BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 17:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sprzedaz auta- na 18' czy zmienic na 16'?
PostNapisane: 17 lipca 2010, 18:34 
Forumowicz

Moje BMW: E46 shadow line
pan_prezes_skora Kolego nic do Ciebie nie mam, pewnie nikt nie ma ale prosze nie wypowiadaj sie w temacie co zrobic czy nie zrobic by sprzedac auto za posrednictwem serwisu internetowego i nie obdazaj nas swoimi madrosciami czy fotografowac swiatelko czy tez nie lub inne detale. Skoro ktos je fotografuje chce nam cos pokazac - np ze ma jakas dodatkowa opcje czy jest uszkodzone - na 100% nie jest pokazywane dla idei - moze Ty nie dostrzegasz sensu tego zdjecia ale ono jest.

Tyle bledow ile Ty wykreowales na swojej pierwszej aukcji automatycznie dyskwalifikuje Cie do udzielania jakichkolwiek rad. To nie byly pojedyncze bledy a dziesiatki i to strikte podstawowych. Po rzuceniu oka na aukcje od razu osoby ogarniajace temat wiedzialy, ze marketing czy teorie sprzedazy sa Ci zupelnie obce - oczywiscie nie musisz ich znac bo mozesz sie specjalizowac w czyms innym o czym my nie mamy pojecia. Ale skoro wiesz, ze nie jestes orlem w temacie przyjmij dobre rady kolegow i dla powodzenia wlasnej aukcji staraj sie je zastosowac co zreszta uczyniles i nie neguj tego co powiedzialy osoby, ktore temat liznely :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 17 lipca 2010, 19:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
ja nie pisze co zrobic, zeby sprzedac- pisze, ze UWAZAM umieszczanie takich zdjec za bezsens, nie uwazam, ze moge uczyc was, wrecz odwrotnie, dlatego zalozylem ten watek, aby sie czegos dowiedziec. jako, ze mam swoje zdanie- nie musze zgadzac sie w wszystkim, jedne rady zastosowalem- bo stwierdzilem, ze faktycznie sa one cenne i logiczne, inne odrzucilem bo uwazam robienie takich rzeczy za zbedne i tak bede uwazal o ile ktos mnie nie przekona, ze sie myle, potrafie przyznac sie do bledu, przyznac racje innym i podziekowac za dobre rady

nie rozumiem dlaczego obaj wmawiacie mi, ze chce was uczyc sprzedawac samochod, nie chce nikogo uczyc, mam po prostu swoje zdanie- to zle? nie napisalem- nie robcie zdjec lampek...

PostNapisane: 17 lipca 2010, 19:32 
Forumowicz

Moje BMW: E46 shadow line
Kolego,

Jak juz uchwycilismy sie tej lampki... Nie wiem czy kupowales nowe auto - ja osobiscie nie ale kiedys pracowalem w salonie BMW. Chcialbym Cie poinformowac, ze np ta nieszczesna lampka moze byc informacja, ze samochod posiada dodatkowa opcje, ktora sie nazywa "pakiet dodatkowego oswietlenia". Nie wiem rowniez czy wiesz, ze koszt tego pakietu to kwota ok 1tys zl. Np uchwyt na napoje w BMW to rowniez dodatkowe wyposazenie - bynajmniej w serii 3 i kosztuje 600zl. Osobiscie gdybym zakupil nowe auto i za takie pierdoly zaplacil tak chorendalne pieniadze wowczas wierz mi sfotografowalbym rowniez glupi uchwyt na napoje... Wyszedlbym z zalozenia, ze skoro nawet taka potega jak BMW nie jest w stanie dac mi za free takich pierdol to co ja mam byc altruista i pominac fakt, ze na takie glupoty wydalem kilkanascie tysiecy? Ty tego nie docenisz, osoba, ktora miala z czyms takim do czynienia (wywalila spora mamone na takie bzdety) doceni to w 100%. Za darmo nie dostaniesz ani dywanikow. Skoro uwazasz, ze nalezy pominac fakt piatego zaglowku, ktory wplywa na bezpieczenstwo i slono kosztuje to czemu nie pomijasz poduszek powietrznych? Dzis to rowniez standard i jak zaglowek ratuje zycie. A o poduszkasz wspominasz... Pamietaj, ze diabel tkwi w szczegolach.

PostNapisane: 17 lipca 2010, 20:25 
Przyjaciel forum

spiter, nie kupowalem nigdy nowego samochodu, zauwaz jak czesto sa to zdjecia zwyklych lampek, zdjecia najzwyklejszego wlacznika swiatel...
ale zaczynam dostrzegac sens... kolego co proponowal sesje- skad jestes?

PostNapisane: 18 lipca 2010, 07:04 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Nie "przebieraj" w radach tylko wzoruj sie na najlepszych :P Z czasem zrozumiesz dlaczego te rozwiazania sa lepsze od tych, ktore w tej chwili uwazasz za sluszna :d Ja tak robie, przynajmniej staram sie robic.

PostNapisane: 10 sierpnia 2010, 17:38 
Przyjaciel forum

sprzedane :06: :09: :08: :32: :44:

PostNapisane: 10 sierpnia 2010, 17:57 

Nieźle, dwa miesiące... no ale w sumie są wakacje. Co będzie teraz?

PostNapisane: 10 sierpnia 2010, 18:16 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
Nieźle, dwa miesiące... no ale w sumie są wakacje. Co będzie teraz?

e90 mpak 320d

PostNapisane: 28 września 2010, 10:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
dobra panowie odgrzewam kotleta, bo na dniach prawdopodobnie będę wystawiał auto (też audi)

to czego dowiedziałem się z tego tematu:

OPIS:
- żadnych głupich uwag na temat samochodowego rynku wtórnego i handlarzy :P
- wypisać jak najwięcej o wyposażeniu, nawet tym podstawowym

ZDJĘCIA:
- auto ociekające plakiem :hyhy:
- dużo zdjęć
- duże zdjęcia
- i....

no właśnie tutaj pytanie:

jaki plener??

wiele osób w galeriach robi na tle np. jakichś starych baraków czy ruin i ma to niewątpliwie swój klimat, jednak zastanawiam się czy do ogłoszenia również by to pasowało?

na jakim tle więc najlepiej cykać fotki?

PostNapisane: 28 września 2010, 11:14 

marcin87k, polecam ładny nowy blok na tle bramy wjazdowej do garażu, lub przy jakiejś ładnej willi. :D

Plak - nie.
Zdjęcia 800x600.
Nie artystyczne a dokładne.
Opisz wady - zachęcisz do siebie, że nie jesteś mały oszust.

PostNapisane: 28 września 2010, 14:55 
Przyjaciel forum

zdjecia zrob kiepskim aparatem, ja wygrzebalem swoja stara cytfrowke, wyszlo ok, na lepszym wychodzily jakies zacieki, plamy, ktorych nie bylo

PostNapisane: 28 września 2010, 15:50 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
KotSylwester napisał(a):
Plak - nie.

ok, nie będzie plaka ;)

KotSylwester napisał(a):
polecam ładny nowy blok na tle bramy wjazdowej do garażu, lub przy jakiejś ładnej willi.

hmm no to muszę coś takiego wyszukać.... w mojej okolicy jednak łatwiej o bunkier niż ładny nowy blok :P
jak nie znajdę to będzie jakaś łączka, trawka itp.

pan_prezes_skora napisał(a):
zdjecia zrob kiepskim aparatem, ja wygrzebalem swoja stara cytfrowke, wyszlo ok, na lepszym wychodzily jakies zacieki, plamy, ktorych nie bylo

może tak źle nie będzie, a jak będzie to skorzystam z rady ;)

PostNapisane: 28 września 2010, 16:21 

marcin87k, chodzi o to że kupuje się oczami i świadomie lub nie patrzy gdzie robione fotki, warto przed łądnym garażem, przed ladnym blokiem itp. trawki i łąki nie polecam.

PostNapisane: 28 września 2010, 17:50 

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
KotSylwester napisał(a):
marcin87k, chodzi o to że kupuje się oczami i świadomie lub nie patrzy gdzie robione fotki, warto przed łądnym garażem, przed ladnym blokiem itp. trawki i łąki nie polecam.

Dokładnie tak jak pisze Kot. Jak widzę, zdjęcia samochodu na tle jakiejś stodoły a za autem stoją kury i kaczki (pamiętam galerie na forum w takim plenerze :rotfl: :rotfl: ) to odrazu mnie odpycha.. Co innego jak fura stoi na eleganckim wjeździe, w tle ładny domek - zawsze to jakoś na mnie działa na + oczywiście.

Ale jak np. zdjęcia robione są na jakimś parkingu, gdzie w okół tylko kostka i kostka, to również jest to dla mnie +

PostNapisane: 28 września 2010, 23:18 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
I ja wtrace swoje 3 grosze. Ostatnio przygladalem sie autkom wystawianym i sfotografowanym profesjonalnie. Polecalbym wycieczke do lasu. Teraz juz trudno o zielen ale liscie juz spadaja- tez fajnie wyglada. Co do podjadow to jak najbardziej tak. Tutaj przyklad http://otomoto.pl/honda-vf-magna-vf-110 ... 34992.html jesli mialbym wziasc moto w ciemno to wlasnie od goscia ktory ma drugie moto w garazu i prosiaka kabrio na zoltych blachach. Ja bym wzial lustrzanke ale prezes moze miec racje ze za dobra jakosc moze sie zemscic. Warto podrasowac photoshopem chocby glebie i polysk lakieru. Jesli auto jest super hiper to mozna sciemic ze kupujesz mlodszego brata bo inaczej nigdy bys nie sprzedal :P Ja bym pisal tez duzo o duperelach o ktorych od handlarza sie nie dowiesz a jedynie od dbajacego wlasciciela czyli np marki stosowanych plynow albo czesci takich jak tarcze, elementy zawieszenia itp.

Aukcja wystawiona w firma 5 duzych fot, kawalek opisu, 5 fot itd. Co do placka to absolutnie nie. Ja osobiscie wolalbym widziec leciutko zakurzony silnik ale do zdjec raczej przetarlbym szmata.

PostNapisane: 29 września 2010, 09:00 

ded napisał(a):
Ja bym pisal tez duzo o duperelach o ktorych od handlarza sie nie dowiesz a jedynie od dbajacego wlasciciela czyli np marki stosowanych plynow albo czesci takich jak tarcze, elementy zawieszenia itp.

o to to :ok:

ded napisał(a):
jesli mialbym wziasc moto w ciemno to wlasnie od goscia ktory ma drugie moto w garazu i prosiaka kabrio na zoltych blachach.

i to też!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1