BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 11:52

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] lpg koledzy potrzebuje porady...
PostNapisane: 4 września 2010, 06:18 
Forumowicz

Moje BMW: A3 8P , ex qp e36
Kod silnika: 2.0 TDI
Witam , sprawa wygląda tak , dziennie robie min 50 km , do samej pracy nie wspominam juz o całej reszcie bo nie chce sobie psuć nastroju z samego rana ;) mimo tego iż jestem posiadaczem slicznej i "ekonomicznej " 316 koszty eksplotacji samochodu przy moim trybie zycia "lekko mnie irytuja" w zwiazku z powyzszym chciałem zasięgnąc rady u osób które maja wieksze pojecie w temacie gazu niż ja i tak się składa że mam do Was kilka pytan :)

chciałem się dowiedzieć czy zestawy sprzedawane na allegro instalacji uzywanych są coś warte czy to jest na zasadzie takiej ze ludzie raczej sprzedaja instalacje bo poprostu nie idzie sie z nia dogadac ? jezeli są cos warte czy ktoś łaskawy moglbym mi wskazac link która instalacja warto się zainteresowac? ew czy zna ktos dobre i w miare tanie zaklady w woj malopolskim w okolicach Nowego Targi , Rabki Zdroj , czy tez bliżej Krakowa zakladajace gaz? ale raczej skłaniałbym się do uzywanej instalacji gazowej ponieważ tak się składa że prawdopodobnie miałby mi ją kto zamontowac to raz a dwa troszke szkoda mi wydawac 2,5 tys zl do auta juz nie nowego , do którego sporo juz dołozylem , a ktore mam zamiar wymienic na nowsze tylko wolalbym odłóżyc wiećej gotówki niż obecnie posiadam by kupić juz coś bardziej konkretnego , a instalacja gazu napewno przywróci grubość mojego portfela po wypłacie ... poniewaz wydawanie po 700 -900 zl w moim wypadku , gdzie jest to prawie połowa pensji na paliwo to chyba glupota....

bmw e36 316 i ' 95r

za każda porade wnoszącą coś do tematu serdecznie dziekuje

pozdrawiam Tomek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e36] lpg koledzy potrzebuje porady...
PostNapisane: 4 września 2010, 07:45 
Specjalista

Moje BMW: E38 740 4,4 6Manual
Kod silnika: M62B44
Pojedz do Piotrka Ficka z Krakowa

PostNapisane: 4 września 2010, 10:48 
Częsty bywalec

Moje BMW: e90
Kod silnika: M47/T2
Wydaje mi się, że z używaną instalacją będziesz miał większe wydatki niż teraz. Nie twierdze, że na pewno ale może tak być. Po drugie, z tego co się orientuję, nie można montować używanej instalacji do auta. Koszt zakupu używanej instalacji i koszt założenia chyba nie będzie aż tak bardzo odbiegał od nowej, z 2 letnią gwarancją instalacji. Także jestem za założeniem nowej, bo później będziesz pisać posty że gaz jest bleee, że jest do zapalniczek, że silnik się niszczy itp itd....

PostNapisane: 4 września 2010, 19:15 
Forumowicz

Moje BMW: A3 8P , ex qp e36
Kod silnika: 2.0 TDI
Nikodem napisał(a):
Pojedz do Piotrka Ficka z Krakowa

Nikos można jakiś namiar ?

PostNapisane: 12 września 2010, 12:54 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
DESTROYER napisał(a):
po 700 -900 zl w moim wypadku
:szok: porazka
barteke36 napisał(a):
Po drugie, z tego co się orientuję, nie można montować używanej instalacji do auta.
mozna tylko trzeba miec xero papierow auta z ktorego byla wymontowana zeby bylo pewne ze jest sprawna i nie z kradzionego auta a najlepiej to jeszcze mic papiery od samej instalacji,kiedy byla montowana i takie tam,kumpel tak zakladal

PostNapisane: 12 września 2010, 18:22 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E30 Touring 02/02/94
Kod silnika: M40 318i Manual
HMM :/ ogolnie zecz biorac juz najezdzilem sie instalacja gazowa , kupilem nowa i chodzila mi do 60 tys.( MILL) czyli jakies 70 pare tys km, z poczatku nie nazekalem i bylo ok, po 25 tys mill wymienilem tylko filtr od gazu i ustawienia regulacji parownika, chodzilo dalej jakies 30 tys mill, objaw jest taki w starszych modelach ze zajwyczaj na gazie jest instalacja elektryczna bardziej wyczulona, swiece, kopulka , kable zasilajace, a nawet przekazniki i czujnik od walu . moja rada kolego to tylko nowa instalacja ale licz sie z tym ze zawsze na gazie bedzie taniej i drozej bo co kilkanascie tys bedzie ci cos wysiadac( w przypadki zwyklej instalacji za 1000zl , czy nawet 2000) zwyklej nie zakladaj , tylko sekwencja wydaj drozej a bedzie dobrze zobaczysz. pozdr...

Ostatnio edytowano 17 września 2010, 18:34 przez Rybka82, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 12 września 2010, 22:08 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
Rybka82 napisał(a):
filter
pisze sie filtr,juz ktorys raz z rzedu widze slowo filter na forum,co to za glupie pisanie filter,nie znam takiego slowa FILTER :mur:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1