BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 06:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Zielony podatek.
PostNapisane: 12 lipca 2010, 17:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
greenevil napisał(a):
a ja bym chetnie na taki przeglad poszla. Bez kitu, nawet w celu czysto informacyjnym
pojedz na zakupy do berlina (wspaniale wyprzedaze maja ) i zrob sobie przegladzik
tez jestem ciekaw jak by Ci poszlo....

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 12 lipca 2010, 17:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
becek napisał(a):
greenevil napisał(a):
a ja bym chetnie na taki przeglad poszla. Bez kitu, nawet w celu czysto informacyjnym
pojedz na zakupy do berlina (wspaniale wyprzedaze maja ) i zrob sobie przegladzik
tez jestem ciekaw jak by Ci poszlo....

ja pierdykam :zdziwko: .. a blizej nic nie ma? :rotfl:

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 12 lipca 2010, 17:27 
Zacna persona forum

jest ...dresno ale takich CH jak w berlinie to tam nie uswiadczysz
zreszta przejedziesz sie bunia porzadna droga tak ze same +++++

PostNapisane: 12 lipca 2010, 18:24 
Przyjaciel forum

becek napisał(a):
jest ...dresno ale takich CH jak w berlinie to tam nie uswiadczysz

nie cierpie centr handlowych :wsciekly:

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 12 lipca 2010, 18:39 
Forumowy terrorysta

KaZi napisał(a):
handluje częściami i ostatnio miałem klienta z norwegii, który zamawiał odemnie TYLNI PAS BEZPIECZEŃSTWA, na moje zdziwienie i zapytanie " PO CO MU TO " odpowiedział, że słabo się zwija i dlatego nie przeszło mu auto przeglądu

W Niemczech podobnie, a zdarza się nawet, że diagnosta przecina przewody hamulcowe i po zabawie.

PostNapisane: 12 lipca 2010, 18:46 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 328i Cabrio
Kod silnika: M52B28
Jak Cie czytam becek to nie moge wytrzymac ze smiechu :) Ale zdecydowana wiekszosc ludzie w UE ma takie poglady a bedzie coraz gorzej. Trzeba stad wiac zanim pozamykaja granice...

becek napisał(a):
, wiesz a dla mnie wolnosc to willa...i co? zapewnisz mi to? przeciez chce

Widzisz i tutaj wychodzi podstawowa roznica a raczej blad w Twojim mysleniu. Nie wiesz co to jest wolnosc. Ja Ci wlasnie nie zabronie posiadania czy dorabiania sie willi. A Ty chcesz mi zakazac zakupu samochodu ktorym ja chce jezdzic! Ja nie chce nakladac na Ciebie podatkow bo Ciebie stac na wille badz eko podatow za to ze jak postawisz swoj dom to zniszczysz trawe, bo ludzie to powinni mieszkac w blokach komunalnych!
Z tego wynika ze aby napedzic branze budowlana nalezalo by nalozyc, odpowiednio wiekszy, podatek dla wlascicieli domow i mieszkan ponad 15 letnich aby zachowac skale porownania jakies 4000 zl rocznie. A co przeciez ludzie mieszkaja w starych budynkach ktore sie moga zawalic, lub sa ogrzewane piecami a nie co itp czysta paranoja.

Co do tego listu do redakcji to ja sie z autorem nie zgadzam. Otoz pisze on o panstwowych SKP, juz pomijam fakt ze o jednej na powiat i 2 godz przegladzie co by spowodowalo 2 letni okres oczekiwania na przeglad a w wawie to chyba 5 lat by sie czekalo. Czyli jak to w panstwoych urzedach. I gwarantuje ze poziom obslugi by nie wzrosl tylko jeszcze bardziej spadl. Po drugie gosc zyje w innym swiecie. Od kiedy utrzymanie nowego samochodu jest tansze od 15 letniego?
Jest bardzo prosty sposob na elminacje zlomu z drog. Zdjac obciazenia podatkowe z ludzi, paliw, nowych samochowdow ogolnie pozbyc sie danin i wtedy kazdego normalnie pracujacego czlowieka bedzie stac na nowe auto bo bede tansze jak w USA a i my bedziemy miec wiecej w portfelu i wszystko inne bedzie tansze ;) I wtedy zadbane e30 w garazu bedzie cieszlo oko konesera bmw a nie bylo jedynim fajnym autem na jakie stac mlodego chlopaka.

PostNapisane: 12 lipca 2010, 18:47 
Uzależniony od forum :)

greenevil, podjedź do Feuvert na Zamieniecką do p. Andrzeja i poproś o sumienne sprawdzenie auta - nie musisz jeździć do Berlina.

PostNapisane: 12 lipca 2010, 19:18 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
greenevil, podjedź do Feuvert na Zamieniecką do p. Andrzeja i poproś o sumienne sprawdzenie auta - nie musisz jeździć do Berlina.

e... sprawdzilam zakres pelnego przegladu.... wszystko mam nowe lub dopiero co sprawdzone :zdegustowany:
cos jeszcze ciekawego moga mi sprawdzic?

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 12 lipca 2010, 19:38 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 328i Cabrio
Kod silnika: M52B28
greenevil napisał(a):

Powiedzialbym Ci co ale zostalbym nazwany grubianinem wiec sie powstrzymam :P :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 12 lipca 2010, 19:41 
Przyjaciel forum

Seth8 napisał(a):
greenevil napisał(a):

Powiedzialbym Ci co ale zostalbym nazwany grubianinem wiec sie powstrzymam :P :rotfl: :rotfl: :rotfl:

.... w samochodzie sprawdzic, Ty meska, szowinistyczna swinio :looka:

;) :rotfl: :rotfl: :rotfl:

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 12 lipca 2010, 23:07 

greenevil napisał(a):
KotSylwester napisał(a):

e... sprawdzilam zakres pelnego przegladu.... wszystko mam nowe lub dopiero co sprawdzone :zdegustowany:

pzdr
GreenEvil

Napisałem pojedź do Feu na zamieniecką do p.Andrzeja a nie sprawdź na stronie Feu co oferuje ta firma. Jakbym polecił wizytę dowolnym Feuvert to bym tak napisał.

KaZi napisał(a):
no tylko, że gościu ma poniekąd racje bo minimum 95% 15 letnich BMW by nie przeszło już przeglądu...

To takie na chybił-trafił ? Polecam zagrać w totka. Uwielbiam takie dane wyssane z palca. :wstyd:

W 10 letnim Fordzie Mondeo i Fiacie Tipo - widziałem przekorodowane metalowe przewody hamulcowe. Oba były mi dobrze znane.

W 25 letnich BMW jakoś gumowych przewodów hamulcowych nie widziałem. Nie jedną szrotową BMW na części widziałem z suchym silnikiem i oryginalnymi tłumikami.

PostNapisane: 13 lipca 2010, 09:46 
Zacna persona forum

nie dene
KotSylwester napisał(a):
To takie na chybił-trafił ? Polecam zagrać w totka. Uwielbiam takie dane wyssane z palca.
nie denerwuj sie Kocie ale ilu znasz wlascicieli wiekowego auta , ktorzy np. zmienili pasy bezpieczenstwa ?? i nie pisze o powypadkowym aucie??duzo elementow sie zuzywa , ktore wygladaja dobrze i do glowy by nie przyszlo zeby je zmienic...a 15 lat to szmat czasu

PostNapisane: 13 lipca 2010, 10:06 

becek, Pas bezpieczeństwa jest urządzeniem banalnym - nie raz rozbierałem. Nie ma tam nic nadzwyczajengo, plastikowe zębatki i zapadki. Chyba że masz na myśli napinacze pirotechniczne - tam jest linka stalowa i ładunek pirotechniczny - kontrukcja cepa, jak dla mnie nie ma się co popsuć. Mam auto 15letnie i nie wymieniam poduszek ani napinaczy pasów :)

15 lat dla Poloneza to cała era.
5 lat dla służbwki to cała era.
30 letnie pociągi jeżdżą po całej Polsce
25 letnie Ikarusy wożą ludzi

Oczywiście są auta 3 letnie wyglądające jak śmieci, są auta 10 letnie wyglądajace jak śmieci i są auta 20letnie wyglądające jak śmieci. Ale są auta 5-10-15-20-25 letnie które wyglądają i mają się bardzo dobrze.

Uważam że nie możemy uogólniać że 15 letnie auto złom, dlatego że multum ludzi się nie zna, multum nie dba a jeszcze multum kupi złom z przebiegiem na liczniku 120tys i sie cieszy. Równie dobrze powinniśmy wprowadzić prohibicję, statystyki wypadków nie kłamią alkohol w znacznym stopniu pomaga w wypadkach. Ale tak nie zrobimy...
Bo to kasa :) Dlaczego nie zabronimy sprzedaży papierosów?

Wydaję mi się że należy zachować zdrowy rozsądek.

Jakbym musiał kupić nowe auto w salonie... to bym się przesiadł na taksówki. Tracić 10tys rocznie i jeszcze tankować? Ubezpieczać? Płacić za parkowanie? A na urlop auto z wypożyczalni.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1