BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 15:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lipca 2009, 09:05 
Forumowicz

Jesż taki kawał przyjedziesz do mnie to nie miałbym serca brać czegokolwiek, no chyba że browara :hyhy: :P żarcik

Obrazek

Screen z disa potwierdza że jest taka możliwość.
Wszedłem w 320d M47TU z 2001r.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 lipca 2009, 09:23 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
Witam
barti napisał(a):
Jesż taki kawał przyjedziesz do mnie to nie miałbym serca brać czegokolwiek, no chyba że browara :hyhy: :P żarcik

W Płocku mam rodzinę wcześniej czy później będę u nich. Wtedy na pewno będzie okazja poprawić wskazania . A browarów to nikt nie zliczy.
Pozdrawiam Krzysiek

Tytuł:
PostNapisane: 28 lipca 2009, 10:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: www.tinyurl.com/podol-e39
ROGER-NYSA napisał(a):
z przycisków na liczniku nie doszedłem do funkcji korekty wskazań ( albo jestem jakiś zamulony albo się nie da jak napisał " barti"

ROGER-NYSA, nie wiem jak w e46 ja to sprawdzałem na e39 może u Ciebie się nie da, mam nadzieję, że nie wprowadziłem Cie w błąd.

barti, jeśli można to ja też bym z chęcią podjechał do Ciebie do Włocławka, zwłaszcza że daleko nie mam i z chęcią też się czegoś nowego nauczę. Jak masz wolne miejsca na swoim "kursie" to ja z chęcią się piszę,

pzdr
podol

Tytuł:
PostNapisane: 28 lipca 2009, 17:09 
Forumowicz

Moje BMW: 330xi
Kod silnika: M54B30
Szum powietrza może również wywolywać źle wklejona przednia szyba.

Tytuł:
PostNapisane: 12 września 2009, 20:05 
Poszukaj zanim zapytasz

witam wszystkich!!!!!! ja mam 320d chipie 2004r. ma teraz 179km i 401nm robiony w v-techu i srednie spalanie mam 7,8l a komp pokazuje 7.4-i to jest przy cięzkiejnodze!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 12 września 2009, 20:16 
Forumowicz

Moje BMW: e90 320d+ bonus:)
Kod silnika: M47T2
ile paliła przed??? ile kosztował Cie ten chip?? nie dymi przy takim momencie?? trzymała serie przed podniesieniem mocy???

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 21:57 
Forumowicz

Moje BMW: w trakcie zakupu
Jakub napisał(a):
Cytuj:
Wiesz gdyby ktoś Alfą się przystawił nawet bym nie docisnął ...... Mamy więź emocjonalną z moją małą "bunią " mogła by się obrazić że ja wystawiam do biegu z namiastką auta

Dobre, dobre tym bardziej, że tym JTD staję na linii z 330d...

Gdyby nie Alfa JTD i pewien inżynier z FIATA, który wynalazł common rail to pewnie wsłuchiwałbyś się dzisiaj w pompostryskiwacze "by BMW" i częściami byś się z kolegami z VW zamieniał.

A teraz śmiała teza.

"Każde BMW, któremu komp pokazuje fałszywe spalanie miał GRZEBANY PRZEBIEG"

Dawaj tę alfę....tylko zabierz duzo części zamiennych...

Moje zdaje takie że żadnego samochodu na F sie nie kupuje..ani fiata ani forda ani francuskich...a passat...miałem i jeżdzi a to wwwww do tej pory zostało w uszach....

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 22:48 
Forumowicz

EEEEEEEEEEEE, cheba zapomniałeś o FERRARI, ja tam bym chciał takie czerwone.

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 23:31 
Pierwsze kroki

czytam wasze posty i stwierdzilem ze opowiem jak u mnie mam beme 325 ci lift koniec 2004 komputer u mnie pokazuje moim zdaniem delikatnie zawyzone dane co do spalania nie nazekam do predkosci mniej wiecej 130 km to jest 7 litrow na temp..
wyzsze granice od 170 wzwyz to kolo 11litrow dodam ze przy max 2 osobach i z srednim bagazem wiec jak na te 200 kucy nie jest zle'
co do kwesti zawyzonej predkosci to Panowie prosze sobie wlaczyc predkosciomierz cyfrowy z ukrytych funkcji pokaze idealne dane pozdrawiam,,,
leeruas

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 07:44 
Forumowicz

7 litrów na tempomacie a u nas 7 l z najróżniejszych stylów jazdy i nawet troche z miasta.
wynik najniższy nie będzie się dużo różnił, Twój na tempomacie spali 7 mój 6 ale to nie w tym rzecz, tu chodzi o to że nasze smrody nie przekraczają w trasie 8 litrów choć nie wiem jak byś nie jechał, no chyba że cały czas 200km/h wtedy by spalił 10.

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 08:06 
Forumowicz

barti, gnałem a4 na wrocław ponad 200 cały czas, a dłuższą chwile skończył mi sie blat wskazówka wyszła za 250...i spaliła mi równo 10...mało dużo-nie wiem ale dla mnie dobry wynik...a fakt taki że wolno nie jeżdze i cieżko zrobić aby powyżej 8 wzieła nawet w mieście,oczywiście komp zaniża wiec spola wg.niego 7,2haha...
W to co pisze Jakub, o kręconych przebiegach to kit, ale niejednemu dałeś do myślenia bracie..dobre to było :super: :hurra:
Na ferrari mnie nie stać,sorki nie brałem go pod uwage...ale też na f...padaka :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 08:06 
Forumowicz

barti, gnałem a4 na wrocław ponad 200 cały czas, a dłuższą chwile skończył mi sie blat wskazówka wyszła za 250...i spaliła mi równo 10...mało dużo-nie wiem ale dla mnie dobry wynik...a fakt taki że wolno nie jeżdze i cieżko zrobić aby powyżej 8 wzieła nawet w mieście,oczywiście komp zaniża wiec spola wg.niego 7,2haha...
W to co pisze Jakub, o kręconych przebiegach to kit, ale niejednemu dałeś do myślenia bracie..dobre to było :super: :hurra:
Na ferrari mnie nie stać,sorki nie brałem go pod uwage...ale też na f...padaka :rotfl:

Tytuł: Re: [E46] Trasa ,tankowanie radość, smutek i szum w uszach.
PostNapisane: 10 września 2010, 23:24 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
a odgrzeje kotleta :]

moje swieze dane o przeklamaniach

e46 320td

spalanie tylko miasto - zaniza 1,0-1,2
spalanie trasa - zaniza 0,5-0,7

predkosc 120km/h licznikowe 118 gps
220km/h licznikowe 213 gps

PostNapisane: 11 września 2010, 11:07 
Forumowicz

Moje BMW: e46 320
Wiatr słyszany w kabinie, nie jest spowodowany uszczelkami !:) Spowodowany jest tym, że plastiki na krawędziach obramowań szyb odeszły od drzwi, przerabiałem to. Ja zdjąłem wszystkie plastikowe elementy, posmarowałem je wazeliną techniczną i mam ciszę na wybojach i tak do 160km/h:]

PostNapisane: 11 września 2010, 13:36 
Przyjaciel forum

et_cb199 napisał(a):
Wiatr słyszany w kabinie, nie jest spowodowany uszczelkami !:) Spowodowany jest tym, że plastiki na krawędziach obramowań szyb odeszły od drzwi, przerabiałem to. Ja zdjąłem wszystkie plastikowe elementy, posmarowałem je wazeliną techniczną i mam ciszę na wybojach i tak do 160km/h:]

możesz pokazać na schematach o które plastiki Ci chodzi ...
a co do przekłamywania to u mnie jest ok , może ktoś wcześniej to ustawiał ....
po mieście mam 7,1 a trasa sprawdzone na dystrybutorze po autobahnie i trochę miasta 5,9 w cztery osoby .....

PostNapisane: 11 września 2010, 20:12 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 Sedan 5.0 v8
Zawsze licznik jest zanizany i to wie nawet dziecko wedlug GPS zawsze jedziemy wolniej to jest zachowane fabrycznie w stronie piratow drogowych , i druga opcja jezeli masz inna srednice felgi lub opon niz fabrycznie to licznik bedzie pokazywal zle informacje

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1