BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 18:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 273 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Bojkot zimnego Lecha
PostNapisane: 11 sierpnia 2010, 10:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
No jak? VAT 3x15 = 45% juz w 2012 :D Problemy z matematyka? :rotfl: :rotfl: :rotfl:[/quote]

Chłopie, nie odzieraj sie tak publicznie ze zdrowego rozsądku. szkoda zdrowia. obietnice wyborcze powstały jak sama nazwa wskazuje przed wyborami. Twoje odwołanie się do obietnic przedwyborczych jest naiwne, to raz, wybiórcze (pokaż rząd, który obietnice realizował) - to dwa, a trzy, to fakt, ze w tak zwanym międzyczasie zmieniło sie otoczenie gospodarcze właściwie całego świata - na skutek sytuacji nazwanej potocznie kryzysem... wszelkie prognozy srednio i długookresowe mozna sobie wsadzić w tyłek. w nowej sytuacji należy zmierzyć sie z mniejszym popytem czyli mniejszymi wpływami z podatków - radą jest bądź zwiększenie stopy opodatkowania, bądź reforma finansów -> czyli zmniejszenie wydatków z budżetu państwa. Niedawno mozna było obserwowac burzę, jaka została wywołana rzekomymi cięciami w resorcie obrony. Teraz wyobraźcie sobie: rozgonienie KRUS, zamrożenie rent i emerytur, zamrożenie pensji w budżetówce, odebranie przywilejów... z inwestycji ministerstwa transportu nie zrezygnujemy, bo Euro w ogóle byłoby skandalem... zatem przy cięciach budżetowych zrobiłby sie jeszcze większy kocioł niz na krakowskim przedmieściu. wiadomo, że podwyzka podatków to zło, ale tak krawiec kraje jak mu materiału staje.

zatem Twój populistyczny wywód jest przydatny jedynie do podniesienia temperatury na krakowskim przedmieściu.

Fryderyk napisał(a):
Tak sobie myślę i myślę... pamiętacie z lekcji w średniej szkole, jak pani na polskim mówiła o martymologii narodu polskiego? Dziady itd. hmm... czy Polacy przypadkiem nie potrzebują właśnie być tak traktowani, nie potrzebują cierpieć wobec innych złych sił? Teraz nie ma zaborów, nie ma wojen, więc między sobą trzeba uskuteczniać walkę ze złem, fałszywi polako-żydo-masono-darmozjadami i prawdziwymi Polakami? Czy to nie jest tak, ze "im w to graj" ??

Frycuś, nikt z założenia nie potrzebuje cierpienia - do czasu, gdy tym cierpieniem nie chce usprawiedliwić/odwrócic uwagi od prawdziwych swoich działań, intencji. Jest to tak jasne, jak fakt, ze Kaczyński wykorzystuje wydarzenia ostatnich miesięcy do podzielenia ludzi i wzmocnienia się politycznie. Kto tego nie widzi ten slepiec i ignorant. Ci ludzie na krakowskim to nie byli meczennicy - to byli ludzie bardzo sprytnie zadysponowani - byc może nawet nie mieli swiadomości, ze sa manipulowani do granic mozliwosci. Ja to zauwazyłem. Chociazby dzieki temu, ze jakas baba podczas zeszłotygodniowej demonstracji powiedziała, ze na niebie widać krzyż - ja to podchwyciłem i wrzasnąłem, że na niebie krzyż! Ludzie się mało nie posrali - jedni ze smiechu a inni ze strachu... Ot i kolejny podział w narodzie... :)

Generalnie obecna sytuacja jest totalnie patowa - zyskiwac na znaczeniu mogą tylko ekstremiści - i widac, kto na ekstremizmie chce zarobic kapitał polityczny... Bo nie ma dobrego rozwiązania - armatki wodne na emerytów - źle to wyglada, sam bym się chyba z tym xle czuł, jeżeli władza by takie rozwiązanie uznała za słusznie - a prywatnie - sam mógłbym taka armatkę obsługiwać, hahahaha... Z drugiej strony, Państwo powinno potrafic przeciwstawic sie samowoli i łamaniu prawa, często jest to trudne zadanie, szczególnie w okresie żałobno/powyborczym tym bardziej, jezeli w grę wchodzi niezwykle delikatna w Polsce materia życia duchowego. Na szczęście w tych warunkach jak na dłoni widac kto jakie ma intencje, dążenia i ambicje.

Tylko tyle i aż tyle.

PS. W polityce najbardziej niesmaczne zawsze jest równanie w dół. Bo czy taki Komorowski miałby szanse na wygrana, jeżeli nie znizyłby się do poziomu debaty Kaczyńskiego? A poziom debaty Kaczyńskiego musiał byc zrozumiały przede wszystkim dla jego elektoratu, czyli prostego ludu ze wsi. Kampania mnie zniechęciła do polityki, bo pokazała, ze realną władzę ma w Polsce tłuszcza i to z nia, a nie z nami politycy liczący na dobry wynik wyborczy liczą sie przede wszystkim...

PS2. O ile mi wiadomo, producent Lecha jest firmą prywatną. Jej wizerunek jest jej prywatna własnością. A więc WARA!

PS.3.

KotSylwester napisał(a):
bierute, kibole to nie kibice. To jak byś powiedział że byłeś na treningu piłki nożnej i Ci dresiarze Ci nie dowalili.

:D

Kocie, tak na prawde to fantazjowałem z tym chodzeniem na mecze... :) Kto by to chciał oglądać i jeszcze za to płacić... Jak chce oglądac dno, to wypijam piwo i patrze na spód butelki :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 11 sierpnia 2010, 10:59 
Kenichi napisał(a):
Zakov napisał(a):
Kenichi, abstrahując już od partii i tego kto sie do tego przyczynił, to zauważ, że mamy jeszcze w tym kraju wzrost gospodarczy i mieliśmy nawet w czasie kryzysu jako jedyni w Europie. Może to o niczym jeszcze nie świadczy, ale wydaje mi się, że trochę dramatyzujesz...

To jesli mamy jakie takie dodatnie pkb to po jaką cholerę podnosić podatki, od 2005 zatrudnienie w panstwowej administracji zwrosło jakies 90 pare tys urzedników, na misje topione jest masę kasy, więc zamiast w takich sprawach poszukać oszczednosci to sie podnosi podatki, tak po najmniejszej lini oporu - praktycznie zero kreatywności, na taki pomysł to i potrafią menele z pod budki wpaść....

No i tu jest racja...

KotSylwester napisał(a):
Tu akurat się nie zgodzę. Zajechał drogę? Zdarza się. Nie myli się ten co nic nie robi, nie każdy j est nieomylny. To że ktoś komuś drogę zajedzie nie znaczy jest cymbałem. Nie kazdy jest tak dobrym kierowcą jak "my".

Mnie ostatnio koleś świadomie wyjechał na czerwonym świetle. Uważam, że mądre to nie było, a on sam jest idiotą. I nie zamierzam się z takimi poglądami i określeniami powstrzymywać, ze względu na forumowych przewrażliwieńców... :)

Ostatnio edytowano 11 sierpnia 2010, 11:05 przez Zakov, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 11 sierpnia 2010, 11:02 
Uzależniony od forum :)

bierute napisał(a):
fantazjowałem z tym chodzeniem na mecze... Kto by to chciał oglądać i jeszcze za to płacić... Jak chce oglądac dno, to wypijam piwo i patrze na spód butelki

hehehehehehehehahahah :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 11 sierpnia 2010, 11:35 
Przemek napisał(a):
Według mnie Lech jest do przyjęcia dopiero od momentu kiedy stał sie zimny .... czyli jakieś 30 min od włożenia do lodówki :-)

ja po zmrożeniu do temp. lodówkowej, daje jeszcze do zamrażarki, do czasu, gdy poprzednie piwo skończę, wtedy zmrożone dodatkowo ma optymalną temp. cały czas, szczególnie polecam na gorący dzień, gdzie piwko szybko się grzeje! a jak jest ciepłe z półki, to zamrażarka na 20-30min, zależnie od temp. w zamrażarce.

Cytuj:
fakt, ze Kaczyński wykorzystuje wydarzenia ostatnich miesięcy do podzielenia ludzi i wzmocnienia się politycznie.

Nie no, zostawmy to, to już wiemy od dawna. Ale właśnie zaciekawiło to mnie i wstrząsnęło:

Cytuj:
Cytuj:
Co pan myśli o powstaniu?

To było szaleństwo paru oficerów. Korespondent francuski z tamtych czasów napisał książkę „Warszawa 1944”, w której ci ludzie mówili bez ogródek: musimy coś zrobić, żeby świat nam współczuł. Straszne!

Nie widziałem tego wcześniej, ale.... naturalnie nie każdy dorósł do tego, żeby przeczytać co teraz napiszę, ale... jak myślę o powstaniach, różnych, o pamięci o nich, o obchodach- dochodzę do podobnych wniosków. Przegrana to przegrana... :-k

Cytuj:

Frycuś, nikt z założenia nie potrzebuje cierpienia - do czasu, gdy tym cierpieniem nie chce usprawiedliwić/odwrócic uwagi od prawdziwych swoich działań, intencji.

hmmm... no właśnie chyba jestem innego zdania, cierpienie i walka samo w sobie już dodaje patosu, sensu życia niektórym... heh jak mawiał Tukidydes "ból oczyszcza duszę", ale Polakom chyba nie tylko... :-k

tak, czy inaczej, jestem zrozpaczony, bo pewne rzeczy i myśli najpierw napisałem tutaj, a parę dni później słyszę je z ust polityków i redaktorów!! :cisza:

PostNapisane: 11 sierpnia 2010, 11:41 
Zacna persona forum

Fryderyk napisał(a):
Cytuj:
Co pan myśli o powstaniu?

To było szaleństwo paru oficerów. Korespondent francuski z tamtych czasów napisał książkę „Warszawa 1944”, w której ci ludzie mówili bez ogródek: musimy coś zrobić, żeby świat nam współczuł. Straszne!

Nie widziałem tego wcześniej, ale.... naturalnie nie każdy dorósł do tego, żeby przeczytać co teraz napiszę, ale... jak myślę o powstaniach, różnych, o pamięci o nich, o obchodach- dochodzę do podobnych wniosków. Przegrana to przegrana... :-k

ależ tak... nawet Norman Davies został zmuszony niemal siłą do zmiany opinii na ten temat przez "naukową" (czyt: narodową) opinie publiczną - W Bozym Igrzysku pisał o powstaniu jako o pomyłce, wysłaniu na rzeź w imię wallenrodyzmu... W książce o powstaniu pisał juz w mniej kategorycznym tonie... Niestety - bieżąca polityka ma wpływ na ocene historii. szkoda.

PostNapisane: 12 sierpnia 2010, 10:40 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... ladka.html
Daj palec, będą chcieli rękę...
Cytuj:
Zburzyć Pałac Prezydencki i na tym miejscu postawić pomnik dla pana Kaczyńskiego - krzyczała mężczyzna sprzed Pałacu. - Jakby wygrał (w wyborach prezydenckich - red.) Jarosław Kaczyński, to tu byłoby pięć pomników - dodawał inny.

:hah:

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 12 sierpnia 2010, 10:46 
Zacna persona forum

była kiedys taka piosenka:

"One way ticket,
one way ticket
one way ticket
to the moon..."

PostNapisane: 12 sierpnia 2010, 10:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Cytuj:
"One way ticket,
one way ticket
one way ticket
to the moon..."
była kiedys taka piosenka:

"One way ticket,
one way ticket
one way ticket
to the moon..."

Tylko kruca bomba ticketów jak ticketów ale transportu dla Moherowycch szwadronów by nie starczyło na ten moon... :luka:

PostNapisane: 12 sierpnia 2010, 12:31 
Zacna persona forum

tym bardziej, że mohery pewnie mogą jeździć bez biletu... :)

PostNapisane: 12 sierpnia 2010, 12:43 

ale zeby byly miejsca tylko stojace, bo jak widać siadać nie muszą :rotfl: mają wystarczająco sily żeby sobie postać

PostNapisane: 12 sierpnia 2010, 13:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Cytuj:
ale zeby byly miejsca tylko stojace, bo jak widać siadać nie muszą

Dlatego zamiast miejsc siedzących powinny stać małe krzyże..... :rotfl:

PostNapisane: 12 sierpnia 2010, 14:05 

Moje BMW: E38 | E36 Coupe
Kod silnika: M73TUB54 | M52B28
Garaż: .
E38
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166487
E36
viewtopic.php?f=6&t=169815
ogląda ktoś TVN 24?

:wstyd:

PostNapisane: 12 sierpnia 2010, 14:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
Marcin'ek napisał(a):
ogląda ktoś TVN 24?

oglądałem, masakra jakaś

ja rozumiem, że można być debilem, ale aż takim?? :zdziwko:

Obrazek

PostNapisane: 12 sierpnia 2010, 14:15 

E38
E36
wie ktoś wie jak się nazywa ta babka taka opalona w okularach? ta co zawsze najgłośniej twarz drze

to co ona tam pieprzy... brak słów :wstyd:

jeszcze świetny jest ten w koszuli, gwiazda refrenu "gdzie jest krzyż"

PostNapisane: 12 sierpnia 2010, 14:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Kucharz napisał(a):
Marcin'ek napisał(a):
ogląda ktoś TVN 24?

oglądałem, masakra jakaś

ja rozumiem, że można być debilem, ale aż takim?? :zdziwko:

najfajniejsze jest to ,ze oni na swoich portalach "prawciwych polakuw" tak pisza o nas.....
a moze zamiast plytek chodnikowych tablice ku czci nielota??? w koncu poczuliby sie dowartosciowani

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 12 sierpnia 2010, 14:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Chcieli upamiętnienia, mają płytę, za mało. Przyszedł ksiądz po krzyż, za mało, ma być arcybikup :wstyd:
Przecież nikt nie chce krzyża zniszczyć, ma być tylko przeniesiony do Kościoła.. o co kaman :wstyd:
Szkoda czasu na tych idiotów.

PostNapisane: 12 sierpnia 2010, 14:25 

E38
E36
i jeszcze oburzeni, że z nimi nikt tego nie uzgodnił

a wypowiedzi polityków z PiSu...

PostNapisane: 12 sierpnia 2010, 15:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
ta najbardziej nawiedzona powiedziała, że "jest pomysł na pomnik z sylwetkami pary prezydenckiej plus 96 tablic"

:rotfl:

ulicy może zbraknąć :D

Obrazek

PostNapisane: 12 sierpnia 2010, 15:07 
Forumowy terrorysta

Cała sytuacja jest wynikiem nieudolności władzy, Donek jasno powiedział, miastu nie przeszkadza taki hyde park :rotfl:.

PostNapisane: 12 sierpnia 2010, 15:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Kucharz napisał(a):
ta najbardziej nawiedzona powiedziała, że "jest pomysł na pomnik z sylwetkami pary prezydenckiej plus 96 tablic"

:rotfl:

ulicy może zbraknąć :D

To się pałac zburzy, to ma być "pomnik monument" :rotfl: :rotfl:

To całe imprezę trzeba siłą pogonić.
Postawili tablice, mało. Postawili by pomnik to jednemu z drugim nagle by się nie spodobało i dalej by mordy darli. Krzyża księdzu nie oddadzą bo ma być arcybiskup, zaraz mówią że jeden arcybiskup to nie kościół, jeszcze im kościół nie pasuje że tam nie tu :mur:

Chyba rydzyk musiałby przyjechać i osobiści zabrać ten krzyż żeby sobie w spokoju poszli.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 273 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1