witam,stałem się posiadaczem bmw e38 1998 rok silnik mn73n 5.4 benzyna v12 nie pracuje lewa strona silnika, brak usterek w dme, dme2, eml. silnik widzi prawidłową temperaturę, obroty, czujniki położenia wału i wałka zmierzone oscyloskopem, sterowniki silnika zamieniane miejscami, jak również flashe i epromy . Nie przynosi rezultatu zaznaczę jednak, że po zamianie wtyczek i zrobieniu synchro zaczyna pracować lewa, (oczywiście bez prawej) strona nie utrzymuje jednak wolnych obrotów i gaśnie. auto diagnozowałem inpa, solus pro, ktsem, pasoftem. adaptacje kasowane i wykonane, według informacji podanych w WDS. Zaznaczę, iż wymieniłem sondy, świece przewody, auto kupiłem nie pracujące, nie było synchro ale stało z tego powodu pól roku w krzakach. Na codzień zajmuje się elektroniką i układami wtryskowymi ale tylko diesel, więc posiadam warunki i sprzęt a nie koniecznie wiedzę i doświadczenie w silnikach iskrowych a w szczególności tak zaawansowanych, próby posiłkowania się wiedzą zaczerpniętą z esitronika i WDSA spełzają na niczym pozdrawiam
|