Adam_ napisał(a):
marecki900 napisał(a):

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Tak normalnie pstrykniesz palcem a to się samo zrobi :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Na Allegro je może wystawisz ?

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:33 
Forumowy terrorysta

Bobby_Valentino napisał(a):
To wszystko jest wina PO jakby Jarek był prezydentem albo chociaż p.o. to by czegoś takiego nie było.

Winą tęczowych Popaprańców nie jest powódź/zmiana warunków atmosferycznych itd, ale zaniedbania dotyczące infrastruktury wodnej na terenach narażonych na wystąpienie powodzi. Jeśli problemem są pieniądze, to trzeba zlikwidować KRUS i będzie rocznie kilka miliardów złotych (a rządzi PO 3 lata) niech bamber płaci tak jak przedsiębiorca. Ale pośrancy tego nie zrobią, bo pesele wyjdą z koalicji, więc interes partyjny jest ważniejszy.

To samo dotyczy wprowadzenia stanu klęski żywiołowej.

marcin87k napisał(a):
odpowiedzialność za to wszystko powinna wyglądać tak:

zapobieganie klęskom żywiołowym - PAŃSTWO np. budowanie zbiorników retencyjnych/ regulacja rzek
pomoc w czasie klęsk żywiołowych - PAŃSTWO np. wysyłanie odpowiednich służb na miejsce
pomoc finansowa na skutek klęsk żywiołowych - we WŁASNYM ZAKRESIE czyli najprościej UBEZPIECZENIA

Zgadzam się, a co za tym idzie skończyć trzeba z postawą roszczeniową różnych grup społecznych: rolników, górników. Rolnicy nie mają pieniędzy, mimo, że dostają dotacje z UE, płacą niskie ubezp itd. Jest wolny rynek nie potrafi bamber prowadzić dochodowego gospodarstwa, jego problem, nie ubezpieczył się, jego problem. Dziecioroby wyciągające rekę po zasiłki społeczne, itd przykłady można mnożyć.

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:33 
Przyjaciel forum

Adam_ napisał(a):
Neguje tylko PRZYMUS

wałkujemy to od kilku stron w tym temacie a ty wracasz do punktu wyjscia,

Adam_ napisał(a):
Po za tym sąd nie każe Ci płacić 5k miesięcznie jesli nie będzie mógł tego wyegzekwować.

no jasne w końcu niektóre leki kosztują 3,5 zl a leczenie jest darmowe bo płaci NFZ czyli my wszyscy
to co piszesz to nie sprawa o wysokosc alimentów

Adam_ napisał(a):
wybacz

wybaczam

Adam_ napisał(a):

pod warunkiem ze go ma, domu nie sprzedaje sie w 5min, a często poszkodowanym sa potrzebne pieniądze zaraz a nie po 3 mies

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:37 

renoraines napisał(a):
Winą tęczowych Popaprańców nie jest powódź/zmiana warunków atmosferycznych itd, ale zaniedbania dotyczące infrastruktury wodnej na terenach narażonych na wystąpienie powodzi.

A winy PiS`u tu niema tak ?

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:39 
Przyjaciel forum

A winy PiS`u tu niema tak ?

i zaczyna sie :cisza:

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:39 
Specjalista

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47
KotSylwester napisał(a):
Co do ubezpieczenia gospodarstw od powodzi za 100-200zł. Czy może ktoś wkleić RZETELNE źródło?

To jest taryfa jednego z TU z jakim mam podpisana umowe . Jezeli ubezpieczasz dom jako rolnik to masz przelicznik 0.1% wiec przy wartosci ok 100tys ( uwierz mi ze moze wydawac sie to smieszn ale wikszosc rolnikow takie watosci domow deklaruje) wychodzi skladka 100zl do tego pare hektarow ziemi po 2 zl za Ha + nawet stodola i garaz na 50tys i wyjdzie ok 200zl.

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
marcin87k napisał(a):
jednak państwo też od czegoś jest i na pewno nie jest to tylko wojsko, policja, sądy czy tworzenie prawa..... bez jaj

młody jesteś, moze jeszcze nie do końca wykształcony, wiec mozna Ci wybaczyć... :) co to znaczy bez jaj? do czego wg Ciebie powinno byc jeszcze zobowiązane państwo? inaczej - na co chciałbyś jeszcze płacic do wspólnej kasy?

marcin87k napisał(a):
zapobieganie klęskom żywiołowym - PAŃSTWO np. budowanie zbiorników retencyjnych/ regulacja rzek
pomoc w czasie klęsk żywiołowych - PAŃSTWO np. wysyłanie odpowiednich służb na miejsce

a o samorządach słyszałes? to takie struktury administarcyjne tyle, ze zdecentralizowane. im mniejsza centralizacja - tym lepiej rozdysponowane zasoby. najłatwiej sens samorządów ujrzeć na przykładzoe jakiegos bardzo duzego Państwa - np. USA - czy uwazasz, ze jak zasypie śniegiem Nowy Jork to za odśniezanie maja płacić również mieszkańcy Kaliforni?

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:42 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
renoraines napisał(a):
Winą tęczowych Popaprańców nie jest powódź/zmiana warunków atmosferycznych itd, ale zaniedbania dotyczące infrastruktury wodnej na terenach narażonych na wystąpienie powodzi.

Przez 13 lat od ostatniej większej powodzi to i oni, i pisdy i inne lewactwo rządziło. Ciekawe który coś zrobił? No i co to za cudowna infrastruktura ma pomóc jak ktoś uparcie mieszka na terenie zalewowym? Może kolejne zapory i zbiorniki? Żeby następny razem jeszcze większe straty były?

Darek napisał(a):
pod warunkiem ze go ma, domu nie sprzedaje sie w 5min, a często poszkodowanym sa potrzebne pieniądze zaraz a nie po 3 mies

No bo przecież z OC to na drugi dzień na złotej tacy przyniosą z nawiązką i pocałowaniem w rękę w ramach przeprosin za niedogodności.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:52 

Tomek napisał(a):
No bo przecież z OC to na drugi dzień na złotej tacy przyniosą z nawiązką i pocałowaniem w rękę w ramach przeprosin za niedogodności.

I głową sprawcy :cwaniak:

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
No rzeczywiście ja mam w dupie to co robię na drodze jak widzę że ktoś mi drogę zajeżdża to walę w niego przecież mam OC ! A jak przypieprzę za mocno to se SAVE`a wgram i drugi raz walnę ! O !
jawa85 napisał(a):
Czy trzeba mieć pozwolenie na używanie prądu elektrycznego? Trzeba ubezpieczyć obowiązkowo żelazko? A masowo ludzie podpalają innym domy żelazkami i rażą się wzajemnie prądem?

Ale po co robić ubezpieczenie na żelazko jak jest jedno od kradzieży, pożaru zalanie itp ?

A jak ostrożnie jeździłbyś bez ubezpieczenia? Mniej ostrożnie czy bardziej?

A co do żelazka, to od kiedy ubezpieczenie domu obejmuje jego podpalenie przez pozostawione żelazko?

KotSylwester napisał(a):
WOW, ale powiedz PO CO mi pełna odpowiedzialność emeryta rencisty, który swoim Seicento skasuje mi moje 911 odebrane tydzień wcześniej z Salonu? Albo spowoduje karambol na 20aut? Co on z tym zrobi? Posadzą go na resztę życia dla mojej satysfakcji?

No tak, dużo sprawiedliwsze jest jak się wszyscy obowiązkowo ubezpieczeni zrzucą na Twoje 911 :wstyd:

Tomek napisał(a):
Przez 13 lat od ostatniej większej powodzi to i oni, i pisdy i inne lewactwo rządziło. Ciekawe który coś zrobił? No i co to za cudowna infrastruktura ma pomóc jak ktoś uparcie mieszka na terenie zalewowym? Może kolejne zapory i zbiorniki? Żeby następny razem jeszcze większe straty były?

Ty się nie znasz. Państwo powinno budować zapory i wały, bo w ten sposób tworzy się miejsca pracy i napędza koniunkturę :rotfl:

A tak na serio, to dziś pan naukowiec w Trójce przedstawił ciekawą statystykę.
Przyjęli jakiś tam duży rozmiar powodzi na potrzeby badania.
Statystycznie zdarzał się 1x na 100lat na rzekach.
Jednak na rzekach uregulowanych już 10x na 100lat.
Na rzekach uregulowanych w jakimś tam % przyjętym 6x na 100lat.

A przykład mam prosty. Biebrza wylewa momentami na kilka kilometrów. Nikt tam jednak wałów nie zbudował i nie mieszka, a my nie musimy go ratować i płacić. A jak czasem zaleje kogos mieszkającego jednak za blisko, to żadnej afery nikt nie robi. Po prostu się chłop z miejscówką przeliczył i jego problem :]

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:56 
Specjalista

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47
Tomek napisał(a):

Predzej dostaniesz od TU niz od osoby ktora nie ma OC i jest niewyplacalna bo zarabia najnizsza krajowa.

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
jawa85 napisał(a):
Tomek napisał(a):

Predzej dostaniesz od TU niz od osoby ktora nie ma OC i jest niewyplacalna bo zarabia najnizsza krajowa.

Tak ciężko pojąć, że dość szybko ludzie jednak nauczyli by się, że lepsze jest ubezpieczenie albo chodzenie pieszo niż spowodowanie szkody i zgnicie w więzieniu?
Nie wkładasz palca do kontaktu bo Cię prąd zabije.

PostNapisane: 19 maja 2010, 16:59 
Forumowy terrorysta

Tomek napisał(a):
renoraines napisał(a):

Przez 13 lat od ostatniej większej powodzi to i oni, i pisdy i inne lewactwo rządziło. Ciekawe który coś zrobił? No i co to za cudowna infrastruktura ma pomóc jak ktoś upardzie mieszka na terenie zalewowym? Może kolejne zapory i zbiorniki? Żeby następny razem jeszcze większe straty były?

:rotfl: nic sie nie zmieni, bo to wina PISU, SLD, AWS, KLD, UD, wcześniej komuny, II RP, rozbiorów, królow elekcyjnych, Jagiellonów, Piastów, itd, suma suamrum za powodź odpowiedzialny jest Mieszko I :rotfl:

Analogicznie.Nowy dyrektor, po jakimś czasie nastapiła kradzież z terenu firmy, bo dziura w płocie. Kto jest odpowiedzilany? Poprzednia dyrekcja, bo to za jej rządów zniszczeniu uległo ogrodzenie? Czy nowa dyrekcja, bo zaniedbała swoje obowiązki, nie zrobiła protokułu zdawczo-odbiorczego i nie nakazała naprawić ogrodzenia?

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1