BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 13 września 2025, 23:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] szarpie, brak mocy... sonda lambda? 323i
PostNapisane: 29 lipca 2010, 21:21 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 323i
witam... posiadam e46 323i i mam maly a jednak dokuczliwy problem,
mianowicie polega on na tym, ze od jakiegos czasu autko szarpie, dodatkowo brakuje mu mocy, zwlaszcza ponizej 3 tys obrotow. w czasie postoju trzesie calą buda tak jak by silnik pracowal na 5 cylindrow. pomyslalem o swiecach i wymienilem je na nowe oryginalne sadzac ze to ich wina jednak objawy nie ustapily. dodatkowo autko ma instalacje gazowa STAG 300 ale odkad ten problem sie pojawil na gazie wcale nie chce pracowac a na benzynie tak jak pisze jest ciezko. jakis czas temu bylem profilaktycznie na kopie i mechanik stwierdzil ze sonda lambda jest do wymiany- wyskakiwal jakis blad, nie odczuwalem jeszcze wtedy zadnych problemow ani skutkow ubocznych wiec nie zabieralem sie za to... ale teraz moje pytanie, czy to sa typowe objawy uszkodzonej sondy czy raczej winy trzeba upatrywac w innym miejscu?? co mozna jeszcze sprawdzic w tym przypadkku?
jak ktos moze to prosze o komentarz... z gory dziekuje :padam:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] szarpie, brak mocy... sonda lambda? 323i
PostNapisane: 30 lipca 2010, 11:10 
Forumowicz

Moje BMW: e92 335i
Kod silnika: n54
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 37&start=0
witam, mialem to samo.
usterka polegala na dziurze w plastiku wychodzacym z gumy miedzy przepustnica a przeplywomierzem. auto lapalo lewe powietrze. tez wymienialem sondy, swiece, cuda... a tu mala dziurka byla problemem lewe powietrze

PostNapisane: 30 lipca 2010, 20:55 
Pierwsze kroki

Johny 85 kurcze dales mi tym do myslenia i chyba masz racje... obejrzalem, posluchalem motor i rzeczywisce chyba dostaje lewego powietrza :/ ... mam chyba to samo co Ty.. pekl mi delikatnie przewod ktory łaczy przeplywomierz z przepustnica(chyba)... w kazdym badz razie przewod ktory dochodzi do przeplywomierza.
Wie ktos moze gdzie cos takiego moglbym dostac?? ma ktos namiery na tekie rzeczy?? ile cos takiego moze kosztowac
w serwisie?.. bo w sumie tam napewno bym dostal ale czy zwykly przewod bedzie wart swojej ceny?
pomozcie :padam:

potrzebuje rure od przeplywomierza do przepustnicy, bmw e46 323i, jesli ktos ma do sprzedarzy ten element prosze o kontakt

PostNapisane: 23 sierpnia 2010, 19:29 
Pierwsze kroki

tak dla wyjasnienia... moze komus sie to przyda... powodem tym wszystkich objawow byla pednieta cewka... podlaczylem pod kompa, wyskoczyl problem z jedna z cewek, kupilem uzywany oryginal na allegro i motor chodzi jak trzeba,
mam nadzieje ze komus sie to przyda, pozrdrawiam

PostNapisane: 24 sierpnia 2010, 17:37 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M52B25
daniel323 napisał(a):
tak dla wyjasnienia... moze komus sie to przyda... powodem tym wszystkich objawow byla pednieta cewka... podlaczylem pod kompa, wyskoczyl problem z jedna z cewek, kupilem uzywany oryginal na allegro i motor chodzi jak trzeba,
mam nadzieje ze komus sie to przyda, pozrdrawiam

Dzieki napewno sie przyda dla posiadaczy e46 :) oby bysmy tego nie mieli
pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1