BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 12:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: E36 Gdzie wsadzić gazowlotek
PostNapisane: 8 lipca 2010, 19:38 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Garaż: Focus '16 1.5 TDCI
Również polecam pod klapką, jedyny minus to jak zauważyłem że jak wyleci Ci z rąk ten reduktor to może pokiereszować deczko lakier błotnika a zwłaszcza zderzaka. Ale wystarczy uważać - wkręcać i wykręcać samemu i jest oki.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: E36 Gdzie wsadzić gazowlotek
PostNapisane: 14 lipca 2010, 20:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
nic nowego nie napiszę, też mam pod klapką, dokręcany, nie wstydzę się że mam instalcję, chodzi o estetykę i praktykę, kilka razy już pan tankujący mówił że super rozwiązanie, bo wygodne i czyste. Często zdarza się że wlewy pod zderzakiem nie mają korka i są zasyfione. Pozatym czasem jak ktoś ma schowany wlew pod zderzakiem, to tankujący nie chcą podpinac pistoletu bo poprostu nie ma dostępu odpowiedniego, a pistolet trzeba raczej zapiąć dokładnie. Wcale się im nie dziwię, sam bym nie zatankował. Jak ktoś się chce sprzeczać, to niech jedzie do niemiec, belgi, francji czy holandii, tam tankuje sie gaz samemu, wyobraźcie sobie deszczową pogodę, podjeżdżacie do dysrybutora:

1. klękamy* w błocie żeby odkręcić korek
2. odkręcamy zabłocony korek
3. podpinamy pistolet klękając* na błocie
4. nie udaje nam się podpiąc za pierwszym razem wiec pochylamy się drugi raz, tym razem się potykamy i podpieramy ręką* w błocie
5. tankujemy
6. odpinając klękamy* w błocie
7. dokręcamy korek klękają*c w błocie

* nie dotyczy gimnastyków i ludzi o wyjątkowych zdolnościach (np. magików :D )

Tak po krótce :P

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1