Wszystko o cermizerach jest wyjasnione w filmuku na cermizer.pl Trzeba tylko posluchac ze zrozumieniem, do mnie dotarło
Marko84s napisał(a):
Czy użycie tych środków nie spowoduje w jakiś sposób szybszego zużycia elementów silnika?
nie spowoduje szybszego zuzycia tylko wolniejsze
Marko84s napisał(a):
Pozatym z tego co wiem przy okazji zalania ceramizera był wymieniony olej na syntetyk jaka w tym przypadku jest gwarancja że sam olej nie zrobił całej tej dobrej roboty?
na forum byl tez wymieniany olej. Na stronie o ceramamizerach w silniku poprawila sie moc po uzyciu samego ceramizera
Marko84s napisał(a):
możliwe że na innym oleju będzie jeszcze lepiej.
rozumiem ze mowisz o 10W40. Na pewno wiec po zalaniu syntetyka mobil 1 bedzie lepiej niz na polsyntetyku mobila (nie mobil 1) czy castrola.
Powtarzam- nie mozliwe ze bedzie lepiej, tylko na pewno.
Auto to 318is i jego klekotanie??
Marko84s napisał(a):
Co z tego że po 1000km parametry się poprawią jak po 10000km znów może być tak samo?
jak po 100.000km bedzie tak samo a nie gorzej to juz bedzie cud!!! Bo silnik zyzywa sie caly czas.
Poza tym co to za koszt wlac ceramizr co 50.000km??
Bobby_Valentino napisał(a):
No tak Polakowi to nigdy nie dogodzisz.
no ciężko dogodzić jeśli jeżdżąc (przewaznie dynamicznie) autami tak drogiej marki jak BMW oczekuje się od wieloletnich samochodów stanu zbliżonego do idealnego przy minimalnym nakładzie finansowym!
*Jeżeli ktoś żałuje 50 czy 500zł na serwis silnika, a w to miejsce kupuje piękne felgi lub wnętrze to niech lepiej siedzi a aucie lub się na nie patrzy a nie jeździ. Szkoda porządnych jednostek BMW, które w niemczech czy innych krajach jeździły kilka kilkanaście lat, a w Polsce nagle klekoczą i sprawiają same problemy
Ja jestem zdania że samochód dalej zajedzie na marnych oponach i z pukającym zawieszeniem oraz marnym silnikiem, niż gdy wszystko będzie grało a zerwie się pasek rozrządu jak u teścia, któremu wczoraj ściągałem głowicę z krzywymi zaworami i złamaną dźwigienką, bo się nie chciało paska i rolki za 170zł na czas zmienić