BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 24 czerwca 2025, 10:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E90] Kołopoty z lewym ringiem-nie swieci
PostNapisane: 21 czerwca 2009, 22:13 
Pierwsze kroki

Kochani,witam jestem tu nowy i przepraszam za ewentualne powielenie tematu ale nie moglem znalesc podobnego..
Otoz mam problem z lewym ringiem ktory poprostu nie swieci...Chialbym was zapytac jak to mozna naprawic w swoim zakresie i co jest przyczyna tego ze on nie swieci..
Moje auto to :BMW 320 KOMBI 164KM 6-BIEGOWE MODEL-2007

Dziekuje i pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2009, 22:15 
Forumowicz

Moje BMW: e39 523i
moze to tylko bezpiecznik bo ring jest jako postojowka a kazda strona ma swoj bezpiecznik, zacznij od tego.

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2009, 22:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: E61 530d 231KM
Kod silnika: M57N2
Po prostu spaliła się żarówka, wymień ją. Mozesz też zainwestować w Led'y, znajdziesz na allegro.

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 09:15 
Pierwsze kroki

J E L I T O napisał(a):
Po prostu spaliła się żarówka, wymień ją. Mozesz też zainwestować w Led'y, znajdziesz na allegro.

Kolego,a jak to zrobic?CZy wymiana jest skoplikowana....Czy trzeba wymontowac lampe zeby dostac sie do tej zarówki :( ehh Samochod mam od wczoraj i naprawde nie chcialbym czegos uszkodzic. Moze ktos by dal jakas porade jak wymieniczarowke w tym ringu?

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 11:26 
Pierwsze kroki

Witam Miałem taki sam problem bo mam to samo autko. Ale najpierw powiedz czy komputer wyświetla ci informację że masz spaloną żarówkę - taka żółta ikonka z wizerunkiem żarówki ???/

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 12:31 
Pierwsze kroki

Porter11 napisał(a):
Witam Miałem taki sam problem bo mam to samo autko. Ale najpierw powiedz czy komputer wyświetla ci informację że masz spaloną żarówkę - taka żółta ikonka z wizerunkiem żarówki ???/

Tak wyswietla mi taka informacje...

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 14:38 
Pierwsze kroki

Polecam zakup instrukcji obsługi w języku polskim Są na allegro sam kupiłem za 75 zł. A jeżęli chodzi o wymianę żarówki to nie pli ci się żarówka od postojówki a więc wymienia się ją z nadkola. W serwisie BMW Smorawiński chcą za to 300 zł :) W nadkolach masz takie klapki które się otwiera po uprzednim skręceniu na maksa koła do środka i tam się wymienia żarówkę. Tylko znowu nie wiem czy masz ksenony czy inne lampy bo jest ich kilka rodzajów i w każdym reflektorze gdzie indziej jest dostęp do żarówek. Dlatego polecam instrukcję. Chociaż u mnie były identyczne objawy i nagle żarówka zaczęła sama świecić i komunikat na komputerze zniknął, może coś nie łączyło sam nie wiem. Pamiętam że wyświetlał mi się jakiś przegląd serwisowy i gdy zmieniłem datę w kompie do przodu i przestał świecić to zaczęła mi działać ta żarówka. Może to tylko zbieg okoliczności

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 20:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: G20
Kod silnika: B48
octave napisał(a):
Porter11 napisał(a):

Tak wyswietla mi taka informacje...

:rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 20:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: G20
Kod silnika: B48
Porter11 napisał(a):
nie wiem czy masz ksenony czy inne lampy bo jest ich kilka rodzajów i w każdym reflektorze gdzie indziej jest dostęp do żarówek

ringi są tylko w xenonach. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 22:05 
Pierwsze kroki

mam ten sam model e91 taz to przerabiałem - z opisu wygląda na spaloną postojówkę. U mnie tak było. Wymiana dość skomplikowana. Dostajesz się przez rewizje w nadkolu (koło lepiej ściągnąć). Jeżeli z instrukcją sobie nie poradzisz to dobrze podjechać do jakiegoś niezależnego serwisu bmw - ja za wymianę zapłaciłem 90 zł +40 żarówka. W ASO za samą żarówkę chyba 120 zł + wymiana ponad 200 zł.Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 22:15 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M43TU
Do ASO sie nie jeździ z żarówka :) każdy elektryk samochodowy to wymieni jesli jest na poziomie :)

polecam sciagnac instrukcje w PDFie i tam jest krok po kroku co jak i gdzie :)

z racji ze model swieży to jest też możliwosc zamowienia takiej instrukcji w salonie BMW - nie odpłatnie ( tak mi sie wydaje :) bo jak opel daje za free to chyba BMW tez tylko trzeba czekać :P )

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 07:06 
Pierwsze kroki

:) za darmo ???? w aso BMW w Poznaniu za instrukcję chcieli prawie 400 zł :) byłem miesiąc temu Na allegro zapłaciłem 75 zł :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 15:52 
Pierwsze kroki

Panowie,
Z ta wymiana tej zarowki to niew taka latwa sprawa.Dzi oddalem auto do mojego mechanika..niestety ale trzeba bylo zdjac nadkole bo za chiny nie dalo sie dostac do tej zarowki z Ringu....
Wklejam fote jak to wygladalo....

Obrazek

Powiem tak,wyrwał bym nogi z d*** temu kto to tak zaprojektował!

Pzdr

Tytuł: Re: [E90] Kołopoty z lewym ringiem-nie swieci
PostNapisane: 5 września 2010, 13:19 
Witam Wszystkich!
Wczoraj przestał mi świecić lewy ring. Rok temu wymieniałem prawy więc czas na lewy :/
Szukałem na allegro i są do kupienia ringi led. Cena ok. 200pln. Wyczytałem jednak na innym forum że nie zdają one egzaminu, m.in. gorzej świecą, mają słabszą intensywność światła.
Czy orientuje się ktoś co można zrobić w tym temacie? Czy jest coś konkretnego co można byłoby zastosować np jako światła do jazdy dziennej?

Pozdrawiam.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1