BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 20:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: NOKIA 6730 vs LG GM360Bali
PostNapisane: 16 lipca 2010, 13:23 
Specjalista

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47
Mam do wyboru telefony LG GM360bali i Nokie 6730, ktory z nich bedzie lepszy? Mialem teraz LG Chocolate przez 3 lata kupilem go bo mi sie podobal z zew ale w srodku to bez rewelacji powiedzialbym nawet ze kicha. Czy ten LG Bali tez jest ladny tylko zewnetrznie a w srodku ubogi? Nie jestem jakos przekonany do telefonow dotykowych , plusem moze byc to ze ma aparat 5mp ale wiadomo ze aparat aparatowi nie rowny jesli chodzi o tel. Noki nigdy wczesniej nie mialem a zainteresowala mnie opcja nawigacji w telefonie ktora jest ponoc dostepna w tym modelu. Co byscie radzili? Dodam ze wybor jest tylko miedzy tymi dwoma bo z calej oferty za 1zl te wydaly mi sie najlepsze a nie mam teraz kasy zeby wydac 400-500zl na telefon z abonamentem ( wole sobie cos w aucie zrobic )

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: NOKIA 6730 vs LG GM360Bali
PostNapisane: 16 lipca 2010, 13:27 
Compact z wyboru

Moje BMW: e36 316i
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... lit=malina
Brałbym nokię, pomimo iż nie są to już te telofony co kiedyś, nie ma porównania z lg, który jest tandetny, jest na niego sporo reklamacji, podobno bateria też jest wątpliwej jakości,
co do telefonów dotykowych, to ja do swojego musiałem się przyzwyczaić, bo na początku to mnie strasznie wruk... :cenzura: ,

PostNapisane: 16 lipca 2010, 13:32 
Specjalista

rafal_13 napisał(a):
podobno bateria też jest wątpliwej jakości,

W moim LG bateria trzyma 2 dni i w zasadzie to bylo tak od poczatku :D Rozmawiam srednio ok godziny dziennie z tym ze polaczenia takie po 20-30min. Jak nie korzystam z tel za duzo to trzyma 3 dni ale to max

A mial ktos doczynienia z ta nawigacja z Nokii , czy mozna to w ogole nazwac nawigacja?

PostNapisane: 16 lipca 2010, 13:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
jawa85 napisał(a):
A mial ktos doczynienia z ta nawigacja z Nokii , czy mozna to w ogole nazwac nawigacja?

Ja mam Nokie 5800 i niestety nie korzystam z nawigacji Nokii. Jest do d :cenzura: py Wgralem sobie Garmina i GPmape 2009. Praktycznie cala Polske przejechalem...Łeba, Darłówko, Bydgoszcz, Warszawa, Dębica na Podkarpaciu, Częstochowa - to m.in. miasta po ktorych jezdzilem z nawigacja w mojej Nokii. Zawsze bezblednie pod wskazany adres.

Mi w 5800 bateria trzyma jakies 5-6 dni...duzo rozmawiam, troszke mniej smsuje...muzy nie slucham. Z dotykowym ekranem oswajalem sie kilka dni. Na poczatku co chiwle mowilem kur :cenzura: a po co sie to wlaczylo...teraz lapie sie na tym jak biore zwykly, nie dotykowy telefon i naciskam na ekran z przyzwyczajenia :rotfl:

Moje zdanie jest takie...bierz Nokie.

PostNapisane: 16 lipca 2010, 13:57 
Specjalista

bafi napisał(a):

Wiesz co sprawdze bo mam taki model chyba w ofercie za zl ( 5800) . Ona jest lepsza od tej 6730? 6730 Ma chyba mniejszy ten wyswietlacz.

PostNapisane: 16 lipca 2010, 14:09 
Forumowicz

jeśli chodzi o nawigację w nokii to powiem że jest ok jeździłem z e52 po Polsce po Litwie i Niemcy i nie zawiodła mnie ani razu prowadzi do celu oczywiście nie ma co porównywać do profesjonalnej nawi ale jak ktoś sporadycznie używa to ok nie wiem jak w wyżej wymienionych modelach ale w nokii e52 mapy są darmowe na cały świat i nieźle działają

PostNapisane: 16 lipca 2010, 14:27 
Zacna persona forum

jawa85 napisał(a):
bafi napisał(a):

Wiesz co sprawdze bo mam taki model chyba w ofercie za zl ( 5800) . Ona jest lepsza od tej 6730? 6730 Ma chyba mniejszy ten wyswietlacz.

Nie wiem, ktora jest lepsza bo nie siedze w telefonach ale ja nie zaluje, ze kupilem 5800.
Dotykowy wyswietacz swietnie dziala. Dla porownania kumpel ma dotykowego Samsunga, nie wiem jaki to model ale tragedia. W 5800 naprawde dotyk jest swietny, bateria tez bardzo ok.

Co do wgrania navi Garmina to na forum 5800 masz pelne oprogramowanie do sciagniecia i krok po kroku wszystko dokladnie wytlumaczone co trzeba zrobic. Nie trzeba miec zadnych umiejetnosci tylko pol godziny wolnego czasu i czytac dokladnie.

Jesli lubisz sluchac muzy na telefonie to po pierwsze 5800 ma 2 glosniczki (stereo), po drugie wyjscie na zwykle sluchawki...mozesz kazde sluchawki podlaczyc albo pod kasete adapter itp.
Smsy tez sie dobrze pisze bo sa do wyboru az 4 klawiatury: pismo reczne (rozpoznaje litery), mini qwerty, pelnoekranowa kl. qwerty i zwykla numeryczna jak w kazdym telefonie.

Tych bajerkow ma duzo wiecej ale ja z nich nie korzystam. Ten model naprawde moge Ci polecic bo sam go mam i jest ok.

Pozdrawiam.

PostNapisane: 16 lipca 2010, 16:41 
Specjalista

Dzieki za odp. Niestety 5800 kosztuje dla mnie 499 :szok: po osmiu 6 latach placenia abonamentu (wcale nie najnizszego) :kwasny: . Chyba wybiore jednak Nokie, ta bateria tez juz mnie troche meczy jak trzeba co dwa dni ladowac. Sa w ogole jacys fani LG na tym forum co by sie mogli wypowiedziec? Gosc w plusie zachwalal aparat 5mp w LG bali.

PostNapisane: 17 lipca 2010, 08:41 
Zacna persona forum

jawa85 napisał(a):
Gosc w plusie zachwalal aparat 5mp w LG bali.

Kupujac telefon nie sugeruj sie aparatem fotograficznym tylko tym jak sie bedzie uzytkowal. Najwazniejsze to bateria, intuicyjne menu i jakies niezbedne funkcje, ktorych uzywasz...aparaty w tel. to drugorzedna sprawa...5 mpx w LG i 5 mpx w Nokii mysle, ze beda robic podobne zdjecia...wiadomo, nie bedziesz robic sesji fotograficznych telefonem...to raczej dodatek jak np. zaliczysz dzwona czy przypadkiem bedziesz musial cos uwiecznic...

jawa85 napisał(a):
Niestety 5800 kosztuje dla mnie 499 :szok: po osmiu 6 latach placenia abonamentu (wcale nie najnizszego)

Rzeczywiscie szok...ja bym sprobowal ponegocjowac z nimi...albo ten i ten telefon albo nie przedluzam...mysle, ze mozna taniej wyrwac ten tel. Pewnie nie za 1zl ale za 99/199zl.
Z nimi to jest tak. Odzywaja sie do Ciebie 3 miesiace przed koncem umowy. I jak odrazu postanowisz przedluzyc to dostaniesz najgorsza oferte. Czym pozniej przedluzysz, tym lepsza oferte dostaniesz bo bedzie im bardziej zalezalo.

PostNapisane: 17 lipca 2010, 10:40 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
przerabiałem kilka telefonów i postawiłbym na NOKIĘ są one niezawodne i mają proste intuicyjne menu niektóre nokie maja opinie niezniszczalnych...

PostNapisane: 17 lipca 2010, 10:54 
Zacna persona forum

marny88 napisał(a):
maja opinie niezniszczalnych...

np. 3210, 3310 itp
To byly Nokie...

Jeszcze tansza alternatywa dla Nokii jest Sony Ericsson. Mialem kiedys T610, K750i, K800i i powiem, ze bardzo porzadne telefony...z zadnym zero problemow, intuicyjne menu, nie zawieszaly sie i w kazdym (szczegolnie K800i) bateria byla bardzo mocna.

PostNapisane: 17 lipca 2010, 11:27 
Specjalista

bafi napisał(a):
5 mpx w Nokii mysle, ze beda robic podobne zdjecia

no wlasnie Nokia ma 3.2

bafi napisał(a):
Z nimi to jest tak. Odzywaja sie do Ciebie 3 miesiace przed koncem umowy. I jak odrazu postanowisz przedluzyc to dostaniesz najgorsza oferte. Czym pozniej przedluzysz, tym lepsza oferte dostaniesz bo bedzie im bardziej zalezalo.

Ostatnio zrobilem taka zagrywke ze wypowiedzialem i pozniej czekalem na oferty. Utargowalem tylko jakies minuty ale tel nie dali taniej. Niestety musze tez ojca angazowac w takie bieganie w ta i spowrotem bo na niego jest tel.

PostNapisane: 17 lipca 2010, 11:56 
Forumowy terrorysta

Miałeś LG nie jesteś zachwycony więc proponuję nokie. Używam nokii od lat i jestem zadowolony. Obecnie E52, bateria trzyma okolo 7 dni, aparat 3.2 daje rade, navi działa.

PostNapisane: 17 lipca 2010, 12:18 
Specjalista

renoraines napisał(a):
Miałeś LG nie jesteś zachwycony więc proponuję nokie. Używam nokii od lat i jestem zadowolony. Obecnie E52, bateria trzyma okolo 7 dni, aparat 3.2 daje rade, navi działa.

Chyba tak zrobie , Nokii nigdy nie mialem wiec zobaczymy co to za telefon. Aparat dobry by sie przydal bo nieraz sie nie chce wszedzie chodzic z cyfrowka ale mysle ze ten 3.2 da rade.

PostNapisane: 17 lipca 2010, 12:28 
Forumowy terrorysta

6730 ma wszystko co potrzeba łącznie z GPS http://www.nokia.pl/produkty/telefony/n ... e=inthebox

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1