KotSylwester napisał(a):
Piękne auto i oby takie było jak najdłużej.
Jak nim jeździsz? Proponuje jako użytkownikowi M3 napisać do czego może służyć to auto, bo wielu forumowiczów ma klapki na oczach i widzie dwie opcje. Co ciekawe niepopierają dbania i oszczędzania auta, a chwalą za piękny zadbany stan

Więcej tutaj:
viewtopic.php?f=8&t=80045 Gratuluję, auto pierwsza klasa

Mi auto służy po prostu do jeżdżenia. Może to niektórych zdziwi, ale nie robię żadnych bączków, nie palę gum itp.
Lubię mocne BMW za dźwięk silnika, wrażenia z przyspieszania, znakomite prowadzenie w zakrętach.
Duże prędkości również mnie nie kręcą, za to czasem lubię przeciągnąć na pierwszych biegach auto do odcinki, czasem zredukować aby dynamicznie wyprzedzić.
LeSiO napisał(a):
Yacek napisał(a):
slavio napisał(a):
Jak wrażenia z jazdy?
Bardzo pozytywne

Dużo agresywniej niż w 330CI ale i sztywniej.
No to zes sie wypowiedzial. Po takiej wypowiedzi to juz na 100% kupie m3.
P.S. W sumie to pewnie wypowiedziec sie nie mozesz bo jezdzisz soportowym autem tylko w niedziele i bardzo powoli jak co niektorzy na tym forum sugeruja

Nie zdążyłem jeszcze Ci odpowiedzieć

M3 jest sztywniejsze niż 300CI z M-Technic, wszystko ciężej działa - twarde sprzęgło, biegi ciężej wchodzą, kręcenie kierownicą wymaga sporej siły. Od dołu ciągnie minimalnie lepiej niż M54B30, ale czym wyżej na obrotomierzu tym lepiej, w M54 jest bardziej płaski przebieg momentu mam wrażenie.Ja i moja dziewczyna pokochaliśmy to auto po pierwszej przejażdżce - to jak się wkręca na obroty i ta agresja to jest to czego szukałem

Maksss napisał(a):
uuu wchodząc tutaj spodziewałem się porządnych zdjęć,bo do takich nas przyzwyczaiłeś Jacku, a nie zdjęć poprzedniego właściciela..
..myśle, że jak podasz VIN to wszystkie wątpliwości zostaną rozwiane
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
..
..tak patrząc na te słabe fotki środka, to troszke skórki wysiedziane, jaki masz tam teraz przebieg ??..
..ja bym tu widział felge Worka

Zdjęcia porządne będą wkrótce, wiele osób mnie prosiło o fotki, więc dałem na razie takie jakie mam.
Skóra jak skóra jakieś tam zużycie widać, ale za parę złotych mogą być zrobione na cacy, 330CI miałem Alcantarę i to było super rozwiązanie.
Felga, która jest jak najbardziej mi się podoba, ale nie wykluczam, że kiedyś zmienię. M3 kupowałem z innym nastawieniem - najważniejszy jest silnik i przymykam oko na małe niedoskonałości. 330CI była lalką i było to bardzo męczące - każdy odprysk czy mini rysa psuła mi humor, nawet na myjni się stresowałem jak słabo gąbkę płukali

M3 kupiłem w miarę tanio biorąc pod uwagę multum nowych części (faktury z ASO na ponad 20 tys. - m.in. nowe sprzęgło z dwumasem, sondy lambda, nowe katalizatory). Przebieg to 170 tys, ale silnik pracuje dużo lepiej od tych, które oglądałem z przebiegiem 60 tys. - pewnie kilka tysięcy na torze spędzały

Przed Małym właścicielem był starszy facet, który nie męczył auta i powymieniał kupę części, które musiałbym wymienić osobiście kupując samochód z przebiegiem w okolicach 100 tys.
Rozkodowany VIN w pierwszym poście.