BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 lipca 2025, 18:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46] podłączenie noki 6310i
PostNapisane: 21 maja 2010, 21:50 
Forumowicz

Witam, posiadam e46 z 2003 roku, z radiem professional i oryginalnym zestawem do noki 6310i które znajduje się z tunelu środkowym. Specjalnie dziś wymieniałem jeden z telefonów i nabyłem ową nokie. Wsadzam ją do korytka tam gdzie producent chce żeby ją umieścić i... nic, tylko ładuje, nie potrafię tego telefonu połączyć z autem. Jak to zrobić, bo już godzine kombinowałem, książki mam po niemiecku i nic nie rozumiem poza obrazkami. Mam dołączony w dokumentach jakiś kod, ale nie wiem do czego on służy.
Jak ktoś obsługuje ten zestaw, albo ma pojęcie to niech mi pomoże, bo jakoś to musi działać

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e46] podłączenie noki 6310i
PostNapisane: 21 maja 2010, 22:28 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36 sedan
Kod silnika: M50b25v
Garaż: Posiada to , to
uu nie wiem jak to powinno dzialac ale domyslam sie ze chodzi ci o to ze jak ktos zadzwoni to rozmawiasz przez radio samochodowe .. masz to w standardzie? z tego co slyszalem to potrzebne jest jakies specjalne ustrojstwo do tego ..i wtedy nawet w maluchu mozesz zainstalowac ;)

Byla -- viewtopic.php?f=6&t=86211
Obecna -- viewtopic.php?f=6&t=128243

PostNapisane: 22 maja 2010, 08:39 
Forumowicz

Mam wszystko serynie do tego auta przygotowane, t.zn adapter do danego modelu telefonu, bo inny po prostu nie wejdzie, na kierownicy są przyciski do przełączania R/T i ten malutki przycisk z ludkiem który mówi :P. Na ekranie 16:9 (radio professional) jest funkcja telefonu. Na dachu jest antena do wzmocnienia sygnału telefonicznego. Po Nokia 6310i ma z tyłu otwór antenowy, taki sam jest w adapterze. Już nie wiem co z tym robić?

PostNapisane: 22 maja 2010, 09:54 
Częsty bywalec

Moje BMW: Perełka
Kod silnika: M52TUB28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93554
telefon z radiem laczy sie poprzez bluetooth ;) ta przystawka to tylko wzmacniacz antenowy + ladowarka ;)

wiem bo sam wlasnie takie cudo mam.

jesli znasz niemiecki to jednej z ksiazek samochodu jest wszystko opisane, jak nie to podrzuce Ci to popoludniu przetlumaczone ;p

PostNapisane: 22 maja 2010, 12:40 
Forumowicz

aha, to takie coś, mam wszystkie książki do tego auta, znalazłem w jednej jakiś kod, nie wiem do czego ma on służyć. Niemieckiego nie znam, więc z niecierpliwością czekam na pomoc i opis jak to podłączyć ze sobą, jak również jakie funkcje to posiada, czy książkę telefoniczną będę mieć widoczną w radiu 16:9?

PostNapisane: 22 maja 2010, 12:53 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e91
a co tu do tłumaczenia.
wyłączony zapłon, trzymasz 3 sek przycisk z ludkiem ale w konsoli z tel albo w podłokietniku.
przekręcasz kluczyk na zapłon, cały czas trzymając ten guzik. po następnych 3 sek puszczasz guzik. w telefonie włączasz BT i wyszukujesz BMWXXXXXX. łączysz sie, podając ten PIN, ładuje sie kasiazka, testujesz dzwonienie, wyłączasz zapłon. dziekuje

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

PostNapisane: 22 maja 2010, 13:30 
mam Business CD, z VINu: S640A CAR TELEPHONE PREPARATION Instalacja pod montaż tel. uniwers.
czego jeszcze potrzebuję, żeby łączyć się z telefonem przez bluetooth żeby tak działało:
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&feat ... -x5wnnXAVQ

PostNapisane: 22 maja 2010, 13:41 

łoo dobre. o ile w ogóle masz taki voice to i tak musiałbyś do tego gadać po angielsku, a najszybciej po niemiecku...

Moja była gruba 330cd

PostNapisane: 22 maja 2010, 21:47 
Forumowicz

i za kazdym razem trzeba tak robić, czy auto zapamięta telefon i gdy wejde to juz będzie działać?

PostNapisane: 23 maja 2010, 00:01 

jak tylko dodasz w tel do urządzeń powiązanych to za każdym razem jak przekecisz kluczyk bedziesz miał juz połączenie

Moja była gruba 330cd

PostNapisane: 23 maja 2010, 09:55 
Forumowicz

jeszcze jedno, jak dokładnie przycisk z ludkiem mam trzymać, ten na kierownicy pod przyciskiem R/T czy ten w adapterze telefonu w tunelu środkowym? Bo podłokietnika to ja nie mam :P

PostNapisane: 23 maja 2010, 12:07 

w tunelu

Moja była gruba 330cd

PostNapisane: 23 maja 2010, 12:33 
Forumowicz

powiem tak, zrobiłem tak jak pisałeś i na początku zaświeciły mi się kontrolki zielona i pomarańczowa nad przyciskiem "słuchawka" wpisałem pin który był w papierach z auta i pojawiłsię komunikat na telefonie że odrzucono. Ale o dziwo jak wyłączam zapłon to na telefonie wyskakuje informacja "zerwano połącznie z BMW..., gdy włączam zapłon to pojawia sie informacja że połącznie z BMW jest aktywne. Niby wszystko fajnie, ale książki nadal nie mam, dzwonić nie potrafię, nawet jak wybieram na radiu numer, a gdy dzwonie z telefonu to nawet w telefonie jest cisza. Nie mam pojęcia o co z tym chodzi.Teraz telefon niby się łączy, dzwonić z niego się nie da, mam jakieś obce esemesy od nie wiem kogo, a diody już wogóle się nie świecą, chciałem ponownie tą operacje wykonać i już się nie da wogóle

PostNapisane: 23 maja 2010, 13:18 

też nie wiem... w instrukcji mam też kasowanie telefonu (ale po nie miecku). może trzeba zrobić... choć ja nie musiałem. może pomoże odłaczenie akumulatora, ale pewnie nie, bo radio ma pewnie swoją kość

Moja była gruba 330cd

PostNapisane: 23 maja 2010, 13:20 
Forumowicz

to co teraz mam zrobić?

PostNapisane: 23 maja 2010, 13:48 
Forumowicz

a może ktoś ma dostęp do polskiej instrukcji obsługi?

PostNapisane: 23 maja 2010, 14:25 
Forumowicz

Teraz jeszcze raz próbowałem coś z tym zrobić, i od kiedy połączył się telefon z radiem to przestało działać pokrętło głosu w ekranie, włączyć lub wyłączyć radio mogę, ale głosem mogę sterować tylko z kierownicy. Po drugie gdy dzwonie gdzieś nic nie słyszę, ale gdy tylko wyłączę zapłon podkreślam wyłączę to nagle słyszę drugą osobę w telefonie. Dodam że radio (muzyka) mi się wogóle nie wyłącza albo nie ścisz, po prostu leci a rozmowa której nie słyszę trwa, tylko dlaczego nikogo nie słyszę w głośnikach w aucie. pisaliście że to banał, a dla mnie to jakiś kanał, gdybym wiedział że to tak działa, albo wogóle nie działa tylko przy okazji rozpieprza inne rzeczy w aucie to bym nawet nie próbował tego uaktywniać, teraz nie mogę nawet rozmawiać przez ten telefon, muszę zawsze gdy podchodzę do auta wyłączać bluetooth w telefonie. Porażka, i nikt nie wie jak teraz to gówno wyłączyć. Zamiast poprawiać bezpieczeństwo i wygodę podróżowania mi to tylko poprawiło ciśnienie na wyższe. mam ochotę wyrwać ten ekran i wywalić to przez okno razem z telefonem!

PostNapisane: 23 maja 2010, 14:28 
Forumowicz

A w zakładce telefon w menu są jakieś same obce numery, mojej książki oczywiście nie ma. Pojawia się tylko napis Please Wait. Czekałem 20 minut i nadal napis jest zero jakiegokolwiek efektu, poza tym że akumulator mi rozładowuje

PostNapisane: 23 maja 2010, 14:33 

zestaw głośnomówiący jest osobno. ja mam w słupkach

Moja była gruba 330cd

PostNapisane: 23 maja 2010, 14:40 
Forumowicz

Nie rozumiem, to po co ten cały adapter? po co funkcja telefonu, ja w słupkach mam tylko kurtyny powietrzne, mikrofon niby jest koło lusterka. Ja już nie nie rozumiem o co z tym chodzi.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1