BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 13 września 2025, 18:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46]320d tluczenie z tylu
PostNapisane: 12 czerwca 2010, 00:48 
Częsty bywalec

Garaż: było e46 320d <>

jest e92 335 <>
witam od jakiegos czasu obserwuje u siebie w aucie dziuwne stukania tak jakby walenie w podloge opisze jak to wyglada a mianowicie : wzucam jeden z jeden na dwa i od 1700rpm do 3500 podczas wdepniecia pedalu w podloge i ogolnie tez podczas delikatnego przyspieszania ale nie zawsze slychac tuczenie nie jedno pukniecie czy dwa jak jest opisywane w innych postach,tylko walenie w podloge tak jakby bo nie moge tego zlokalizowac. towazyszy temu drganie auta to tuczenie dochodzi tak jakby z tylu spod kanapy najczesciej jak wdepne pedal w podloge tak wystepuje .dzieje sie to na biegu od 2 do 5 .moze to jest glupie ale wydaje mi sie jakby dyfer walil w wozek w ktorym jest zainstalowany .podczas tego zaobserwowalem ze asc tez czasami sie zapali czyli tak jakby utrata przyczepnosci .macie jakies pomysly jest to mozliwe ze podpora walu tak wali ??napewno nie jest to poducha dyfra z rreal oem numer 9

Tytuł: Re: [e46]320d tluczenie z tylu
PostNapisane: 12 czerwca 2010, 00:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 323i
Kod silnika: M52tuB25
Ma to zapewne związek jeden w całym twoim problemie z innych postów z czujnikiem prędkości obrotowej, który jak pokazałeś na diagnozie, sporadycznie wariuje i wtedy auto gubi odczyt prędkości obrotowej, przez co wariują systemy które z tego korzystają.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 12 czerwca 2010, 01:03 
Częsty bywalec

jest e92 335 <>
mozliwe ale tyle problemow mi sie na raz zebralo ze chyba dostane nagrode miesiaca za awaryjnosc w czerwcu:)tylko ze kolego elektronika nie wywoluje tych uderzen tych bic czy jak to nazwac a sa takie nie wiem jak opisac jakbys strzelal z karabinku automatycznego taka seria strzalow tak jakby

PostNapisane: 12 czerwca 2010, 01:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 323i
Kod silnika: M52tuB25
Może jeżeli wariuje odczyt prędkości. Ty mu w gaz a on dostosuje obroty do innej prędkości i wtedy chce a nie może i przyhamowuje choć powinien ciągnąć.
Przez co mogą być dziwne odgłosy z wału napędowego a bardziej z tylnego mostu.

PostNapisane: 12 czerwca 2010, 14:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: e91,e39
2zerozero7 napisał(a):
witam od jakiegos czasu obserwuje u siebie w aucie dziuwne stukania tak jakby walenie w podloge opisze jak to wyglada a mianowicie : wzucam jeden z jeden na dwa i od 1700rpm do 3500 podczas wdepniecia pedalu w podloge i ogolnie tez podczas delikatnego przyspieszania ale nie zawsze slychac tuczenie nie jedno pukniecie czy dwa jak jest opisywane w innych postach,tylko walenie w podloge tak jakby bo nie moge tego zlokalizowac. towazyszy temu drganie auta to tuczenie dochodzi tak jakby z tylu spod kanapy najczesciej jak wdepne pedal w podloge tak wystepuje .dzieje sie to na biegu od 2 do 5 .moze to jest glupie ale wydaje mi sie jakby dyfer walil w wozek w ktorym jest zainstalowany .podczas tego zaobserwowalem ze asc tez czasami sie zapali czyli tak jakby utrata przyczepnosci .macie jakies pomysly jest to mozliwe ze podpora walu tak wali ??napewno nie jest to poducha dyfra z rreal oem numer 9

Witaj mam to samo wszystko sprawne podpory lacznik tylko przegub wenetrzny tylni ma luz.

PostNapisane: 13 czerwca 2010, 05:43 
Forumowicz

Moje BMW: E-46
Kod silnika: M 47
Witam-na 99% masz wyrwany z podłogi przy lewym kole z tyłu uchwyt który trzyma ten wózek w którym jest osadzony tylni most.Wejdz pod auto i zobacz z lewej strony czy podłoga nie pekła.Pozdrawiam.

PostNapisane: 13 czerwca 2010, 16:20 
Częsty bywalec

jest e92 335 <>
tomek1975, jakbys sie odniosl do tego rysunku w ktorym miejscu bo ja poduszki te wymienialem dokladnie to numer 4 na tym rysunku mialem wymieniane http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30

PostNapisane: 14 czerwca 2010, 14:45 
Forumowicz

Moje BMW: E-46
Kod silnika: M 47
Tak nr 4 ale zobacz czy pod tą poduszką nie pękła blacha w podłodze u mnie tak było.

PostNapisane: 14 czerwca 2010, 15:34 
Częsty bywalec

jest e92 335 <>
tomek1975, dzieki sprawdze:)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1