BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 15:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ghost_Rider - BMW E39 ///M5 AWARIA :( !!!! str. 21
PostNapisane: 16 czerwca 2010, 23:19 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 740iA
Kod silnika: M62TUB44
ladny OT zrobiliscie Panowie :cisza: powiem tak Marcinie :) niech eMka wraca do zdrowia i znowu smiga Boleslawcem, bo bez niej jakies to miasto smutne sie zrobilo :(

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 16 czerwca 2010, 23:40 
Częsty bywalec

Moje BMW: F34 335i
ja podobnie mysle jiGsaw- ale akurat najczesciej kupuje w ASO- bo najtaniej - mam znizki,
a i ceny uslug mam w takich samych cenach jak w innych sieciowych warsztatach.
Moje auta sprzedaja sie w kilka dni i zaden kupujacy nie narzeka na nie.
I zeby byla jasnosc- zamienniki kupujecie bo sa lepsze ?- NIE, bo sa TANSZE- ale nie dorabiajcie do tego ideologi ze sa takie same.
- z definicji juz czesc orginalna firmowa jest wzorem dla zamiennika ktory probuje jej dorownac.
WLASCICIEL M5 ZMIENIL POMPE PALIWA NA ORGINALNA A WY MU PISZECIE ZE PO CO ?- ZE SA DUZO TANSZE ZAMIENNIKI ?
To Wy nie potraficie czegos zrozumiec i pogodzic sie z tym ze ktos wybiera czesci ORI.
Znam wielu ludzi dla ktorych serwisowanie auta w ASO i na ORI czesciach to normalna sprawa- i nie dopuszczaja nawet mysli o szukaniu oszczednosci pod tym wzgledem- czasami tak jest ze ktos ma na to pieniadze.
Mam wrazenie ze sugerujecie ze jak ktos serwisuje auto w ASO to jest "glupcem" ktory wyrzuca pieniadze w bloto a ten kto kupuje zamienniki jest "cfanszy".
ta tendencje widze niestety wsrod uzytkownikow starszych aut- no ale samo zycie...
Jak pojechalbym obejrzec auto a sprzedajacy zaczalby opowiadac ze-
sprzeglo wymienilem ale na zamiennik firmy X bo takie samo ale tansze,
wachacze takze na firme Y bo "prawie" tak samo dobre jak ORI ale polowe tansze,
tarcze takze zamienniki bo przeciez ORI za drogie itd itd-
to chyba bym sie rozesmial w twarz- ORI jest tylko karoseria i motor ?
Kazdy robi co chce ze swoim autem i to na co go stac ale nie mozna wmawiac innym ze "prawie" to "to samo".

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 08:29 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Thomas_HD napisał(a):
ja podobnie mysle jiGsaw- ale akurat najczesciej kupuje w ASO- bo najtaniej - mam znizki,
a i ceny uslug mam w takich samych cenach jak w innych sieciowych warsztatach.
Moje auta sprzedaja sie w kilka dni i zaden kupujacy nie narzeka na nie.
I zeby byla jasnosc- zamienniki kupujecie bo sa lepsze ?- NIE, bo sa TANSZE- ale nie dorabiajcie do tego ideologi ze sa takie same.

Zacznijmy od tego że niema czegoś takiego jak ORI :) Ori to jest gami :) Nie piszę tego złośliwie tyko po co powielać błąd.

A ty nie dorabiaj ideologii że te co są w ASO są drożśze to i lepsze :) Sam piszesz że nie dotykasz się do samochodu tylko ktoś robi to za Ciebie ale negujesz od razu opinie ludzi którzy w tym siedzą i sami robią :) Mam ciut większa wiedzę od Ciebie bo kupuje i zamienniki i oryginalne części.

Thomas_HD napisał(a):
WLASCICIEL M5 ZMIENIL POMPE PALIWA NA ORGINALNA A WY MU PISZECIE ZE PO CO ?- ZE SA DUZO TANSZE ZAMIENNIKI ?To Wy nie potraficie czegos zrozumiec i pogodzic sie z tym ze ktos wybiera czesci ORI.

No bo wiele osób nie potrafi zrozumieć po co płacić dwa razy więcej za to samo tylko po to żeby miało znaczek BMW. To jak z koszulkami polo, możesz kupić LaCosta za 400zł i w Zarze czy Peeku za 80zł różnica będzie tylko w cenie i znaczku :)

Thomas_HD napisał(a):
Mam wrazenie ze sugerujecie ze jak ktos serwisuje auto w ASO to jest "glupcem" ktory wyrzuca pieniadze w bloto a ten kto kupuje zamienniki jest "cfanszy".

Jest taka tendencja ale na pewno nie w tym wątku.

Thomas_HD napisał(a):
Kazdy robi co chce ze swoim autem i to na co go stac ale nie mozna wmawiac innym ze "prawie" to "to samo".

Widzisz Ciebie się nigdy nie przekona że części jadą z tej samej taśmy tylko jedne mają te magiczne trzy literki.

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 09:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: to gokart
Kod silnika: M20B25
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=121082
Bobby_Valentino napisał(a):
To jak z koszulkami polo, możesz kupić LaCosta za 400zł i w Zarze czy Peeku za 80zł różnica będzie tylko w cenie i znaczku

Porównanie nieadekwatne do tematu. Przecież nie są produkowane w jednej fabryce jak zamienniki części.
Dotknij materiału firmy Tommy czy LaCoste i porównaj z tymi najtańszymi z Peek'a za 80 zł. Po pierwszym praniu masz fajną szmatkę do butów. Co oczywiście nie znaczy, że oscylując w granicach 100 zł nie można kupić czegoś lepszego :hyhy:

Poza tym LaCoste daje Ci coś więcej... Lans przez długie "s" :rotfl:

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 09:48 

djenker napisał(a):
To jak z koszulkami polo, możesz kupić LaCosta za 400zł i w Zarze czy Peeku za 80zł różnica będzie tylko w cenie i znaczku

Porównanie nieadekwatne do tematu. Przecież nie są produkowane w jednej fabryce jak zamienniki części.
Dotknij materiału firmy Tommy czy LaCoste i porównaj z tymi najtańszymi z Peek'a za 80 zł. Po pierwszym praniu masz fajną szmatkę do butów. Co oczywiście nie znaczy, że oscylując w granicach 100 zł nie można kupić czegoś lepszego :hyhy:

Poza tym LaCoste daje Ci coś więcej... Lans przez długie "s" :rotfl:

Chodziło mi o to że płaci się za znaczek ;) Mam polówki z krokodylem i takie z Peeka po nastu praniach i trzymają się tak samo dobrze :)

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 10:06 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nie wiem jak w motoryzacji ale w wielu innych branżach niby ten sam produkt pod różnymi markami może się jednak różnić nie tylko opakowaniem i ceną a właśnie jakością.

Z innej beczki to bym tak ASO nie gloryfikował, w jednym z warszawskich stoi teraz w dziale aut używanych beemka po dzwonie :P

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 12:09 
Forumowicz

Przecież od ładnych paru lat możesz w każdym ASO wybrać zamiennik.

Kepasa ? Przecież oni mają zamienniki na miejscu :oczami:

Bobby w Ciućkowie macie jakie inne ASO najwyraźniej

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 13:32 

olko napisał(a):
Bobby w Ciućkowie macie jakie inne ASO najwyraźniej

Czy to w Ciućkowie czy to w Berlinie i tu i tu za nie wiedzę się klienta "goli" :) Bo przepisy unijne i tu i tu takie same.

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 14:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Thomas_HD napisał(a):
LASCICIEL M5 ZMIENIL POMPE PALIWA NA ORGINALNA A WY MU PISZECIE ZE PO CO ?- ZE SA DUZO TANSZE ZAMIENNIKI ?
jeżeli są tańsze i RÓWNIE dobre to po co przepłacać, a zaoszczędzoną kasę Ghost_Rider mógłby kupić przepływki, albo jechać na hamownie. Zgadzam się z Bobym, że nie ma sensu przepłacać za znaczek ;) Dyskusja brzmi jak dyskusje na temat BMW i LPG :zdegustowany: Nie dajmy się zwariować.

A co do ASO to mam przykład. Firmowe A8 pojechało do ASO bo nie działała poprawnie elektryka siedzeń, zrobili, koszt to ponad 500zł, po dwóch dniach awaria wróciła :/ Kumpel rozebrał siedzienie, przeczyścił styki przy przyciskach, złożył wszystko i już kilka miesięcy jeździ bez problemów :zdziwko:

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 14:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Thomas oszczędzają nie tylko Ci którzy nie mają ale też Ci którzy mają dużo i myślą zamiast bezsensownie trwonić zarobione pieniądze. Oszczędność z rozsądku ;)

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 15:03 
Częsty bywalec

rozumiem pojecie oszczednosci-
ale nie rozumiem wyrzucania komus jezeli kupi cos Ori ze jest nierozsadny i zle zrobil-
bo uwazam ze zrobil najlepiej jak mozna.
Czasami tak jest ze ludzie maja i na Ori pompe, i na przeplywki i na hamownie :cwaniak:
i nie sa przez to nierozsadni.
A uzywane auto na Ori czesciach sa i zawsze beda drozsze od serwisowanych na zamiennikach.
Koniec kropka :kwasny:

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 15:07 
Przyjaciel forum

Kupowanie części w Aso jest wyrzucaniem pieniądzy w błoto- to również moje zdanie.
Kupił, wydał,przecież to jego kasa mnie nic do tego. Koniec kropka. :] :luka:

Ostatnio edytowano 17 czerwca 2010, 15:08 przez CiOoS, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 15:07 

Thomas_HD napisał(a):
ale nie rozumiem wyrzucania komus jezeli kupi cos Ori ze jest nierozsadny i zle zrobil-
bo uwazam ze zrobil najlepiej jak mozna.

Wrzucasz to ty ludziom którzy kupują zamienniki :)

Thomas_HD napisał(a):
A uzywane auto na Ori czesciach sa i zawsze beda drozsze od serwisowanych na zamiennikach.
Koniec kropka :kwasny:

heheheeh Taaak... A świstak siedzi i zawija je w papierki :rotfl:

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 15:09 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
CiOoS napisał(a):
Kupowanie części w Aso jest wyrzucaniem pieniądzy w błoto. Koniec kropka. :] :luka:

Dziękuje. Dobranoc.
:)

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

Tytuł: Re: Ori vs zamienniki - wydzielone z galerii Ghost_Rider
PostNapisane: 17 czerwca 2010, 15:55 
Częsty bywalec

Moje BMW: Em Fünf
Kod silnika: S62B50
Może i ja wyraże swoją opinie ;) Fajnie mieć i nabyć auto, które serwisuje się samemu, lub u sprawdzonego, pewnego mechanika na częściach z ASO. Ale nie każdego na to stać..... Moje zdanie wygląda tak, jeżeli np. tarcze hamulcowe, czy sprzegło będzie miało usunięte logo BMW, a będzie widniało pod logiem Sachs, Luk itd, zamiennik będzie dorównywał jakością części z ASO, lub bede wiedział, że na taśme produkcyjną np. M5 części dostarcza Luk, czy Sachs, to wybiore zamiennik :ok: Bo po co przepłacać :cisza: Ale teraz rodzi się pytanie, dlaczego to logo zostało usunięte ?? Dlatego, że wynika to z polityki firmy i ceny, czyli jest to to samo, ale płacimy za logo, w tym przypadku BMW, a gdy zostaje ono usunięte i jest pod inną nazwą jest tańsze, czy też produkt był od początku produkowany dla BMW, ale nie przeszedł testów/warunków jakości itd, zostaje uznany jako gorsza partia/odrzut i wtedy jest usuwane logo i zastepowane innym ;) A to wiedzą tylko nieliczni, a ja np. nie mam pewności jak to jest w 100%, i nie dam sobie reki uciąc, czt sprzęgło Sachs będzie tak samo dobre, jak to nabyte w serwisie........ Tak czy siak, nigdy nie kupywałem częsci z serwisu, czy to chodzi o amortyzatory, sprzęgło i elementy zawieszenia....

Ostatnio edytowano 17 czerwca 2010, 15:57 przez Ghost_Rider, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 15:57 
Przyjaciel forum

Poza tym Thomas:
- Olej i filtry zmieniałem w Aso - zajebitny argument przy sprzedaży auta :D Może u Dojczlandów to działa że jak serwisujesz auto w Aso to jesteś "gość"

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 16:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Thomas_HD napisał(a):
Czasami tak jest ze ludzie maja i na Ori pompe, i na przeplywki i na hamownie :cwaniak:
i nie sa przez to nierozsadni.
jeżeli chodzi o konkretny przykład Ghost_Ridera, to sam napisał że hamownia i przepływka poszły się je...ć, więc Santino podpowiedział mu że mógł taniej kupić zamiennik.. i nikt nikomu nie wrzuca :niepewny:
Nie uważam też żeby to miało znaczenie czy eMka jeździ na ori częściach czy na dobrych zamiennikach, bo czasem jest tak że zamiennik może dłużej chodzić niż oryginalna część. Ja kupuje zamienniki, samochód naprawiam sam, albo u znajomego mechanika, który zna się na rzeczy, i nie uważam że moja 3er jest gorsza od takiej samej, serwisowanej w ASO, gdzie tak naprawdę nie zawsze mamy pewność że wszystko jest zrobione należycie, za to ja kontroluję naprawy mojego samochodu, i jestem pewien że na przykład przy wymianie sworznia, zobaczę że końcówka drążka kończy żywot to ją wymienię, a w ASO albo nie zrobią tego wogóle, albo napiszą że zrobili a nie zrobili, albo wsadzą zamiennik i każą sobie płacić jak za ori. Skąd to wiem ?? Bo mam znajomego w serwisie Forda, i wiem ile ma części zamiennych w domu. Nie znaczy to że wszystkie ASO tak robią, ale to się zdarza.

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 16:09 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Nie znaczy to że wszystkie ASO tak robią, ale to się zdarza

Niestety w PL nagminnie ;)

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 16:49 
Częsty bywalec

Moje BMW: Em Fünf
Kod silnika: S62B50
Ja mogw wymienić kilka przykładów, w których ASO BMW mocno, ojjjj mocno poleciało w hu..... :cenzura: Ale nie można tez generalizować, ja wychodze z tego załeżenia, że na co pozwala mi wiedza i moje narzedzia to robie sam, reszte daje do zaprzyjaźnionych i pewnych mechaników :)

PostNapisane: 17 czerwca 2010, 16:52 
Częsty bywalec

CiOoS napisał(a):
Poza tym Thomas:
- Olej i filtry zmieniałem w Aso - zajebitny argument przy sprzedaży auta :D Może u Dojczlandów to działa że jak serwisujesz auto w Aso to jesteś "gość"

Oczywiscie- to sie nazywa Scheckheft i oznacza to masz ksiazke serwisowa postemplowana przegladami w ASO-
i nie chodzi o to ze jestes gosc tylko o to ze te auta sa po prostu DROZSZE NA RYNKU bo bardziej pewne.
Po tym co piszecie o Waszych przygodach z ASO - Polska zaczyna jawic mi sie jako dziki kraj ...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1