BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 21:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: nie ogłoszą stanu klęski żywiołowej bo ....
PostNapisane: 19 maja 2010, 17:00 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
KotSylwester napisał(a):
WOW, ale powiedz PO CO mi pełna odpowiedzialność emeryta rencisty, który swoim Seicento skasuje mi moje 911 odebrane tydzień wcześniej z Salonu? Albo spowoduje karambol na 20aut? Co on z tym zrobi? Posadzą go na resztę życia dla mojej satysfakcji?

AC sobie kup. Albo na ulice nie wyjeżdżaj.

qqiz napisał(a):
A przykład mam prosty. Biebrza wylewa momentami na kilka kilometrów.

Ha, Biebrza wylewa co roku :) Trzeba by to jakoś wykorzystać :hyhy: :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 19 maja 2010, 17:01 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
qqiz napisał(a):
A jak ostrożnie jeździłbyś bez ubezpieczenia? Mniej ostrożnie czy bardziej?

Jak nie mam OC to nie jeżdżę. Jakiś dziwny masz tok myślenia. Zawsze jeżdżę tak samo ostrożnie bo to chyba nie kwestia tego że coś komuś zepsuje tylko że mi łeb urwie jak przeholuje.

qqiz napisał(a):
A co do żelazka, to od kiedy ubezpieczenie domu obejmuje jego podpalenie przez pozostawione żelazko?

Od dnia kiedy je sobie wykupisz.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 maja 2010, 17:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Bobby_Valentino napisał(a):
qqiz napisał(a):
A jak ostrożnie jeździłbyś bez ubezpieczenia? Mniej ostrożnie czy bardziej?

Jak nie mam OC to nie jeżdżę. Jakiś dziwny masz tok myślenia. Zawsze jeżdżę tak samo ostrożnie bo to chyba nie kwestia tego że coś komuś zepsuje tylko że mi łeb urwie jak przeholuje.

qqiz napisał(a):
A co do żelazka, to od kiedy ubezpieczenie domu obejmuje jego podpalenie przez pozostawione żelazko?

Od dnia kiedy je sobie wykupisz.

Odważyłeś się przetestować czy zadziała po takim podpaleniu? ;)

Nie mam tu konkretnej umowy ubezpieczenia domu, ale nie wyobrażam sobie aby ubezpieczyciel godził się płacić Ci za dom, który sam podpaliłeś. Zacytuję jedynie za stroną http://www.ubezpieczeniemieszkania.pl z artykułu dotyczącego ogółu zasad ubezpieczeń:
Cytuj:
Wyłączenia to sytuacje, kiedy firma ubezpieczeniowa zastrzega sobie prawo do nie wypłacenia odszkodowania z danego tytułu, np. nie zapłacą za szkody powstałe w wyniku naszego niedbalstwa

A co do o.c. to skoro bez nie jeździsz, to tym bardziej nie widzę problemu obowiązku. Jego brak szybko wyeliminowałby pewien gatunek ludzi, czy to poprzez egzekucję, czy więzienie, czy naukę na przykładzie kolegi :)

PostNapisane: 19 maja 2010, 17:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
renoraines napisał(a):
trzeba zlikwidować KRUS i będzie rocznie kilka miliardów złotych (a rządzi PO 3 lata)

ktoś kto tak formułuje wypowiedź musi być albo ignorantem, albo nie z pełna rozumu. pijesz do PO, więc domyslam się, żeś elektorat PIS (jedynie wyborcy PIS sa tak zajadli w swej niekonstruktywnej krytyce), partii, która rządziła przez 3 lata, mało tego - jako jedna z niewielu w historii postkomunistycznej Polski miała pełnie władzy i nie zlikwidowała KRUS-u - dlaczego - każdy wie - przecież jakoś musiała iobłaskawić swoich PARTNERÓW z Samoobrony... do braku konsekwencji i kręgosłupa w szeregach partii PIS wszyscy juz przywyknęli. do ignorancji, wybiórczego myslenia i oportunizmu wyborców tej partii ja nie przywykne nigdy... cóż już dawno przestałem liczyć na rozsadek zwolenników partii ludzi o brudnych butach...

Ostatnio edytowano 19 maja 2010, 17:19 przez bierute, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19 maja 2010, 17:17 

qqiz napisał(a):
A co do o.c. to skoro bez nie jeździsz, to tym bardziej nie widzę problemu obowiązku. Jego brak szybko wyeliminowałby pewien gatunek ludzi, czy to poprzez egzekucję, czy więzienie, czy naukę na przykładzie kolegi :)

Widzę że nic nie kumasz. Nie mam OC nie jeżdżę bo nie będę płacił z własnej kieszeni za spowodowane przeze mnie ewentualne zniszczenia czyjegoś mienia lub zdrowia.

PostNapisane: 19 maja 2010, 17:17 
Zacna persona forum

bierute napisał(a):
renoraines napisał(a):
trzeba zlikwidować KRUS i będzie rocznie kilka miliardów złotych (a rządzi PO 3 lata)

ktoś kto tak formułuje wypowiedź musi być albo ignorantem, albo nie z pełna rozumu. pijesz do PO, więc domyslam się, żeś elektorat PIS (jedynie wyborcy PIS sa tak zajadli w swej niekonstruktywnej krytyce), partii, która rządziła przez 3 lata, mało tego - jako jedna z niewielu w historii postkomunistycznej Polski miała pełnie władzy i nie zlikwidowała KRUS-u - dlaczego - każdy wie - przecież jakoś musiała iobłaskawić swoich PARTNERÓW z Samoobrony... do braku konsekwencji i kręgosłupa w szeregach partii PIS wszyscy juz przywyknęli. do ignorancji, wybiórczego myslenia i oportunizmu wyborców tej partii ja nie przywykne nigdy...

E tam.. likwidacja KRUS.
Lepiej zlikwidować OFE i ZUS :hurra:

qqiz napisał(a):

Widzę że nic nie kumasz. Nie mam OC nie jeżdżę bo nie będę płacił z własnej kieszeni za spowodowane przeze mnie ewentualne zniszczenia czyjegoś mienia lub zdrowia.

Rozumiem, że innych uważasz za kretynów, którzy nie potrafią podejmować racjonalnych decyzji :wstyd:

PostNapisane: 19 maja 2010, 17:20 

qqiz napisał(a):
Rozumiem, że innych uważasz za kretynów, którzy nie potrafią podejmować racjonalnych decyzji :wstyd:

Oczywiście. Polacy w tym brylują.

PostNapisane: 19 maja 2010, 17:26 
Zacna persona forum

qqiz napisał(a):

Oczywiście. Polacy w tym brylują.

Wprowadźmy więc obowiązkowe ubezpieczenie od wszelkich głupich czynów.
Obejmie stłuczkę samochodem, podpalenie domu żelazkiem, budowę domu na terenie zalewowym, nurkowanie pod lodem, skoki z balkonów, zatrucie metanolem i otrucie sąsiada kiełbasą z niebadanej świni :]

Oczywiście musi być obowiązkowe, bo jakże by inaczej.
Ludzie są głupi, trzeba ich obronić przed nimi samymi. :]

I wszyscy będą żyli długo, bezpiecznie i spokojnie w krainie wiecznej szczęśliwości.

PostNapisane: 19 maja 2010, 17:30 

qqiz napisał(a):

Dokładnie. Nie trzeba być sędziwym dziadkiem z brodą i bagażem doświadczeń żeby to zrozumieć.

PostNapisane: 19 maja 2010, 17:31 
Forumowy terrorysta

bierute napisał(a):
renoraines napisał(a):

ktoś kto tak formułuje wypowiedź musi być albo ignorantem, albo nie z pełna rozumu. pijesz do PO, więc domyslam się, żeś elektorat PIS (jedynie wyborcy PIS sa tak zajadli w swej niekonstruktywnej krytyce), partii, która rządziła przez 3 lata, mało tego - jako jedna z niewielu w historii postkomunistycznej Polski miała pełnie władzy i nie zlikwidowała KRUS-u - dlaczego - każdy wie - przecież jakoś musiała iobłaskawić swoich PARTNERÓW z Samoobrony... do braku konsekwencji i kręgosłupa w szeregach partii PIS wszyscy juz przywyknęli. do ignorancji, wybiórczego myslenia i oportunizmu wyborców tej partii ja nie przywykne nigdy...

Uderz w stół :rotfl: , mieszkasz w mieście, ale masz ''gospodarkje'' i ubezpieczasz sie w Krusie? hahaha.
Posrany elektorat, aferzysci, kryminaliści i dojdą do tego nieuki, patrz temat ''Ulga dla licealistów - nauczyciele są w szoku''

PostNapisane: 19 maja 2010, 17:33 
Zacna persona forum

qqiz napisał(a):

Dokładnie. Nie trzeba być sędziwym dziadkiem z brodą i bagażem doświadczeń żeby to zrozumieć.

Pamiętaj tylko, że Ciebie też zaczną bronić przed Tobą samym i Twoimi decyzjami :]
Gorzej, że z tak proregulacyjnym podejściem zauważysz to po fakcie :(

PostNapisane: 19 maja 2010, 17:39 
renoraines napisał(a):
trzeba zlikwidować KRUS i będzie rocznie kilka miliardów złotych (a rządzi PO 3 lata) niech bamber płaci tak jak przedsiębiorca

A co to niby ma znaczyć?

PostNapisane: 19 maja 2010, 17:41 
Specjalista

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47
Najlepiej zlikwidowac wszystko zeby nie bylo niczego... :D A swoja droga to temat rozwija sie w zastraszajaym tempie, moze to powinno byc forum polityczne a nie BMW ;)

PostNapisane: 19 maja 2010, 17:43 
Zacna persona forum

Fryderyk napisał(a):
renoraines napisał(a):
trzeba zlikwidować KRUS i będzie rocznie kilka miliardów złotych (a rządzi PO 3 lata) niech bamber płaci tak jak przedsiębiorca

A co to niby ma znaczyć?

To znaczy, że przy okazji powodzi warto zalobbować za pomysłem, żeby miast wszystkim lżej i lepiej, zrobić wszystkim drożej, trudniej i gorzej :hyhy:

:rotfl:

PostNapisane: 19 maja 2010, 17:43 
jawa85 napisał(a):
Najlepiej zlikwidowac wszystko zeby nie bylo niczego... :D

Tak. Zamykam temat, skoro zaczynają się takie pojazdy.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1