Witam
Heko ale wyszła popelina
heko napisał(a):
...chyba pojechałeś po bandzie

...czy ja coś pisałem na temat "fajerwerków"???
...miałem strzelić mały wykładzik w temacie...ale Adrian mnie wyręczył

....o jakim oszustwie piszesz...uważasz że zrobienie chipsa za 1000...1100zł....ewentualnie programowe usunięcie DPF ze sterownika w tejże cenie....albo pakietowo za 1500zł.w komplecie jedno przy drugim to jakieś oszustwo???
Ty w ogóle mnie źle zrozumiałeś.
Z fajerwerkami to wychylił się Adrian
Co do wykładu Adriana to dobrze że nie pisałeś ... tak to tylko jego pomęczę za pisanie głupot. Wybaczy mi bo się znamy.
A z tym oszustwem to o czym innym zupełnie pisałem.
Chodziło mi o mity które pojawiają się na różnych forach o tym co to się stanie jak z programu sterującego nie wytnie się obsługi DPF po jego usunięciu fizycznym.
Wiem ile kosztuje sprzęt o którym mówisz . Dlatego byłem zdziwiony że robisz program i usuwasz DPF w jednej cenie.
Nasze
nieporozumienie polega na tym że ty mówiłeś o usunięciu programowym ja o fizycznym.
Nie wyobrażałem sobie że się dłubiesz pół dnia pod autem rozbierając stado osłon w E90 , wyciągasz jedną trzecią wydechu a gdy masz go na stole to modzisz rzeźbę . Już na tym poziomie gdy pomyślę o wkładaniu tego i skręcaniu wszystkiego do kupy dostaję dreszczy. A gdzie tu jeszcze hamowanie auta, zgranie wsadu ,obróbka i co najmniej 3 podejścia . I to wszystko za 1500zł chodziło mi o to że niszczysz rynek. Bo tanio.
Taki typ jak ja sam sobie wykastruje wydech z filtrów , jednak większość użytkowników e90 ,60 i innych . Musi gdzieś z tym pojechać.
Ale jeśli mowa tylko o "wsadzie" do ECU to
sorki. Bo usunięcie programowe obsługi DPF bez wycięcia go fizycznie jest dla mnie tonalnie durnym działaniem. (o tym akurat nie było mowy) Więc zakładam że najpierw gość usuwa fizycznie DPF gdzieś u kogoś albo u Ciebie za oddzielną kasę a potem przy programie dostaje gratis.
Heko wyluzuj i się tak nie spinaj. Nie było nic na żyletki , a mała prowokacja zawsze ciekawie rozwija temat.
Pozdrawiam Krzysiek