BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 21:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kurier
PostNapisane: 25 maja 2010, 19:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Ja mam pytanko do Was koledzy, odbiegające troszkę od tematu ale jednak chodzi o kuriera, a dokładnie o opłatę kurierską ;]

Jaką firmę polecacie do wysyłki felg z oponami, chodzi mi konkretnie o opłaty, gdzie będzie najtaniej, a zarazem solidnie oczywiście. Mnóstwo tych firm istnieje, a przeszukując cennik w googlach wiem mniej niż wiedziałem ;) Dziwne te ramki opłat bo idzie to raczej w 2 pudełkach ale nie wiem czy obliczając opłatę wychodzi ona za 1 pudełko czy za dwa

Proszę o konkrety osoby zorientowane za co z góry ślicznie dziękuję ;]

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 25 maja 2010, 20:50 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Compact
Kod silnika: N42B18
Przypuszczam że waga koło 70kg więc u UPS zapłacisz koło 70 zł jeśli podzielisz to na 2 paczki.

PostNapisane: 25 maja 2010, 21:27 
Przyjaciel forum

GaRRnek napisał(a):
Przypuszczam że waga koło 70kg więc u UPS zapłacisz koło 70 zł jeśli podzielisz to na 2 paczki.

Tylko, że mi chodzi o konkret ;) Bo tak po łebkach to przeglądałem właśnie cenniki kurierów ale ciężko jest to ogarnąć bo wyliczam niby za 2 paczki, a podobno ta cena, która wyjdzie jest za jedną paczkę podana

Felgi 15-stki, a waga w granicach 35-40 kg.

PostNapisane: 25 maja 2010, 21:57 
Uzależniony od forum :)

binta, jak chcesz konkret to dzwoń po firmach kurierskich z konkretnym pytaniem. My mamy umowę i za 4 felgi - 2x17zł + vat ;)

PostNapisane: 25 maja 2010, 22:26 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
binta, jak chcesz konkret to dzwoń po firmach kurierskich z konkretnym pytaniem. My mamy umowę i za 4 felgi - 2x17zł + vat ;)

Kocie, po to pytam na forum, aby nie dzwonić do dziesięciu firm kurierskich i wszystkim "śpiewać" to samo, czekając na obliczenia i odpowiedź ;) Z racji tego, że mi się nie śpieszy bo felgi, które chciałem kupić zostały mi "sprzątnięte sprzed nosa" :mur: , to mam czas na zapytanie na forum i uzyskanie, mam nadzieje satysfakcjonującej mnie odpowiedzi od osoby, która ma konkretne informacje - być może samego pracownika jakiejś firmy kurierskiej. Nie trafie na nikogo kto będzie mi w stanie pomóc, a kupię w tym czasie felgi i będę potrzebował natychmiastowej informacji to zacznę wykonywać telefony po firmach kurierskich, a na razie liczę na pomoc forumowiczów :ok:

Pisząc "my", kogo masz na myśli ?? Bo kwota podana przez Ciebie (granice 40 zł. z vatem za 2 pudełka) jest bardzo przyjemna :)

PostNapisane: 25 maja 2010, 22:41 
Uzależniony od forum :)

firma w której pracuję ma taką cenę w dwóch firmach kurierskich,

Zadzwon do: DHL, TNT, UPS, Siódemka, Arrows, DPD i już. A cena z forum.. się okaże że nie gabaryt, że źle zapowane, że cośtam srośtam i cena nie będzie realna.

PostNapisane: 26 maja 2010, 07:36 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
firma w której pracuję ma taką cenę w dwóch firmach kurierskich,

Zadzwon do: DHL, TNT, UPS, Siódemka, Arrows, DPD i już. A cena z forum.. się okaże że nie gabaryt, że źle zapowane, że cośtam srośtam i cena nie będzie realna.

Racja w sumie. Dzięki :ok:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1