lukaszek525i napisał(a):
A ja to wam powiem tak
Często bawię się w czyszczenie auta naprawdę często bo szykuje samochody na sprzedaż.
Na pewno produkt najwyższej klasy przynoszą lepsze efekty, ale po co płacić aż tyle kasy?
Do polerowania auta od lat używam pasty tempo, według mnie jest dobra na wszystko, da się nią zetrzeć rysy, nadać autu blask, połysk itp. Na tempo czasem nakładam jakiś wosk wtedy efekt jest naprawdę niezły.
Ostanio zacząłem stosować Dimer do mycia silników, opon, wycieraczek spod nóg i innych elementów. Efekt jest na prawdę super, opony umyte Dimerem wyglądają jak nowe, są czarne, matowe. Do nabłyszczania opon najczęściej używam Plak'u
Koszt tych wszystkich specyfików nie przekracza 60zł, więc jak nie widać dużej róznicy to po co przepłacać??

Pozwolę sobie dołączyć do tej ciekawej dyskusji
Dimer rzeczywiście bardzo dobry środek do dokładnego mycia bardzo zabrudzonych elementów, sam go używałem, ale nie polecam myć auta tym środkiem jak ma się położony wosk lub politurę, ściągnie ją na waszych oczach

Jako środek do dokładnego mycia jest super, również do tapicerki i silnika
Ja dodam od siebie, że super są oryginalne środki czyszczące i politury od BMW (BMW nazywa to twardym woskiem z nanotechnologią, ale według moich spostrzeżeń jest to politura), szczególnie polecam TWARDY WOSK Z NANO-TECHNOLOGIĄ jest super i w zestawach na allegro z lotionem do skóry oraz ze ściereczkami i środkiem do dywanów można kupić za cenę jednego preparatu Megsa
Jeśli chodzi o wosk, to do ciemnego auta (a takie mam) stosuje Collinite 915 Marque D'Elegance, dość drogi ale wart każdej wydanej złotówki i super wydajny (jedna puszka starczy spokojnie na 20 woskowań całego auta) długo utrzymuje się na lakierze, po miesiącu kropelkuje jakby był świeżo nałożony
Aha słuchajcie porad Maksssa, jego BMW E46 wygrało konkurs na najładniejsze autko E46Fest w Poznaniu (gratuluje Maksss), na którym byłem również ja i moge potwierdzić, że lakier na jego Coupe pięknie się świeci