BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 12:57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 17:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Barthezz napisał(a):
A ja mam pytanko do użytkowników Play: jak z zasięgiem w tej sieci i z jakich nadajników korzysta ta sieć - tzn. mają własne czy podpieli się pod coś większego?

Tak jak już pisano, play korzystał z plusa, teraz usłyszałem w salonie, że 90% to ich własne nadajniki zupełnie.

Z racji moich zajęć oraz miejsca zamieszkania często przebywam w miejscach dalekich od cywilizacji.
Po wielu latach doświadczeń stwierdzam, że w moich okolicach wymięka totalnie era, a plus i play mają podobnie przyzwoicie. W każdym razie teraz w playu rożnicy na minus względem plusa nie widzę:)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 18:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
becek napisał(a):
Boogie napisał(a):
Wlasnie, z tym "do Play drożej" to typowa fuszerka operatorów.

Wlasnie się kiedyś zastanawialem czemu jest drożej i czemu w reklamach Heyah czy inni bezczelnym glosikiem oświadczają, że do drożej do Play.
Wychodzi z tego, że zwalczają na silę Play,a o ile znam mentalność ludzi, to tylko sobie budują powiedzmy elektorat negatywny takimi tekstami.

Powinni jakoś to przedstawić, że jest to narzucona wyższa stawka.....

w Play jest taki myk ze za każde 2 minuty które ktoś do ciebie wydzwoni ty otrzymujesz minute na dzwonienie,nikt inny tego nie oferuje i myślę ze to jest powód droższych poleaczen do play

Była już o tym mowa przynajmniej z 3 razy, w Erze na pre paid też dzwoniący do mnie doładowywują mi darmowe minuty.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł: Re: Polityka operatorów
PostNapisane: 10 września 2010, 19:19 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B22
Odgrzeje kotleta.

Kończy mi się umowa w mixie w Erze. Chce przedluzyc lub przejsc do innej sieci. Mozecie polecic cos fajnego? Teraz miesiecznie musze doladowac min 25zl ale i tak wychodzi mi ok 50zl.

PostNapisane: 11 września 2010, 11:49 
Zacna persona forum

zabawne kto tym kręci:

....Za taką sytuację odpowiedzialny jest jak się okazuje Urząd Komunikacji Elektronicznej, który owe stawki ustala. ....

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/zmow ... --1-a.html

PostNapisane: 11 września 2010, 11:51 
Forumowy terrorysta

krolmacius1 napisał(a):
Mozecie polecic cos fajnego?

Wybierz sieć do jakiej najwięcej dzwonisz.

PostNapisane: 11 września 2010, 11:56 
Zacna persona forum

Kod silnika: m47n
krolmacius1 napisał(a):
nowa francuska komedie-bazyl

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 11 września 2010, 11:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Ja pracuję w play i powiem tak:

Play ma najlepszą ofertę i dlatego inne sieci mają do niego drożej póki go nie było nie było zdrowej konkurencji tylko coś ala monopol zmowa cenowa nie było sensu nawet numerów przenosić wszedł play zrobił w końcu taniej ( zobaczcie ile ludzie na zachodzie płacą za rozmowy ) i to wnerwiło inne sieci bo zyski im zabiera. A tak mogli nas kroić ile chcieli.

Co do gadania, że klient abonamentowy ma gorzej jak ten na karte tez bzdura przykałdowo klient frsha za 350min do wszystkich sieci ma 100zł po stawce 0,29 a klient abonamentu ma to samo za 59zł jeszcze stan darmowy na 2 lata i po przekroczeniu tez 0,29zł za minutę :) no i oczywiście telefon do tego :)

PostNapisane: 11 września 2010, 11:59 
Forumowy terrorysta

becek napisał(a):
krolmacius1 napisał(a):
nowa francuska komedie-bazyl

Nie śmieć przez zbędne nabijanie postów lub pisania nie na temat, wprowadzanie w błąd innych użytkowników.

PostNapisane: 11 września 2010, 12:02 
Przyjaciel forum

Reno a skąd masz pewność gdzie dzwonisz skoro numer mozna zostawić a siec zmieniać w każdej chwili praktycznie u użytkowników pre-paid a u post-paid co zmiane umowy???

Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
jesli mowa o operatorach to odradzam ERE kazdemu kto tylko o tym mysli od razu radze sobie wybic z glowy te siec, nie ma gorszej, jestem w erze o 6 lat moja mama od 10 o promocjacch uslyszalem dopiero gdy powiedzialem ze przenosze numer do plusa, wtedy sie telefony rozdzownily 2 tygodnie mi spokoju nie dawali bo nie odbieralem ;p i najlepsze jest to ze gdy odebralem to jeszcze mnie sie gosciwoka spytala czy nie chce 2 telefonu, az mnie zatkalo z wkur....nia. I odnosnie abnamentu, jest 60 zl z vat a co miesiac przychodzi faktura na 90 zl, dzowniac na saldo konta mowi mi ze mam darmowe minuty i nic dodatkowych oplat i nikt nie potrafi mi wytlumaczyc czemu tak jest. ERA TO SZAJS !!

Przyjaciel forum

Kod silnika: s54
renoraines, to Ty nabijasz posty w tej chwili. Takie uwagi na PW powinieneś słać.

Pozdrawiam

PostNapisane: 11 września 2010, 12:03 
Zacna persona forum

Kod silnika: m47n
no prosze Cie, na rynku jest 4 operatorow , ile to roboty przejrzec ich oferty???
nikogo nie wprowadzam w blad, film jest fajny a pytanie o operatora dziecinne ;)
play ma najlepsza oferte*

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 11 września 2010, 12:08 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
DoReK napisał(a):
jesli mowa o operatorach to odradzam ERE kazdemu kto tylko o tym mysli od razu radze sobie wybic z glowy te siec, nie ma gorszej, jestem w erze o 6 lat moja mama od 10 o promocjacch uslyszalem dopiero gdy powiedzialem ze przenosze numer do plusa, wtedy sie telefony rozdzownily 2 tygodnie mi spokoju nie dawali bo nie odbieralem ;p i najlepsze jest to ze gdy odebralem to jeszcze mnie sie gosciwoka spytala czy nie chce 2 telefonu, az mnie zatkalo z wkur....nia. I odnosnie abnamentu, jest 60 zl z vat a co miesiac przychodzi faktura na 90 zl, dzowniac na saldo konta mowi mi ze mam darmowe minuty i nic dodatkowych oplat i nikt nie potrafi mi wytlumaczyc czemu tak jest. ERA TO SZAJS !!

Bo nikt ci nie musi nic tłumaczyć. Wszystko jest zapisane w umowie.

Mnie wkur... ostatni polityka Ery że za każdym razem jak do mnie dzwonią to robią to z zastrzeżonego numeru :| Co to ma k.. być ? Przed kim oni się ukrywają ? I jeszcze mnie proszą o weryfikację podanie adresu, daty urodzenia itp. raz sie zgodziłem ale od tego czasu mówię konsultantce do widzenia niech Pani zadzwoni z normalnego numeru. Każdy cieć może zadzwonić powiedzieć że jest z Ery i wyłudzać jakieś informacje. W sumie to samo jest teraz także w MBanku nr. zastrzeżony.

PostNapisane: 11 września 2010, 12:33 
Przyjaciel forum

Oni zawsze dzwonią z zastrz. żebyś nie mógł oddzwonić tak jest wszędzie Bobby trzeba to przeżyć mnie to tez wnerwia dzwonią z banku nie mogę odebrać w pracy a oddzwonić nie mam jak co chcieli.

Biuro obsługi jest od tłumaczenia co i jak z opłatami w umowiue są tylk okody promocji obecnie co mało daje klientowi

PostNapisane: 11 września 2010, 12:34 
Forumowy terrorysta

Zdzira 850I napisał(a):
Reno a skąd masz pewność gdzie dzwonisz skoro numer mozna zostawić a siec zmieniać w każdej chwili praktycznie u użytkowników pre-paid a u post-paid co zmiane umowy???

Dzwoniąc do obcych pewności nie ma się, bo numer nie świadczy o przynależności do sieci, ale tutaj można wykorzystac minuty z abonementu ''do wszystkich'' . Ale dzwoniąc do swoich, a do tych osób najczęsciej się dzwoni, bo z nimi sie utrzymuje bliższy kontakt, wiadomo w jakiej sieci mają numer i można obniżać koszty połaczeń w ramach sieci: pakiety minut, smsów, happy hour itd.

Przemek napisał(a):
renoraines, to Ty nabijasz posty w tej chwili. Takie uwagi na PW powinieneś słać.

Pozdrawiam

Ciebie również dotyczy uwaga o zbędnym nabijaniu postów, bo nie jesteś osobą od zwracania uwagi, a tym bardziej nie jestes od tego, żeby komukolwiek mówić do kogo ma wysyłać PW. Przemek jesteś za to kolejną osobą, robiącą śmietnik na forum i jeszcze Cię boli jak moderator zwraca na to uwagę.

PostNapisane: 11 września 2010, 12:37 
Przyjaciel forum

Jak masz w playu to masz problem z głowy bo minuty masz do wszystkich sieci :)

A cod o znajomych jak któryś z nichwyniesie sie do play za 2 miesiące to co przestaniesz do niego dzwonić play jest najbardziej uniwersalną siecią a byłem już w

Orange: 2lata drożyzna i dot ego paranoja kupa minut do orange ale oczywiście po wykorzystaniu tych do wszystkich
Plus 4 lata na firmę 2 na siebie i tez kiła jeszcze mnie okłamali przy przedłużeniu
Play półtora roku na razie ok

PostNapisane: 11 września 2010, 12:39 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
36,6 ostatnio daje dobre oferty na rynku. Za 3 ziko można mieć nieskończoną ilość sms, w minutach do sieci już się nie orientuje.

renoraines napisał(a):
Przemek napisał(a):

Pozdrawiam

Ciebie również dotyczy uwaga o zbędnym nabijaniu postów, bo nie jesteś osobą od zwracania uwagi, a tym bardziej nie jestes od tego, żeby komukolwiek mówić do kogo ma wysyłać PW. Przemek jesteś za to kolejną osobą, robiącą śmietnik na forum i jeszcze Cię boli jak moderator zwraca na to uwagę.

łohoho znowu powiało grozą :rotfl:

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

Ostatnio edytowano 11 września 2010, 12:56 przez Dżordż, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 11 września 2010, 12:42 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Zdzira 850I napisał(a):
Oni zawsze dzwonią z zastrz. żebyś nie mógł oddzwonić tak jest wszędzie Bobby trzeba to przeżyć mnie to tez wnerwia dzwonią z banku nie mogę odebrać w pracy a oddzwonić nie mam jak co chcieli.

Biuro obsługi jest od tłumaczenia co i jak z opłatami w umowiue są tylk okody promocji obecnie co mało daje klientowi

No ale firmy na tym jedynie tracą bo niektórzy w ogóle nie odbierają połączeń z zastrzeżonych numerów a ci co by oddzwonili może i dali sobie wcisnąć jakiś pakiet nie wiedzą czy to Era dzwoniła czy jakiś cieć.

PostNapisane: 11 września 2010, 12:47 
Częsty bywalec

Kod silnika: M54B22
W sumie to myślałem o Orange ponieważ większość znajomych jest w tej sieci. Widzę, że polecacie Play. Sam nie wiem, w orange w mixie płaciłbym 39zł miesięcznie plus ewentualne doładowania jakby mi kasy zabrakło. A jak wygląda sprawa z przeniesieniem numeru?

PostNapisane: 11 września 2010, 13:02 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Ja Ci polecam Orange.

Zdzira 850I napisał(a):
Play ma najlepszą ofertę i dlatego inne sieci mają do niego drożej póki go nie było nie było zdrowej konkurencj

To że Play ma taniej wynika z postanowień UKE. Inni operatorzy nie mają handicapu (z tego co wiem to mają jakiś okres że czegoś mniej płacą w stosunku do innych) który play ma. Jak się Playowi skończy okres wyznaczony przez UKE będzie musiał podnieść ceny.

Jak ktoś pracuje w Orange/Plus/Era i dogłębnie zna temat niech mnie poprawi.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1