BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 16:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Podwyżka podatku akcyzowego już jesienią, wzrost cen paliw.
PostNapisane: 10 sierpnia 2010, 17:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
marcin87k napisał(a):
czyli np. jak rok temu zwiększono akcyzę na auta powyżej 2l z 13 na 18,6% to również zmieniano coś w konstytucji?
:27: :27:
fail

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 10 sierpnia 2010, 17:53 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
a niech podnoszą,
lud i tak kocha rząd, wybiorą ich na drugą kadencje, a ja wreszcie bede mógł pojeździć porządnie bo biedoty nie będzie stać na jeżdżenie tymi swoimi pierdochodami. NIech jeszcze na gaz akcyze dołożą, taką ze 150%, to wtedy już zupełny spokój będą mieli użytkownicy szybkich furek....

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 10 sierpnia 2010, 18:27 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
marcin87k napisał(a):
maaaad napisał(a):
Taaa, jak sobie Konstytucję zmieni

nie orientuję się więc proszę o wytłumaczenie

czyli do każdej zmiany stawki akcyzy potrzebna jest jakaś zmiana w konstytucji ?? :zdziwko:

czyli np. jak rok temu zwiększono akcyzę na auta powyżej 2l z 13 na 18,6% to również zmieniano coś w konstytucji?

Nie, w Konstytucji jest napisane, że nakładanie podatków, innych danin publicznych, określanie podmiotów, przedmiotów opodatkowania i stawek podatkowych, a także zasad przyznawania ulg i umorzeń oraz kategorii podmiotów zwolnionych od podatków następuje w drodze ustawy :-D Żeby móc zmieniać stawkę podatku rozporządzeniem, trzeba by zmienić Konstytucję :-D

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 10 sierpnia 2010, 18:37 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
Takich rzeczy najbardziej się obawiałem po tym jak Bronek wygrał.
Sam na niego głosowałem, ale długo się zastanawiałem, czy nie wybrać Kaczki, on raczej coś takiego by zawetował i przynajmniej odwlekł w czasie.
Jak nie wzrośnie akcyza na lpg to trzeba przerobić auto na gaz i nie dać darmozjadom zarobić.

PostNapisane: 10 sierpnia 2010, 18:51 
Uzależniony od forum :)

renoraines napisał(a):
maaaad napisał(a):
renoraines napisał(a):
Zmiana konstytucji w obecnej sytuacji nie jest problemem .

Jesteś pewien? No prosta matematyka się kłania - mamy 460 posłów, do zmiany Konstytucji potrzeba większości 2/3 głosów, a tego to nie ma PO, nawet razem PSL, lewicą i mniejszością niemiecką. No chyba że PiS dojdzie do wniosku, że taka sprawa, jak zmiana Konstytucji to pierdoła i cały klub parlamentarny w dniu głosowania wyjedzie na wakacje Wtedy jest szansa, fakt
Przejrzałem ten projekt ustawy, co prawda pobieżnie i w żadnym miejscu nie natrafiłem na uprawnienia ministra finansów do zmiany stawki akcyzy.

W polskiej rzeczywistości wszystko jest możliwe, układy partyjne ''coś za coś'', a kupczenie stanowiskami ministerialnymi, także dla niezależnych parlamentarzystów jest również stosowane.

to akurat specjalność PiSu.. 'czy chciała by Pani wstąpić do PiSuuu...' :rotfl:

PostNapisane: 10 sierpnia 2010, 18:52 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
Panowie kogo byśmy nie wybrali to wiele by sie nie zmieniło, w tym kraju to tylko wysadzenie sejmu, pełnego sejmu mogłoby troche pomóc ale z drugiej strony jakbys jakiś przygłup od pługa oderwany dorwał sie do władze, byłoby pewnie jeszcze gorzej, nic z tym nie zrobimy musimy płacić i kombinować by mieć czym płacic :)

PostNapisane: 10 sierpnia 2010, 20:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
DoReK napisał(a):
Panowie kogo byśmy nie wybrali to wiele by sie nie zmieniło, w tym kraju to tylko wysadzenie sejmu, pełnego sejmu mogłoby troche pomóc ale z drugiej strony jakbys jakiś przygłup od pługa oderwany dorwał sie do władze, byłoby pewnie jeszcze gorzej, nic z tym nie zrobimy musimy płacić i kombinować by mieć czym płacic :)

Może to brutalne, ale zawsze chciałem, żeby rząd poszedł w ....
A na jego miejsce przyszła świeża krew (ludzie około 30, którzy nie pamiętają czasów komuny).

PostNapisane: 10 sierpnia 2010, 20:38 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Olac podatki i kolejne agentury, o krzyz trzeba walczyc!

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 10 sierpnia 2010, 20:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
maaaad napisał(a):
marcin87k napisał(a):
maaaad napisał(a):
Taaa, jak sobie Konstytucję zmieni

nie orientuję się więc proszę o wytłumaczenie

czyli do każdej zmiany stawki akcyzy potrzebna jest jakaś zmiana w konstytucji ?? :zdziwko:

Nie, w Konstytucji jest napisane, że nakładanie podatków, innych danin publicznych, określanie podmiotów, przedmiotów opodatkowania i stawek podatkowych, a także zasad przyznawania ulg i umorzeń oraz kategorii podmiotów zwolnionych od podatków następuje w drodze ustawy :-D Żeby móc zmieniać stawkę podatku rozporządzeniem, trzeba by zmienić Konstytucję :-D

dziękuję, o takie wyjaśnienie mi chodziło (choć przyznaję, że jakoś "nieumiejętnie" to wcześniej przeczytałem i stąd moje zdziwienie i pytanie na które becek zareagował śmiechem)

PostNapisane: 14 sierpnia 2010, 14:14 
Pierwsze kroki

http://biznes.interia.pl/news/polacy-be ... aj,1516957

PostNapisane: 14 sierpnia 2010, 14:19 
Boogie napisał(a):
NIech jeszcze na gaz akcyze dołożą, taką ze 150%,

powinna być taka sama, jak na benzynę :) albo benzyny taką, jak na gaz hehe

PostNapisane: 14 sierpnia 2010, 16:17 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Dokładnie, codziennie o to proszę :rotfl:
Gdy wieczorne zgasną zorze,
zanim głowę do snu złożę,
modlitwę moją zanoszę,
Bogu Ojcu i Synowi.
Dopierdolcie sąsiadowi!
Dla siebie o nic nie wnoszę,
tylko mu dosrajcie, proszę!
:rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 14 sierpnia 2010, 17:50 
Forumowy terrorysta

Kenichi napisał(a):
http://biznes.interia.pl/news/polacy-beda-masowo-opuszczac-kraj,1516957

,,Reżim komunistyczny zatrudniał w Polsce 150 tys. osób. To wystarczało, żeby funkcjonowało centralnie planowane, socjalistyczne, zamordystyczne państwo. W tej chwili urzędników jest 450 tys. czyli 3 razy więcej. (..)450 tys. plus rodziny to 1-2 mln wyborców i to może być paraliżujące dla rządzących. ''
,,W zmiany stawek VAT wmontowany jest "haczyk".Ma się pojawić mechanizm, który po przekraczaniu stopnia zadłużenia będzie powodował automatyczne podwyższenie stawki VAT o kolejny punkt procentowy. Być może minister już wie, że stopień zadłużenia przekroczy ten próg ostrożnościowy. Możemy mieć więc do czynienia z faktyczną podwyżką VAT do 24 lub 25 proc. schowaną pod płaszczykiem mechanizmu, który będzie automatycznie podbijać stawkę''.

A propos VAT. W najbliższym czasie będą również podwyżki ubezpieczeń komunikacyjnych: droższe części zamienne, droższe naprawy itd.

PostNapisane: 14 sierpnia 2010, 20:01 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Cytuj:
,,Reżim komunistyczny zatrudniał w Polsce 150 tys. osób. To wystarczało, żeby funkcjonowało centralnie planowane, socjalistyczne, zamordystyczne państwo. W tej chwili urzędników jest 450 tys. czyli 3 razy więcej. (..)450 tys. plus rodziny to 1-2 mln wyborców i to może być paraliżujące dla rządzących. ''

Nie no, spoko, ale szkoda, że nikt nie przytoczył danych na temat, ile choćby powstało firm od upadku tegoż reżimu, ile osób rozpoczęło prowadzenie własnej działalności gospodarczej, jak rozwinęło się budownictwo, jak rozpoczęło się regulowanie tzw. zaszłości (choćby porządkowanie danych katastralnych, porządkowanie np. stanów prawnych nieruchomości zajętych za komuny, bez żadnego pozwolenia, pod drogi publiczne i masa innych, podobnych spraw) - ktoś to wszystko musi obsłużyć. Aczkolwiek nie twierdzę, że 450 tys. to nie za dużo, tylko po prostu warto mieć pełen obraz sytuacji.

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 14 sierpnia 2010, 20:25 
Częsty bywalec

Moje BMW: E65 & Megane III
Kod silnika: 735i
i tak sie cieszcie bo jak na dość bogaty kraj za benzyne płacimy tyle co kraje BIEDNE. W calej unii europejskiej chyba mamy najtąńszą benzyna więc o co tu się pluć?

Unia TAK! wprowadzenie EURO nie!

PostNapisane: 14 sierpnia 2010, 23:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e92 LCI 330i
podnoszą akcyzy,ceny paliw było coś niby o żarciu a dla ludzi starszych nie podnoszą rent nie zmniejszają cen leków , za tym pójdzie podniesienie czynszu na bank :niepewny: woda ,prąd, gaz chcą nas zjeść żywcem państwo schodzi na psy ludzie roboty nie mają bo zamykane są kolejne placówki robotnicze bieda rośnie skarbiec państwa wzrasta oni bujają się helikopterami,bentleyami a my starymi beemkami i oto tu chodzi taka POLSKA mi się marzyła czasami mam ochote żeby wójek laden zrobił tu porządek może i tak będzie przez to że naszych do Arabów wysłali :zdziwko: a jak nie oni to "matka natura" nas rozje*ie dziękuje dobranoc może mało sie znam bo jestem młody ale mam już dość tego wszystkiego że żeby coś załatwić to trzeba z siebie robić dziada np" dotacja na mieszkanie " itp itd.

a przeczytajcie se ten tekst ;)
http://www.teksty.org/Peja,Mój_rap_moja_rzeczywistość

Kiedyś peja dobrze nawijał :super:

E32 735i 92'
E36 318i 92'

PostNapisane: 15 sierpnia 2010, 01:17 
Pierwsze kroki

Finanse publiczne padają a oni bedą nowe czipowe dowody wprowadzać, bedzie to kosztować 200 mln zł rocznie, kurna pod wzgledem uprzemysłowienia i technologii jesteśmy na szarym koncu a tu chcą się taka innowacyjnoscia popisać? a może Polacy to takie króliki doswiadczalne?..., Anglicy nie maja dotej pory dowodów osobistych i jakoś sobie radzą. Na misję kraje o wiele bogatsze od nas tak chętnie nie wysyłaja wojsk o ile w ogóle wysyłaja. Ja mam wrazenie że decyzje zapadają niejawnie przy stołach zdala od mediów, pózniej oczywiscie zostaje aby przegłosowac daną sprawe i podpisać przez prezydenta. Do UE mamy zobowiazania ale po cholerę tak się uzalezniać od USA, gaz łupkowy, F16, jakieś tajne wiezienia, a zniesienia wiz jak niebyło tak niebędzie, bo PL w USA uwazana jest za cos ala dziwkę,(wczesniej ZSSR teraz USA i Izrael) no i samych Polaków uwazaja za ciemny naród bo jak wiadomo 80 pare % to wyznawcy watykanskiej religii, która ma więcej doczynienia z bałwochwalstwem i ciemnogrodem jak z prawdziwym chszescijanstwem...
a i apropo tego swięcenia tej tablicy przed pałacem p. to dosłownie moge to nazwać jakimś odprawianiem hokus pokus cos w stylu starych szamanskich rytułałow, jest to smieszne ale głebiej na to popatrzec to już niewiadomo czy sie smiać czy plakać...

PostNapisane: 15 sierpnia 2010, 02:03 
Tomek napisał(a):
Dopierdolcie sąsiadowi!

to nie o to chodzi :/

PostNapisane: 15 sierpnia 2010, 11:40 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Cytuj:

Nie no, spoko, ale szkoda, że nikt nie przytoczył danych na temat, ile choćby powstało firm od upadku tegoż reżimu, ile osób rozpoczęło prowadzenie własnej działalności gospodarczej, jak rozwinęło się budownictwo, jak rozpoczęło się regulowanie tzw. zaszłości (choćby porządkowanie danych katastralnych, porządkowanie np. stanów prawnych nieruchomości zajętych za komuny, bez żadnego pozwolenia, pod drogi publiczne i masa innych, podobnych spraw) - ktoś to wszystko musi obsłużyć. Aczkolwiek nie twierdzę, że 450 tys. to nie za dużo, tylko po prostu warto mieć pełen obraz sytuacji.

Nie można zapomnieć o tym, że wielu urzędników nadal ma podejście do pracy jak za komunę.

Tomek napisał(a):
Dokładnie, codziennie o to proszę
Gdy wieczorne zgasną zorze,
zanim głowę do snu złożę,
modlitwę moją zanoszę,
Bogu Ojcu i Synowi.
Dopierdolcie sąsiadowi!
tylko mu dosrajcie, proszę!

:rotfl:

PostNapisane: 15 sierpnia 2010, 21:59 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
a mnie w tym kraju juz nic nie zdziwi...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1