BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 10:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Galerie do działu „Projekty zmodyfikowanych BMW - łap szpadyl definiszyn” są przenoszone wg. opinii i zdania moderatorów oraz administratorów forum.

Celem działu jest pokazanie ciekawych projektów BMW na tym forum, których modyfikacje przeprowadzone są na wysokim poziomie i skupiają się głównie na stronie mechanicznej i przy okazji „niestandardowych” zmianach stylistycznych.

Głównym kryterium oceny jest poziom modyfikacji BMW jak np. kompresor, turbo, upgrade-y zawieszenia, układu hamulcowego, układu wydechowego, ciekawsze SWAPy itp.
BMW przygotowane do sportu, amatorskich wyścigów i weekendowych zabaw

Userzy nie mają możliwości zakładania galerii w tym dziale, galerie są tu przenoszone przez moderatorów i administratorów forum.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Inur -->> E36 BMW M3
PostNapisane: 22 maja 2010, 14:06 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
ogień w szopie,prąd w chałupie,co tu duzo gadać,mnie sie podoba,jak najwiecej takich projektow,acha mam male pytanko,ile tak mniej wiecej to wszystko $$$$$ ci zabralo z kielni?wiem ze przy takich projektach juz sie tego nie liczy bo to studzienka bez dna ale moze pamietasz tak pi x drzwi?jestem ciekaw :padam: :ok:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 maja 2010, 15:30 
Częsty bywalec

Moje BMW: Em Fünf
Kod silnika: S62B50
Dobre kąty :] Szacuneczek kolego :hyhy: :ok:

PostNapisane: 23 maja 2010, 19:42 
Gratuluje pomysłu i zawziętości, widać że ten projekt oznaczał nie jedną nockę spędzoną w garażu. Szacun!

PostNapisane: 3 lipca 2010, 20:43 
Częsty bywalec

Moje BMW: 740i, M3
Dziś postanowiłem odkurzyć wnętrze z resztek gumy po ostatnim treningu. Jak to zwykle bywa z takimi przedsięwzięciami, skończyło się na mniej ambitnym zajęciu.

Może warto wspomnieć, że silnik odkąd złożyliśmy auto pracował jak szmata. Nie miał w ogóle mocy. Więcej info poniżej ;)

W pierwszej kolejności demontaż airboxa żeby dojść do silniczka krokowego, który wydawało mi się, że jest wadliwy bo obroty lubiły falować albo utrzymywać się na nietypowym poziomie. Ku uciesze zauważyłem, że zdechła mysz która znajdowała się w silniku (foto pare stron wcześniej) wyleciała o własnych siłach.
Obrazek

We wszystkich wężykach od silniczka krokowego pełno oleju i innego syfu:
Obrazek

Po zdemontowaniu airboxa zauważyłem niepokojące ślady oleju na kilku przepustnicach:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co się być może przypadkowo pokrywało z zalanymi świecami.
Obrazek

Które jak widać są całkowicie SKOPCONE! I oto mamy przełom proszę państwa :super: bo silnik jeszcze z niewiadomego powodu prawdopodobnie od kilkuset okrążeń toru poznań chodzi w trybie awaryjnym :rotfl:

Obrazek

I jeszcze zamiast wspomnianego odkurzania sprawdzenie czy pod kapą nie ma żadnych gryzoni:
Obrazek

Zatem konieczna jest nowa odma oraz podpięcie do kompa. Silnik ma zbyt bogatą mieszankę czyli albo padły obydwie sondy lambda (mało prawdopodobne) albo nie czyta przepływka. Cieszy mnie to niezmiernie bo oznacza to że wszystkie te pojazdówki były na około 200 koniach. Po rozwiązaniu tego problemu będzie można liczyć na te 30-40% więcej mocy :super:

PostNapisane: 6 lipca 2010, 07:16 
Częsty bywalec

Kod silnika: M50 M52 aa i M20
Kawał dobrej roboty ale ja obstaje jednak przy tym :

Auto w momencie zakupu (za każdym razem jak to oglądam, to żałuję, że w ogóle coś zmieniałem w tym aucie):
Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=RfEfEmma ... re=related

Albo coś widowiskowego ale mniej hardcorowego :

Obrazek

ImageShack.us

Naprawdę fajne chociaż nie wymyślą już nigdy nic lepszego od ///M-pakietu do e36 :D

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=45445 >> 328i
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=15&t=76576 >>320i

PostNapisane: 6 lipca 2010, 07:39 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
tak trzymaj :hyhy: :ok:

Obrazek

PostNapisane: 6 lipca 2010, 08:19 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: m52b25
chopie wielkie :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: że ja wcześniej tego tematu nie widzialem :))) Ale dziś rano mialem co czytać i podziwiać od pierwszej strony :D Pozdr.

PostNapisane: 6 lipca 2010, 18:31 
Częsty bywalec

///MacArthur napisał(a):
Naprawdę fajne chociaż nie wymyślą już nigdy nic lepszego od ///M-pakietu do e36 :D

Chyba się muszę zgodzić choć szkoda że E36 M3 brakuje tego "nadmuchania" jakie ma emka E46.

Projekt wciąż nie skończony bo zająłem się E38 a już pojawiają się nowe plany. W pierwszej kolejności kapitalny remont silnika po wczorajszym komisyjnym mierzeniu kompresji :rotfl: Tym zajmiemy się zapewne w sierpniu choć może już w lipcu uda się poczynić pierwsze kroki. Następnie w planach jest założenie Alpha/N, airboxa CF i przestawienie odcinki na 9000obr.

Chodzi mi też po głowie zmiana budy na Touring'a i powrót do takiego trochę hardcorowego daily drivera jakim było to auto przed modami. Znudziła mi się napinka na drift, chciałbym mieć auto którym można wystartować na track-dayu, wyjechać na wakacje czy zabrać koła i znajomych na trening driftu.

To mi się bardzo podoba i gdybym miał iść w tym kierunku to na pewno celowałbym w taką stylistykę. Naturalnie auto musiałoby być zadbane i dopieszczone a nie tak jak to co mam w tej chwili.
Obrazek

PostNapisane: 6 lipca 2010, 19:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
Przeczytalem temat od deski do deski i masakra :zdziwko:

Szacunek pelny !!!! :padam:

PostNapisane: 6 lipca 2010, 19:37 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: m52b25
Inur nie za dużo wymyślasz ?:) Pozdr

PostNapisane: 6 lipca 2010, 19:48 
Przyjaciel forum

Inur, ten turasek powala... nie podpuszczam ale to było by co "misie lubią najbardziej" :hyhy: :hyhy: Jako że w Łodzi znajomy HOLENDRU ma E36 turaska i jest on podobnie dopieszczony... to wiem że był by to strzał w dziesiątkę :hyhy:

...ale nie wybrzydzajmy... nie masz co narzekać na tą swoją bawarkę :super: :super:

Obrazek

PostNapisane: 6 lipca 2010, 20:25 
Częsty bywalec

Morfii napisał(a):
Jako że w Łodzi znajomy HOLENDRU ma E36 turaska i jest on podobnie dopieszczony... to wiem że był by to strzał w dziesiątkę :hyhy:

Ma może na forum temat z tym autem? Touringi zawsze mi się podobały, takie niepozorne ;)

Kolego DJ_plock zmiana budy w E36 to wbrew pozorom bardzo łatwe przedsięwzięcie - w dobrym warsztacie do zrobienia w jeden dzień. Większość tych elementów typu przednia/tylna belka trzyma się na kilku śrubach. A u mnie nie ma nic innego do przekładania poza zawieszeniem i napędem.. :)

PostNapisane: 6 lipca 2010, 21:39 
Częsty bywalec

Moje BMW: E24, E60
Kod silnika: M30B35, M57D30TÜTOP
No jeśli zdecydujesz się na zmianę budy na jedyną słuszną w E36, to spełnisz moje osobiste marzenie: M3 E36 Touring zestrojone pod Drift :hurra: :hurra:

Gorąco Ci kibicuje! :super:

PostNapisane: 6 lipca 2010, 21:48 
Przyjaciel forum

Inur, jest w dziale galeria jego galeria :) na bank widziałeś :hyhy: :hyhy: :hyhy:

Obrazek

Proszę:

viewtopic.php?f=6&t=70552

Obrazek

PostNapisane: 7 lipca 2010, 01:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: F82/F31/F20
Kod silnika: S55/N57Z/B47
Garaż: F31 335xd + F20 118d LCI + F82 M4
Inur napisał(a):

W pierwszej kolejności kapitalny remont silnika po wczorajszym komisyjnym mierzeniu kompresji :rotfl:

Tak sie wlasnie zastanawialem ile wytrzyma silnik S50 przy takiej jezdzie ? :D Wiesz moze ile km na treningach/zawodach driftu przejechales tym samochodem ?

Troche mnie to zdziwili jak wystawiles silnik za ponad 10 tys. na sprzedaz w zime. Tak wlasnie myslalem ze jest on juz "na ukonczeniu" :rotfl: .

PostNapisane: 7 lipca 2010, 06:26 
Forumowicz

Technicznie jak najbardziej profi , stylistycznie niestety nie trafia w moj gust kompletnie.
Ale podejzewam ze stylistyka wogole nie ma dla ciebie znaczenia wiec mody jak nabardziej pomyslne.

Tak czy owak ja bym tak dziewiczej emki nie cial.

PostNapisane: 7 lipca 2010, 06:50 
Częsty bywalec

piotres napisał(a):
Tak sie wlasnie zastanawialem ile wytrzyma silnik S50 przy takiej jezdzie ? :D Wiesz moze ile km na treningach/zawodach driftu przejechales tym samochodem ?

Powinien wytrzymać bardzo długo, winy obecnej sytuacji doszukiwałbym się częściowo w tym, że przez zimę ten silnik mógł się zapiec - nie był przygotowany do "magazynowania". A na pewno najbardziej dostał od tego jak wysrała się ostatnio chłodnica oleju. Przez pół godziny jeździł po torze bez 4 litrów oleju. Wydaje mi się że to był gwóźdź do trumny tego piecyka.

Na torze zrobił nie więcej niż 4000km.

Powiem tak - kumpel z Wrocka latał na S50B30 Alpha/N z odcinką przy 9100obr/min przez jakieś półtora roku po torach - pod koniec kadencji tego silnika został shamowany na 270 koni czyli zapewne więcej niż mają polskie parchy wystawione na allegro. Ja swojej opinii o tych silnikach nie zmienie, moim zdaniem są nie do zajechania jeśli nie popełni się głupiego błędu. Już sam fakt, że w moim pada kompresja i chodzi od paru miesięcy w trybie awaryjnym a mimo to pali 18stki przy 130km/h o czymś świadczy :rotfl:

PostNapisane: 18 lipca 2010, 14:38 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: m42b18
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132866
Ładny masz kombinezon, pasuje do klatki :hyhy:
Wg. mnie trochę zepsułeś to wozidełko :/ ale to tylko moje zdanie

PostNapisane: 26 lipca 2010, 21:16 
Częsty bywalec

///Mentos napisał(a):
Ładny masz kombinezon, pasuje do klatki :hyhy:
Wg. mnie trochę zepsułeś to wozidełko :/ ale to tylko moje zdanie

Podzielam to zdanie :ok:

Trudno, jest jak jest, trzeba z nim na razie żyć. Zimą ruszam z kombiakiem.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1