BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 22:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowe pomysły rządu - pkt karne
PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 15:38 
Forumowy terrorysta

jiGsaw napisał(a):
No ja miałem raz taką akcję, że jechałem na zwykłej krajowej dziewięćdziesiątce no i przede mną wlecze się traktor, no to ja migacz i chcę wyprzedzać już, a nagle koleś za mną golfem rozpędem się wpycha no i musiałem ostro zahamować... trochę mnie zdenerwował, bo pierwszy manewr rozpocząłem, więc siadłem mu na dupie, a że miał szybkiego TDI 110km :rotfl: to dał ostro w palnik, no i go tak popędziłem siedząc mu na zderzaku... zaraz za zakrętem stały misiaki, podejrzewam, że mnie za nim nawet nie było widać, ciekawe jaki mandat dostał. :rotfl:

Następnym razem jak taki ktoś przyhamuje, bo szuka jelenia na remont tyłu auta z OC sprawcy :rotfl: to inaczej będziesz gadał. Pomijam już, że za jazdę na zderzaku w Niemczech dostałbyś pareset euro mandatu i do Polski wracałbyś pieszo.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 15:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
renoraines napisał(a):
Niemczech dostałbyś pareset euro mandatu

skromne 500e :)

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 15:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
heheh mialem promocje bo tylko 320 e

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 15:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
Prędkość Odległość Kwota €
80-130 5/10 * X 75
80-130 4/10 * X 100
80-130 3/10 * X 160
80-130 2/10 * X 240
80-130 1/10 * X 320
130+ 5/10 * X 100
130+ 4/10 * X 180
130+ 3/10 * X 240
130+ 2/10 * X 320
130+ 1/10 * X 400

Jak odczytać powyższą tabelkę:

X - połowa wartości prędkościomierza w metrach, czyli dla 80 km/h, X = 40m, dla 140 km/h X = 70m.

Przykład:

Jedziemy 100km/h za innym pojazdem, w tym wypadku X = 50m:

* jeżeli będziemy bliżej niż 25m (5/10 * 50m) zapłacimy 75 €
* jeżeli będziemy bliżej niż 5m (1/10 * 50m) zapłacimy 320 €

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 15:51 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
zabieranie prawka po przekroczeniu 24 punktów mnie osobiście nie dotyczy gdyż najwięcej miałem ich 12 łącznie

nie mówcie jednak, że tak trudno te 24 zdobyć - to też kwestia szczęścia i PECHA

ostatnie swoje punkty (10) dostałem we wrześniu 2008 - remontowane estakady bielańskie (warszawiacy lub z okolic wiedzą o co chodzi) ograniczenie do 40 - w praktyce prawy pas mknie jakieś 60-70, lewy 100
i na tym lewym pasie mknie sobie też passacik - PECH chciał, że dwóch niebieskich kierowników postanowiło zgarnąć nie jakąś hondę przed nimi a akurat e38 za nimi (wideorejestrator z przodu i z tyłu.... taki bajer)
czy czułem się piratem drogowym? nie, czułem się jednym w wielu kierowców jadących na tamtym odcinku w tamtym czasie tą "setkę" tylko, że ja miałem pecha...

Determinator napisał(a):
Zobaczcie sobie czasem Uwaga Pirat na TVN TURBO, osobiście połowie tych debili zabrałbym prawo jazdy ;/

hmm no to mamy różne odczucia, bo ja najchętniej dałbym po mordzie "narratorowi" :rotfl: - nie daję rady słuchać jego farmazonów o tym jak ktoś przekroczył prędkość o 30km/h w terenie zabudowanym (kamera wyjaśnia iż zabudowaniami są dzisiaj także pola i łąki :P ) i jakie to zagrożenie stworzył...

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 15:58 
Forumowicz

Moje BMW: niebieski
marcin87k, O tym właśnie mówię, choć setką przez Wawę nie zwykłem jeździć.
mimo to na siekierkach zdarza mi się magiczne 90 osiągnąć, przekraczając tym samym magiczne 80km/h, od dziś kończę z tym piractwem.
Nie jest ważne, że 90 jeżdżę prawym pasem... Bo na lewym zaraz trąbią i mrugają światłami :rotfl: :rotfl:
A połowa to i tak slalom gigant uprawia bo ktoś na lewym "ciągnie się" 130km/h

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 16:02 
marcin87k napisał(a):
ostatnie swoje punkty (10) dostałem we wrześniu 2008

od tamtego czasu nie jeździsz w ogóle autem tak?

Apollon napisał(a):
od dziś kończę z tym piractwem.

popadasz w skrajność

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 17:06 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
marcin87k napisał(a):
hmm no to mamy różne odczucia, bo ja najchętniej dałbym po mordzie "narratorowi" :rotfl: - nie daję rady słuchać jego farmazonów o tym jak ktoś przekroczył prędkość o 30km/h w terenie zabudowanym (kamera wyjaśnia iż zabudowaniami są dzisiaj także pola i łąki :P ) i jakie to zagrożenie stworzył...

Narrator w uwaga pirat to debil jakich mało :) Jego teksty mnie zawsze powalają... Ale i tak jest najlepszy szeryf z wąsem on to dopiero jest gwiazdą tego programu ! :D

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 17:40 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Fryderyk napisał(a):
ale jakie to ma za znaczenie? mam znajomych, którzy po 40 i więcej walą tkm i nie mają problemów, żeby tracić prawko. można? można.

Widze ze o mnie piszesz ;) Jak narazie od paru lat tylko 250zl za parkowanie. Wystarczy tylko myslec w trakcie jazdy ;)

Apollon napisał(a):
Niestety zwykle śmigam po Polsce i jeżdżąc na Warszawskich blaszkach, niemal każda kontrola moja, łapówki wykluczam i nigdy nie zniżę się do dawania w łapę, o dziwo wracam na Mazowsze i kończą się problemy.

Ja nie mam tego problemu. Samochod zmien :P

qqiz napisał(a):
Sam raz byłem blisko, a nawet bardzo blisko. Pomogła delikatna zmiana stylu jazdy ;)

Mowisz o tym ze po prostu nie wsiadales za kierownice na dluzszych trasach? :rotfl:

PS. W kalafiorni (US&A) za 160km/h na autostradzie albo zmiane pasa stylem warszawskim to jest od 5 do 90 dni w areszcie a wy tu biadolicie o 24 punkciki i mozliwosc praktycznie bezkarnego zamykania licznika gdzie tylko sie da :dobani:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 18:39 
Forumowicz

Tomek napisał(a):

PS. W kalafiorni (US&A) za 160km/h na autostradzie albo zmiane pasa stylem warszawskim to jest od 5 do 90 dni w areszcie a wy tu biadolicie o 24 punkciki i mozliwosc praktycznie bezkarnego zamykania licznika gdzie tylko sie da :dobani:

Bez obrazy Tomku ale nie jesteśmy w Kaliforni i nie mamy 8 pasmowych autostrad, poza tym co ma do Polski Kalifornia??
Jeździłem w Brazylii, Argentynie i Urugwaju wszędzie drogi o niebo lepsze niż u nas (ponoć kraje 3ego świata) w miastach takich jak Buenos Aires drogi mają po 6 pasów w jednym kierunku, każdy jeździ jak chce, kierunkowskazy są dla ozdoby a na drodze dominuje prawo szybszego i większego.
Czy to znaczy, że powinniśmy iść w ich ślady?? Nie, tak jak nie mamy co patrzeć na Kalifornie (daleko nam do niej).
Jesteśmy na swoim podwórku i interesuje nas, to co się na nim dzieje, nie interesuje mnie co dzieje się "za płotem".
A mi nie podoba się np: fakt, ze policja chowa się po krzakach i bierze łapówki od "miejscowych".
Jak mamy być tacy sprawiedliwi to wobec wszystkich, niech władza zacznie porządki od siebie, bo na razie to kierowcy za wszystko płacą, a jak zaczną tak zabierać te prawka, to ciekaw jestem kto władzę będzie utrzymywał??
Tomek napisał(a):
mozliwosc praktycznie bezkarnego zamykania licznika gdzie tylko sie da :dobani:

Nikt nie mówi o zamykaniu licznika, wystarczyłoby dostosowanie dróg do sprawnego poruszania się, nie mówię o cudach, 2 pasy i ograniczenie do 110km/h usprawniłoby na tyle, poruszanie się po drogach, że nie byłoby sensu jeździć szybciej, wówczas mogliby wprowadzać nowe ustawy i zabierać prawka, ale wszystko trzeba zrobić od podstaw a nie ciągle się nad kierowcami pastwić :dobani:

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 19:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Apollon napisał(a):
Tomek napisał(a):

Bez obrazy Tomku ale nie jesteśmy w Kaliforni i nie mamy 8 pasmowych autostrad, poza tym co ma do Polski Kalifornia??

Fakt, że nie mamy 8 pasmowych autostrad chyba potęguje ukazany kontrast, prawda?Skoro mają wypas drogi i tak drastycznie pilnują porządku, to może jednak coś z nami nie jest tak?

Tomek napisał(a):
qqiz napisał(a):
Sam raz byłem blisko, a nawet bardzo blisko. Pomogła delikatna zmiana stylu jazdy ;)

Mowisz o tym ze po prostu nie wsiadales za kierownice na dluzszych trasach? :rotfl:

:P
Refleksja przyszła, kiedy udało mi się na raz:
- rozmawiać przez komórkę
- mieć niezapięte pasy
- jechać pasem wyłączonym z ruchu
- jechać pod prąd pasem do skrętu w lewo
- przekroczyć prędkość
- przekroczyć podwójną ciągłą
- wyprzedzać na skrzyżowaniu
- nie mieć przy sobie prawka ani dokumentów od auta
:wstyd:
A wszystko tylko dlatego, że na chwile odstawiłem butelkę z ajsti ;)

I tak szczerze powiedziawszy, to jak nic w tym momencie powinienem prawko stracić :wstyd:
Od tej pory jednak się pilnuję żeby przyzwoicie się zachowywać :zawstydzony:
Koniec końców, pouczenie od policjanta było skuteczne i odniosło efekt :)
Co też nie zmienia faktu, że groźba 90 dniowego aresztu byłaby skuteczniejsza, bo bankowo bym tak nieroztropnie nie postąpił ;)

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 19:32 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
qqiz napisał(a):
Fakt, że nie mamy 8 pasmowych autostrad chyba potęguje ukazany kontrast, prawda?Skoro mają wypas drogi i tak drastycznie pilnują porządku, to może jednak coś z nami nie jest tak?

Ja ty porównując się do amerykanów uważasz że z tobą jest coś nie tak to chyba powinieneś udać się szybko na rozmowę z psychiatrą.

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 19:41 
Zacna persona forum

Bobby_Valentino napisał(a):
qqiz napisał(a):

Ja ty porównując się do amerykanów uważasz że z tobą jest coś nie tak to chyba powinieneś udać się szybko na rozmowę z psychiatrą.

Znowu najazd będzie, że europa cacy, a stany to syf i debile :niepewny:
Nie o tym wątek :P

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 19:59 
Forumowicz

qqiz, Czyli rozumiem, że zadowolony jesteś z obrotu (między innymi Twoimi) pieniędzmi, ze niewiele robi się abyś mógł, w tak wygodny sposób jak wspomniani Amerykanie podróżować, zamiast tego wprowadza się (za te same pieniądze) kolejne ustawy mające na celu wyciągnięcie od Ciebie, jeszcze więcej kasy??
Amerykanie pilnują swoich dróg bo zapewniają im, komfortowy bezpieczny i szybki dojazd z punktu A do pkt B, wprowadzone ograniczenia i stan dróg pozwalają, na to by w normalnych warunkach dojechać do celu, zamiast jechać slalomem między dziurami i uważać, na znaki z ograniczeniem do 5km/h (a widziałem takie w naszym pięknym kraju) .
Zatem jest sens, aby władza wymagała przestrzegania przepisów pod tak ostrymi karami, ponieważ zapewniają warunki odpowiednie do normalnego poruszani się.
Jak to jest, ze jadąc z Pragi do Polski pokonałem dystans 333 km w niespełna 3 godziny i nawet przez sekundę nie przekroczyłem prędkości,jechałem cały czas zgodnie z przepisami???
Natomiast po wjechaniu do Polski odcinek 44,6 km pokonywałem niemal 6 godzin...
Więc o czy my rozmawiamy?? jaka Ameryka??
Tak jak powiedział Bobby najlepiej pozabierać wszystkim prawka, PKP i komunikacja miejska zaczną zarabiać, budowa dróg już potrzebna nie będzie, wypadków również, więc do dzieła zabieramy...

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 20:01 
Częsty bywalec

Moje BMW: E65 & Megane III
Kod silnika: 735i
jedzcie sobie na slowacje - tam lewym pasem nikt nie jeździ, jest znak 70km/h zaraz wszyscy wciskają ostro hamulec

pozatym drogi mamy nawet dobre, jedźcie do rumunii, bułgarii i zobaczcie tamte :D

W Polsce mamy chyba NAJMNIEJSZE kary w całej unii europejskiej - fakt, w bułgarii albo serbii to sie rzuca im przez okno 10 euro albo $ i nawet nie chcą oglądać papierów z auta ale stawki mandatów NORMALNYCH mają chyba większe - no i tam co 30km jest kontrola z radarem

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 20:07 
Zacna persona forum

Apollon napisał(a):
qqiz, Czyli rozumiem, że zadowolony jesteś z obrotu (między innymi Twoimi) pieniędzmi, ze niewiele robi się abyś mógł, w tak wygodny sposób jak wspomniani Amerykanie podróżować, zamiast tego wprowadza się (za te same pieniądze) kolejne ustawy mające na celu wyciągnięcie od Ciebie, jeszcze więcej kasy??

Po czym wnosisz? :niepewny:

Apollon napisał(a):
Amerykanie pilnują swoich dróg bo zapewniają im, komfortowy bezpieczny i szybki dojazd z punktu A do pkt B, wprowadzone ograniczenia i stan dróg pozwalają, na to by w normalnych warunkach dojechać do celu, zamiast jechać slalomem między dziurami i uważać, na znaki z ograniczeniem do 5km/h (a widziałem takie w naszym pięknym kraju) .
Zatem jest sens, aby władza wymagała przestrzegania przepisów pod tak ostrymi karami, ponieważ zapewniają warunki odpowiednie do normalnego poruszani się.

No co Ty, jak na tym forum się pisze o USA dobrze, a o Amerykanach inaczej jak podli nieudacznicy i głupi imperialiści to się dostaje skierowanie do psychiatry ;)

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 20:07 
Forumowicz

KaZi napisał(a):
jedzcie sobie na slowacje - tam lewym pasem nikt nie jeździ, jest znak 70km/h zaraz wszyscy wciskają ostro hamulec

pozatym drogi mamy nawet dobre, jedźcie do rumunii, bułgarii i zobaczcie tamte :D

W Polsce mamy chyba NAJMNIEJSZE kary w całej unii europejskiej - fakt, w bułgarii albo serbii to sie rzuca im przez okno 10 euro albo $ i nawet nie chcą oglądać papierów z auta ale stawki mandatów NORMALNYCH mają chyba większe - no i tam co 30km jest kontrola z radarem

A czemu nie do Kongo?? tam maja jeszcze gorsze drogi...
Mamy iść do przodu czy gonić mniej rozwinięte kraje???

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 20:11 
Forumowicz

qqiz napisał(a):

nie wnoszę, pytam :)

qqiz napisał(a):
No co Ty, jak na tym forum się pisze o USA dobrze, a o Amerykanach inaczej jak podli nieudacznicy i głupi imperialiści to się dostaje skierowanie do psychiatry ;)

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Nie wszyscy mają takie podejście

Przepraszam za jeden post pod drugim, zapomniałem edytować :padam: :padam:

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 20:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
Fryderyk napisał(a):
od tamtego czasu nie jeździsz w ogóle autem tak?

owszem jeżdżę, być może mam szczęście ;)

Apollon napisał(a):
mimo to na siekierkach zdarza mi się magiczne 90 osiągnąć, przekraczając tym samym magiczne 80km/h, od dziś kończę z tym piractwem

to i tak respekt, że tak się wleczesz po siekierkowskiej :P

ja zwyczajnie nie wyrabiam by na drodze o skrzyżowaniach bezkolizyjnych, bez przejść dla pieszych, często o trzech pasach ruchu trzymać się ograniczeń

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 20:18 
Zacna persona forum

Apollon napisał(a):
qqiz napisał(a):

nie wnoszę, pytam :)

Pytanie złożone, trudno jednoznacznie i zwięźle odpowiedzieć.
Nie jestem zadowolony z obowiązującego systemu, z ograniczeń, z socjalizmu i podnoszonych podatków.
Jednocześnie zauważam, iż wbrew Twoim sugestiom, jednak buduje się w drogi. Jest pewien postęp.

Apollon napisał(a):
qqiz napisał(a):

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Nie wszyscy mają takie podejście

Nieliczny wyjątek ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1